SPD Radnički: Izveštaji, 18. decembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 18. decembar 2019.

RADNIČKI OSVOJIO REGIONALNI KUP U OBE KONKURENCIJE

SBB hala Jezero je sinoć bila poprište finala Kupa Srbije-grupa Zapad u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kome su obe selekcije rukometnog kluba Radnički uzele učešće.

U utakmici zamenjenog domaćinstva, rukometaši Radničkog kao formalni gosti su celo prvo poluvreme odigrali u egalu sa ekipom Mladosti iz Čačka, učesnikom Prve lige Zapad, koja se kragujevačkoj publici predstavila kao tvrd orah. Tek u drugom poluvremenu, Kragujevčani su slomili otpor žilavih gostiju i zasluženo osvojili pehar namenjen pobedniku regionalnog Kupa, konačnim rezultatom 33:25 (poluvreme 17:17).

Igrač utakmice: Vasilije Ristić

RK Mladost - RK Radnički: 25:33 (17:17)

Gledalaca: 350
Sudije: Stanislav Milošević, Spasoje Kolak
Sedmerci: Mladost 6 (2), Radnički 5 (3)
Isključenja: Mladost 6 min, Radnički 10 min

Mladost: Rajičić (2 odbrane), Radovanović, Ristović 5, Radošević, Đurđević 5, Babić 2, Vuković 11, Subotić, Spasojević, Popović (7 odbrana), Janjić, Popović 2, Vujičić

Radnički: Bogićević, Stošić 1, Ristić 4, V.Stevanović 3, Mutavdžić 1, Lekić (10 odbrana), Dobrosavljević 2, Medić 8, Kasalović 2, Knežević 1, Milovanović, M.Stevanović, Stanojev 7, Bogdanović 4, Đerić (8 odbrana), Janićijević

Nakon kolega iz muške selekcije, na parket dvorane Jezero su izašle i rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige, koje su za protivnika imale mladu, neiskusnu, ali poletnu ekipu srpskoligaša Metalca iz Kraljeva. Kombinovanom postavom tokom cele utakmice, šampionke jeseni su savladale Kraljevčanke rezultatom 48:14 (23:7) i tako se i one okitile trofejom.

Igrač utakmice: Željana Pojužina

RK Radnički - ŽRK Metalac: 48:14 (23:7)

Gledalaca: 275
Sudije: Dragana Jakovljević, Danijela Sando
Sedmerci: Radnički 4 (4), Metalac 2 (1)
Isključenja: Radnički 6 min, Metalac 4 min


DVOJAC IZ RADNIČKOG NA KOVAČEVOM SPISKU

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog Lazar Ćirović i Aleksa Matić pozvani su na prvi deo priprema seniorske reprezentacije Srbije za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Po prvi put su na pripreme seniorskog tima pozvana dvojica igrača Radničkog, što je jasan pokazatelj kvaliteta rada u kragujevačkom klubu, koji se polako vraća u sam vrh srpske odbojkaške scene.

Okupljanje reprezentativaca, pod komandom selektora Slobodana Kovača, predviđeno je za nedelju 22. decembar u kragujevačkom hotelu Industrial 1853.

Najbolji srpski odbojkaši treniraće u SBB hali Jezero u periodu od 22. do 26. decembra.

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju igra se u Berlinu od 5. do 12. januara, a naša reprezentacija smeštena je u Grupu B, zajedno sa nacionalnim selekcijama Francuske, Bugarske i Holandije.

DVE SELEKCIJE TURSKE ENKE BORAVILE U KRAGUJEVCU

Tokom proteklih nedelju dana, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca ugostili su dve selekcije turske Enke (2003. i 2005/2006), sa kojima su odradili devet sparing treninga.

Tako je uspešno nastavljena saradnja dva tima započeta pre godinu dana u gradu na Lepenici, a u planu je da turski tim uzvrati gostoprimstvo sledeće godine u Istanbulu.

Pripreme su odrađene na obostrano zadovoljstvo. Turski dečaci značajno su napredovali u radu sa srpskim trenerima, dok su Kragujevčanima sparinzi bili izuzetno korisni pred početak Kupa za mlađe kategorije.

- Ovo su nam treće pripreme za 2006. godište, pošto smo ranije sparingovali sa Beogradom i Valisom. Pripreme su bile izuzetno značajne, dečaci su napredovali, pogotovo u duel igri, jer su Turci igrali agresivno. Takođe je veoma bitno da se dečaci susretnu sa vršnjacima iz drugih zemalja, da se druže i upoznaju sa drugim školama vaterpola. Sada nam dolaze i Slovaci i dodatno ćemo izbrusiti formu. Plasman na polufinalni turnir Prvenstva Srbije za ovu selekciju bio bi veliki uspeh, rekao je Darko Šantić, trener pionira Radničkog.


Podsećamo na predstojeće utakmice klubova SPD Radnički:

Uskoro detaljne najave...

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI




STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html