Lider Kadetske lige odneo bodove iz Kragujevca

Lider Kadetske lige odneo bodove iz Kragujevca

Kadeti KKK Radnički poraženi su u poslednjoj utakmici u 2015. godini, bodove iz Kragujevca odnela je C. zvezda, lider Kadetske lige Srbije, nakon pobede 67:97 (22:24, 10:34, 22:20, 15:19).

Beograđani imaju skor 11-0 i prvi su na tabeli, dok su Kragujevčani ubeležili pet pobeda i šest poraza, nalaze se na trećem mestu, ali ih je sada sustigao niški Nibak sa identičnim učinkom.

Vrlo raspoložena igra svih igrača lidera Triglav kadetske lige Srbije je dovela do lake pobede i i dalje stoprocetnog učinka od početka sezone. Iako je u najavi postojala nada da će meč biti neizvestan, ekipa gostiju je u drugoj četvrtini odigrala skoro bez greške i sve nedoumice oko pobednika, već tada, otklonila. Radnički se nije snašao na veoma agresivnu odbranu Zvezde koja je dovela do velikog broja izgubljenih lopti koje su igrači gostiju pretvarali u lake poene iz kontranapada. Treba dodati da je i šut igrača Zvezde za tri poena bio fantastičan. Na poluvremenu su imali osam ubačenih trojki na svom kontu.

U drugom delu se gledala egal utakmica, ali je razlika ostala ista. Radnički nije uspeo da se približi do kraja utakmice. Dva raspoložena igrača su bila malo da se ozbiljnije ugrozi gosti iz Beograda. Boris Ristanović je postigao 20 poena dok je najbolji u Radničkom bio David Popović sa šest poena, 10 skokova, četiri asistencije i pet blokada.

MVP utakmice je bio Aleksa Uskoković koji je sjajno predvodio svoj tim i vrlo raznovrsnom igrom apsolutno zaslužio epitet najboljeg među odličnim igračima Zvezde u večerašnjoj utakmici. Upisao je 18 poena, devet asistencija i pet ukradenih lopti za 32 minuta provedenih u igri. Takođe, sjajne partije su pružili i ostali iz prve petorke gostiju, Đorđević sa 26 poena i osam skokova, Radaković sa 15 poena, sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte, Paunović sa 15 poena, pet skokova i šest asistencija i Momirov sa 18 poena i šest skokova.

IZJAVE AKTERA

Srđan Ivanović, trener KKK Radnički

- Potpuno zaslužena pobeda gostiju. Bili su bolji u svim segmentima igre. Nama ostaje da u narednim utakmicama tražimo prolaz u drugi krug.

David Popović, MVP KKK Radnički

- Ekipa Zvezde je bolje otvorila utakmicu koju je prelomila u trećoj četvrtini. Nismo uspeli da se vratimo u meč. Nadamo se da ćemo uspeti u narednoj utakmici da pobedimo i da se približimo plasmanu u drugi krug.

Stevan Mijović, trener KK C. zvezda

- Čestitao bih mojoj ekipi na pobedi i skoru bez poraza u prvom delu sezone. Očekivali smo težak meč. Pohvalio bih mojih prvih pet igrača koji nose veliki teret jer igraju i juniorsku i kadetsku ligu sa značajnom ulogom u oba takmičenja. Večeras smo imali dobar pristup i mislim da smo odbranom došli do ovog rezultata. Želim ekipi Radničkog, koji je veoma dobar tim sa par veoma talentovanih igrača, da se plasiraju na treće mesto i samim tim plasiraju u Super ligu.

Aleksa Uskoković, MVP KK C. zvezda

- Vrlo bitna utakmica za nas. Znali smo da nas čeka težak posao posle prve četvrtine. U drugoj smo počeli da ubacujemo trojke, odigrali agresivnu odbranu, napravili razliku i do kraja utakmice zasluženo pobedili.

Posle novogodišnje pauze, preostala su još tri kola do kraja ove faze takmičenja. KKK Radnički prvi meč u 2016. godini igra kao gost čačanskog Borca 23. januara, u 12. kolu Kadetske lige Srbije. Prva utakmica u Kragujevcu na programu je 30. januara kada u Jezero dolazi ekipa Zvečana. Poslednje, 14. kolo igra se 20. februara, a KKK Radnički gostuje zemunskoj Mladosti.

KKK Radnički - KK C. zvezda 67:97 (22:24, 10:34, 22:20, 15:19)

Kragujevac

Hala hotela Šumarice
Gledalaca: 120
Sudije: Dragan Matić, Filip Arsić
Igrač utakmice: Aleksa Uskoković, C. zvezda

KKK Radnički: Milosavljević 5, Spasojević 9, Nikolić 11, Đorđević, Zorbas 3, Nikolić 3, Popović 6, Ristanović 20, Urošević 2, Tomašević 7, Saičić, Ćurčić 1

KK C. zvezda: Uskoković 18, Blašković, Stojilković, Radaković 15, Glišović, Momirov 18, Đorđević 26, Paunović 15, Popović 5, Pavlović, Kulundžić, Ćurčić

STATISTIKA

Foto: Marko Lazarević
Vladimir Radovanović, Dejan Milošević

 

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html