Kopaonik zasut poenima (154), ali i ovacijama u Jezeru

Kopaonik zasut poenima (154), ali i ovacijama u Jezeru

Deveto kolo Druge lige-Zapad 2 donelo je najubedljiviju partiju KKK Radnički u sezoni, na parketu hale Jezero poražen je Kopaonik iz Brusa sa do sada neviđenih +84 - 154:70 (50:14, 39:17, 34:20, 31:19).

Značajnije od samog trijumfa nad nedoraslim, ali borbenim suparnikom, jeste da su Kragujevčani sada dve pobede u prednosti nad prvim "izazivačem", ekipom Paraćina koja je doživela i drugi poraz.

Uz to, poštovanje kojim su gosti dočekani i ispraćeni od strane navijača KKK Radnički može da posluži kao najčestiti primer zdravih odnosa u sportu.

Već u prvoj akciji gosti su pokazali kojim oružjem će braniti čast u Jezeru, jedino vođstvo obezbedili su prvom trojkom, međutim to kao da je razjarilo domaćina. Prvo serijom 10:0 Šumadinci se odmah nameću kao suvereni. Dvocifrenom razlikom već posle četiri minuta igre (18:7), udvostručenom na isteku šestog minuta (30:9), svima u Jezeru je bilo predočeno da su bodovi unapred "upisani". Žestokim tempom KK Radnički dolazi do 50:14 posle deset minuta, u kojima je isprednjačio tandem Šamanović (14)-Đ. Milosavljević (11) koji je proknjižio 50 odsto poena.

Drugi kvartal nije doneo ništa dobro po ekipu iz Brusa. Puleni Nenada Milojevića igrali su kao u transu, gostima je dopušteno tek jedno "povezivanje" poena i jedna trojka, ali je nastavljena kanonada. Uz pomenuti dvojac, šuterski su se rasplamsali Knežević i Mitrović, takođe dvocifreni u prvih 20 minuta, pa je Radnički osvojio poluvreme +58 - 89:31 (druga četvrtina je osvojena 39:17). Jedini raspoloženi strelac gostiju bio je Milojević sa 15 poena.

Da neće biti "poštede" ni u nastavku susreta bilo je očigledno kada Milojević svoje momke nije ni poslao u svlačionicu, već je uz predah na klupi dogovoreno dalje rešetanje koša Kopaonika, a to je i praktično pokazano do isteka 30. minuta - 101. poen evidentiran je već u 25. minutu. Momci iz Brusa jesu postigli najviše poena - 20, delovali su pribranije u ovom periodu, ali je prednost Kragujevčana nastavila da raste sa postignutih još 34 poena za vođstvo 123:51 pred poslednju deonicu.

Iako je pitanje pobednika bilo odavno rešeno, domaćin ni poslednju četvrtinu nije prepustio gostima, osvojena je "najmanjom" razlikom - 31:19, ali je sve vreme ove nadahnute igre demonstrirano poštovanje rivala na parketu. Jedan od najlepših detalja usledio je u završnim minutima, a naročito će ga pamtiti dečak iz Brusa Pavle Kojić, rođen 2001. godine. Fizički neravnopravan, ali samouveren, iz trećeg pokušaja je ubeležio dva poena, nakon čega je usledio gromovit aplauz sa svih tribina, nastavljen i po završetku utakmice - za srećan put ka istočnim padinama Kopaonika. "Užareni" kop Crvenih đavola nakratko je bio prostor u koji je ušao mlađani suparnički igrač, najsrdačnije pozdravljen od vatrenih pristalica KKK Radnički.

kkk-kopaonik, jovic

Najkorisniji igrač utakmice Nemanja Knežević igrao je, statistika potvrđuje, perfektno. Ne samo da se nadavao poena - 25, i istakao kao prvi skakač večeri - 12 uhvaćenih lopti za "dabl-dabl", već je i četiri puta asistirao, oduzeo dve lopte, iznudi četiri prekršaja, pritom odigrao bez lične greške i izgubljene lopte, a sve to za 26 minuta na parketu.

Čak devetorica igrača KKK Radnički ostvarili su dvocifreni indeks korisnosti, pa zbilja cela "klupa" zaslužuje status junaka pobede. Košgeterski je još jednom prednjačio neumoljivi Šamanović - najefikasniji sa 26 poena, uz osam skokova. Posebno inspirisan Vasilić je dodao 20 poena, ali i pet asistencija, šest oduzetih lopti, sedam skokova. Oporavljeni Milosavljević je imao 17 poena, po pet asistencija i oduzetih lopti, a istakli su se i: Ristanović - 16 poena, šest skokova, Arnaut - 13 poena, osam skokova, sedam asistencija, Mitrović - 11 poena. U 154 poena stao je i učinak preostale trojke koja je igrala ove večeri: F. Milosavljević - devet poena (šest asistencija, pet oduzetih lopti), Ristić - osam, Tomašević - četiri poena. Bez učinka je ostao jedino kapiten Glišović - jer se nije ni "svlačio".

Među igračima Kopaonika najefikasniji je bio Mitrović sa 22 poena, a sledio ga je Palibrk sa 19.

Koliko god opijajuće delovao rezultat ove večeri, u KKK Radnički su trezveno zaključili deveto kolo, mislima okrenuti već ka narednom, prenosi MVP večeri Nemanja Knežević u analizi utakmice za klupski sajt.

Knežević: Čestitao bih, najpre, protivniku na fer igri, a svojim saigračima na fenomenalnom pristupu. Već u prvoj četvrtini smo protivniku dali do znanja da nema čemu da se nada na ovoj utakmici. Pokazali smo kvalitet i preneli na utakmicu odnos kakav imamo i na treninzima. Kao rezultat takvog pristupa svi igrači su dobili šansu i dali svoj doprinos ubedljivoj pobedi. Zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci i navijanju tokom svih 40 minuta. U sledeći petak nas očekuje derbi utakmica sa ekipom Paraćina i u slučaju pobede stvorili bismo veliku bodovnu razliku. Time bismo napravili ogroman korak ka plasmanu u ciljani viši rang. Pozivam naše navijače da u što većem broju dođu na derbi i svojim navijanjem nas nose do nove pobede.

Na najbolji mogući način iskorišćena je situacija u devetom kolu, nastala porazom prvog pratioca Paraćina od Požarevca (85:89). Sada je razlika - dve pobede, što je uz efikasnu igru najbolja priprema za predstojeći derbi, ali ova pobeda biće "overena" tek na kraju desetog kola, počinje analizu utakmice Nenad Milojević, šef struke KKK Radnički.

Milojević: Ovo kako igramo je rezultat našeg rada na treninzima. Ne mogu da tražim od igrača da rade nešto drugo, osim da se maksimalno angažuju, bez obzira ko je sa druge strane. Ekipu Kopaonika poštujemo, videli smo i da nisu došli u kompletnom sastavu, međutim imali smo i mi probleme. Igrali smo profesionalno, odgovorno sve vreme, baš kako smo se dogovorili. Zadovoljan sam pristupom, rezultat je sve pokazao. Mladi su iskoristili šansu koja im je ukazana. Sada nas očekuje pravi derbi, dolazi nam ekipa Paraćina, odmah je iza nas na tabeli. Ovog vikenda su izgubili na domaćem terenu, pa imaju poraz više. Naš zadatak je da poslednja dva kola u ovoj godini odigramo na najvišem nivou i da bez poraza završimo polusezonu. Na kraju ćemo da vidimo gde su naši protivnici.

Uz rezultat za pamćenje i uzorno navijanje, Milojević izdvaja detalje koji prate plan ostvarivanja klupske ambicije.

Milojević: Realno rečeno, kvalitet je mnogo veći na našoj strani, ali još bitniji je bio pristup momaka. Već smo tri meseca zajedno, pa smo ušli u zajedničku priču, svi znamo šta hoćemo, a trudimo se da iz nedelje u nedelju to i pokazujemo. Igru je krasila odgovornost, svako je znao šta mu je zadatak i to je ispoštovano na trerenu. Uz to, agresivnost nam je omogućila ovakav rezultat, ali to je već iza nas, sad se usmeravamo ka najvećem izazovu u polusezoni - dolazi Paraćin, najljući rival u ovom rangu.

Utakmica KKK Radnički-KK Paraćin zakazana je u hali Jezero za petak 18. decembar od 19 časova i 30 minuta.

STATISTIKA 

Inače, da vikend bude ubeležen kao uspešan, u KKK Radnički su se potrudili i kadeti koji su savladali niški Nibak 84:56, čime su se izdvojili na trećem mestu kadetske lige Srbije.

GALERIJA

Foto: Zoran Đorđević

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html