Lončarov Radnički ’overio’ titulu jesenjeg prvaka - ’stotkom’ i u Vrnjačkoj Banji

Lončarov Radnički ’overio’ titulu jesenjeg prvaka - ’stotkom’ i u Vrnjačkoj Banji

Rečeno - ostvareno, Kragujevački košarkaški klub Radnički je jesenji prvak Druge lige-Zapad 2, i zvanično. Titula u polusezoni "overena" je u Vrnjačkoj Banji pobedom nad ekipom Basketa 82:100 (20:25, 25:32, 16:20, 21:23), u atmosferi koja je priređena kao da se igralo u hali Jezero. Za to su se potrudili Crveni đavoli udruženi sa svim ostalim Kragujevčanima kojima je na srcu KKK Radnički.

Šumadinci su ostvarili svoj plan kao nepobediva ekipa u konkurenciji 12 sastava od kojih se samo jedan seli u viši rang dogodine. Sem skora 12-0, (10 trijumfa na terenu, uz dve službene pobede nakon istupanja Temnića), ekipa Nenada Milojevića izdvojila se posle 11 kola i kao najefikasnija - dala je 1.108 poena (prosečno 106,8 poena u deset odigranih utakmica), ali i sa najčvršćom odbranom, ima najmanje primljenih poena - 639.

DVANAESTA POBEDA

Poslednji rival u polusezoni, ekipa Basketa iz Vrnjačke Banje pružila je jak otpor na svom terenu. Iako je ubeležen trijumf sa 18 poena razlike, uz ostvarenu još jednu "stotku" (osmu u deset mečeva), do uspeha se nije došlo olako, u oceni su saglasni šef stručnog štaba Nenad Milojević i najkorisniji igrač utakmice Stefan Arnaut.

Milojević: Nije bilo lako, kako rezultat pokazuje. Ekipa iz Vrnjačke Banje je iskusna, uigrana. Naumili su da nam "pokvare" planove, ipak, naši igrači su dali sve od sebe, odigrali dobro i pokazali da smo zasluženo na vrhu tabele. Teško je odigrati utakmicu kada te svi vide kao pobednika unapred. Međutim, naši momci su pravi sportisti, zrelo su se nosili sa svim opterećenjima tokom polusezone, a na terenu ekipe Basketa su to još jednom demonstrirali. Ovom prilikom čestitam momcima, pojedinačno i kao ekipi, na ostvarenoj pobedi i tituli prvaka u prvom delu Lige. Nadam se da ćemo u 2016. godini da igramo još bolje.

Arnaut: Samo otvaranje utakmice nismo baš izveli kako smo planirali, tih deset minuta smo imali egal na terenu, ali smo obezbedili pet poena "viška". U nastavku smo zaigrali prepoznatljivu igru, izbijali smo i na +20, da bismo posle 20 minuta imali 12 poena prednosti. U nastavku smo uglavnom bili na distanci od 15-20 poena, protivnik je obarao tu uvećanu prednost, ali ne dramatično. Posle treće četvrtine smo dodali još četiri prednosti, da bi završna deonica bila odigrana bez trzavica, gotovo rutinski - ni taj period im nismo predali. Moram da naglasim da je Basket iz Vrnjačke Banje jako dobra ekipa, jedna od najboljih protiv kojih smo igrali u polusezoni. Utakmica je bila za uživanje publike.

MVP utakmice Stefan Arnaut ubeležio je ove večeri "dabl-dabl" - 28 poena i 12 skokova, uz pet asistencija. Organizator igre Kragujevčana Đorđe Milosavljević ostvario je "tripl-dabl": pored 17 poena imao je i po deset skokova i asistencija. U odličnom izdanju prikazali su se Knežević sa 14 poena i osam skokova, uvek stabilni kapiten Glišović sa 11 poena, kao i sve raspoloženiji Vasilić koji je proknjižio 10 poena, osam skokova i šest asistencija. Za "overu" statusa najbolje ekipe u prvom delu sezone, pogađali su još: Šamanović - osam, Tomašević - šest, Ristić, F. Milosavljević i Jovanović - po dva poena.

HUK TRIBINE

Za "selidbu" u viši rang, KKK Radnički kao da se već kvalifikovao, u segmentu posete publike, zbog koje se i igra košarka, a naročito pružene podrške sa tribina. Cela polusezona protekla je bez ijedne primedbe zvaničnika Lige, a istovremeno su organizovani navijači, kao i svi pravi ljubitelji košarke, redovno pravili uzavrelu, ali korektnu atmosferu, zaključno sa gostovanjem Basketu.

Milojević: U ovom polusezonskom uspehu moram da istaknem ulogu naših navijača. Njih 200-250 je došlo u Vrnjačku Banju, napravili su fenomenalnu atmosferu, neviđenu do sada, to su nam rekle i kolege iz ekipe Basketa. Nijedna gostujuća ekipa nije imala takvu podršku u hali "Vlade Divac". Za svaku pohvalu je i navijanje i ponašanje naših Kragujevčana. Navijači od početka prepoznaju našu priču, ono što činimo na parketu na najlepši način se kompletira dešavanjem na tribini. Ponavljam se, ali to je zaista tako, taj huk tribine je naša dodatna snaga da se domognemo višeg ranga.

Arnaut: U ime svih članova našeg kluba, pohvaljujem Crvene đavole i ostale pristalice KKK Radnički koji su nas podržali u Vrnjačkoj Banji, a bilo ih je par stotina. Atmosfera je bila za nezaborav, ne samo za nas iz Kragujevca, već i za tamošnju publiku. Utakmicu smo odigrali zapravo kao domaćini. Ovom našem sveukupnom uspehu i toj seriji 12-0, navijači su dali poseban pečat.

"ZAKLJUČENA" 2015.

Najnezahvalnija uloga u polusezoni KKK Radnički bila je svakako ona koju je imao šef stručnog štaba. Sva očekivanja i unutar kluba, i u sportskoj javnosti, trebalo je sprovesti u delo, pa smo zatražili od Milojevića da "podvuče crtu" na kalendarsku 2015. pre nego što se prihvati obaveza u narednoj godini.

Milojević: Kada smo se okupili stvarajući KKK Radnički, planirali smo da ovaj prvi deo što uspešnije završimo, da steknemo bodovni "kapital" za nastavak u 2016. godini. Uz to, ideja je bila da to pokušamo da ostvarimo pružajući šansu mladim igračima jer će oni u budućim danima da budu nosioci igre ovog kluba. Nekome van KKK Radnički možda je to delovalo preambiciozno, ali mi smo tiho radili i na kraju rezultatima "overili" taj plan - realizovan je stoprocentno. Imamo sve pobede, a na terenu smo pokazali svoju vrednost. Ne treba smetnuti s uma da su pojedini naši prvotimci istovremeno i u kadetskom, odnosno juniorskom sastavu, uz to se školuju. Sve to iziskuje mnogo više napora za te mladiće. Ali, momci koriste šansu, pokazuju kvalitet, što je značajno za razvoj svakog mladog igrača. Preostaje samo da nastave da rade ovako marljivo na treninzima, pre svega, a onda i na utakmicama. Stariji igrači su bili tu da ih podrže, to su sve vreme i činili, tako da smo već napravili tu pobedničku hemiju koja će nam trebati ubuduće - da se najpre plasiramo u viši rang, a potom da se nosimo i sa mnogo jačim rivalima.

Za posetioce klupskog sajta, polusezonu "zaključuje" i jedan od najpouzdanijih Milojevićevih saradnika na terenu.

Arnaut: Završili smo prvi deo sezone kako smo i očekivali, a mislim da je to realno stanje na tabeli naše lige. Imamo sve pobede i uglavnom smo igrali svoju igru. Možda je najslabiji nastup bio onaj u Požarevcu kada smo ušli u produžetak, ali je to bilo vrlo poučno izdanje za sve nas. Pohvaljujem sve saigrače, izneli su veliki teret. Naravno, sve to je bilo moguće samo uz dobar trening. U ime igrača zahvaljujem stručnom štabu i upravi koja stoji iza nas. Podržani smo u svakom trenutku, funkcionišemo sjajno iznutra, samo da tako nastavimo i vratićemo kragujevačku košarku tamo gde joj je mesto, a to su svakako neki viši rangovi. Ciljamo redom, od Prve lige do ABA lige, ali idemo korak po korak, sezonu po sezonu. Imamo naročit kapital u mladim igračima, oni vredno treniraju, sprovode u delo očekivanja stručnog štaba, pa sam uveren da će takvim pristupom da omoguće sebi da igraju još jaču košarku u dresu KKK Radnički, na zadovoljstvo naših pristalica.

POČETAK 2016.

Iako je prvi meč u drugom delu sezone zakazan za 30. januar kada će domaćin Kragujevčanima biti Bane iz Raške, naredni mesec će proteći izrazito radno, a ljubitelji košarke okupljaće se u hali Jezero i pre 6. februara kada dolazi Požarevac jer će se u međuvremenu igrati kontrolne utakmice.

Milojević: Januar će biti veoma radan. Predahnućemo malo za Novu godinu i Božić, ali svi ostali dani proteći će u jakom ritmu. U drugoj polovini meseca planiramo da odigramo 5-6 kontrolnih utakmica sa ekipama iz viših rangova. Naše navijače i sve ljubitelje košarke ćemo na vreme da obavestimo o terminima, ali neka već sada znaju da će se igrati košarka u Jezeru i pre 6. februara kada dolazi Požarevac. A to će biti ključni derbi drugog dela, još sada najavljujem. Eventualnom pobedom prevalićemo veliki deo puta do konačnog cilja - ulaska u viši rang. Do prvog susreta, svim našim pristalicama, kao i svim našim sugrađanima i ostalima koji prate KKK Radnički, želim srećne nastupajuće praznike!

KK BASKET - KKK RADNIČKI 82:100 (20:25, 25:32, 16:20, 21:23)

KK BASKET: Savić, Gajić 17, Gašić 4, Popadić 4, Negojević 2, Stojković 2, Strinković 20, Bukonja 2, Crnoglavac 11, Stević, Gočanin 14, Smiljković 6, trener Jokić

KKK RADNIČKI: Ristić 2, F. Milosavljević 2, Knežević 14, Vasilić 10, Đ. Milosavljević 17, Glišović 11, Jovanović 2, Tomašević 6, Arnaut 28, Šamanović 8

Foto: Slavica Pecelj-Mićić

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html