SPD Radnički: Najave, 13. decembar 2019.

SPD Radnički: Najave, 13. decembar 2019.

Subota

RASTEREĆENO NA MEGDAN KRALJEVČANKAMA

Gostovanjem ekipi Kraljeva u subotu od 17 časova, košarkašice Radničkog zvanično započinju drugi deo takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Posle devet odigranih kolaKragujevčanke se nalaze na solidnoj petoj poziciji, pa bi ukoliko nastave sa dobrim rezultatima i u narednom periodu, mogle da se nadaju plasmanu u plej-of.

Iza učenica Nenada Milovanovića je uspešan takmičarski vikend, ovenčan pobedom u gostima protiv Novosadske ŽKA. Bio je to drugi trijumf „crvenih“ na strani ove sezone i ujedno značajan podstrek pred veoma teško gostovanje ekipi Kraljeva, koja se trenutno nalazi u velikom usponu forme.

Pored odličnih rezultata na domaćoj sceni, gde imajusamo jedan poraz u dosadašnjih devet kola, Kraljevčanke pružaju dobre partije i u regionalnoj WABA ligi.

O igračkom kvalitetu ekipe Kraljeva ne treba trošiti puno reči. Predvođene iskusnim igračicama, Draganom Gobeljić i Aleksandrom Račić, uz sjajnu Amerikanku Deniz Hil, popularne „malene“ imaju zaista respektabilantim, koji bez problema može da izdrži takmičenje na dva fronta.

U prvom ovosezonskom odmeravanju snaga, Kraljevčanke su u hali „Gordana Goca Bogojević“ bile uspešnije od Kragujevčanki, rezultatom 83:79. U jednoj prilično neizvesnoj i izjednačenoj utakmici, pitanje pobednika rešeno je u samom finišu, kada su Kraljevčanke zahvaljujući individualnom kvalitetu Dragane Gobeljić prelomile meč u svoju korist.

Upravo je ova utakmica pokazala da ekipa Radničkog ima kapacitet da parira Kraljevčankama, bez obzira na njihov i više nego evidentan igrački kvalitet. Zbog toga je na Kragujevčankama da u predstojeći meč uđu rasterećene, da ne razmišljaju previše o protivniku, već da se potrude da pruže još jednu dobru partiju i pokažu da im je mesto u gornjoj polovini tabele.

Utakmica 10. kola Prve ženske lige Srbije između Kraljeva i Radničkog igra se na parketu kraljevačke Hale sportova.

BEZ OPUŠTANJA PROTIV ZRENJANINACA

Posle dva uzastopna trijumfa pred svojim navijačima, košarkaše Radničkog u subotu od 19 časova očekuje gostovanje zrenjaninskom Proleter Naftagasu, u utakmici 11. kola Druge lige Srbije.

Učenici Igora Todorovića sa neverovatnom lakoćom iz kola u kolo savlađuju sve prepreke na putu ka Košarkaškoj ligi Srbije. Nakon ubedljive pobede nad Pirotom, Kragujevčani su proteklog vikenda bez većih problema „arhivirali“ i Mladost iz Smederevske Palanke, i to sa 28 poena razlike.

I pored odličnih rezultata, u taboru kragujevačkog tima nemaju nameru da se opuste. Intezitet treninga je na maksimalnom nivou, a svaki naredni rival shvata se i više nego ozbiljno. Od igrača se zahteva da budu u potpunosti fokusirani i posvećeni svojim obavezama, posebno jer je kvalitet lige takav da svaki trenutak opuštanja može biti žestoko kažnjen.

Takav je slučaj i pred nastupajuće gostovanje u Zrenjaninu ekipi Proleter Naftagasa, kojoj „ne cvetaju ruže“ u poslednje vreme. Zrenjaninci u poslednja tri kola nisu osetili slast pobede, tako da su u međuvremenu nazadovali za tri koraka na tabeli i trenutno su osmi sa petnaest osvojenih bodova, četiri manje u odnosu na kragujevački sastav.

Statistika jasno pokazuje da je Proleter, uz niški Konstantin, jedna od najneefikasnijih ekipa u ligi ove sezone sa 725 postignutih poena. Na drugoj strani, Radnički je sa 968 poena ubedljivo najbolja napadačka ekipa Druge lige Srbije, pa se samo iz ovog odnosa jasno može zaključiti kome pripada uloga favorita u predstojećem susretu.

Inače, u sastavu Proletera ove sezone su dva imena dobro poznata simpatizerima Radničkog. U pitanju su Petar Beader i Miljan Rakić, iskusni igrači koji su svojevremeno nastupali za kragujevački klub, doduše u različitim vremenskim intervalima.

Prošle sezone Radnički je slavio protiv Proletera u Kragujevcu sa ubedljivih 87:66, dok je u uzvratnom odmeravanju snaga bilo 89:84 za Zrenjanince. Ipak, shodno trenutnoj formi i igračkom kvalitetu, za očekivati je da Kragujevčani zabeleže još jedan trijumf, koji bi ih dodatno učvrstio načelu tabele u smiraj prvog dela takmičenja.

Utakmica između Proleter Naftagasa i Radničkog igra se u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“.

Nedelja

KRAGUJEVČANI BI DA UKOČE „VALJAK“

Utakmicom sa beogradskim Partizanom, u nedelju od 17 časova, odbojkaši kragujevačkog Radničkog stavljaju tačku na seriju od tri uzastopna gostovanja u BPŠ Super ligi Srbije.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze posle dva uzastopna poraza, na gostovanjima Nišu (2:3) i Jedinstvu u Staroj Pazovi (1:3). Sa druge strane, beogradski crno-beli su posle eliminacije večitog rivala iz Kupa Srbije (3:0), uknjižili i prvenstveni trijumf na „vrućem“ gostovanju u Nišu (3:1).

Dakle, predstojeći meč odbojkaši Partizana dočekuju u nešto boljem raspoloženju i sa velikom željom da se Radničkom revanširaju za poraz u „Jezeru“ na startu sezone (2:3). Iako imaju jako kvalitetan tim, koji se pri tom nalazi u uzletu forme, Beograđani su u dosadašnjem toku sezone pokazali da su skloni čestim rezultatskim oscilacijama.

Upravo tu leži šansa Kragujevčana, koji su i u prethodnom duelu sa crno-belima pokazali da su mentalno jači u odnosu na svog protivnika. Podsetimo, Partizan je u toj utakmici dva puta vodio, ali je četa Ivana Blagojevića, predvođena sjajnim Vladimirom Jekićem, uspela da kreira preokret i slavi u taj-brejku.

Svesni su Šumadinci da ih u nedelju očekuje težak zadatak u borbi za nove prvenstvene bodove, koji bi im mnogo značili u nastojanju da sačuvaju mesto u samom vrhu tabele. Karakter ovih momaka je takav da ih i dva poraza u nizu nisu uzdrmala, već ih, naprotiv, samo dodatno motivišu da na parketu zemunske hale „Master“ pokažu od kakvog materijala su sačinjeni i da se sa punim pravom svrstavaju među najbolje ekipe u ligi.

Utakmica 11. kola BPŠ Super lige Srbije za odbojkaše između Partizana i Radničkog igra se na parketu Sportskog centra „Master“ u Zemunu.

* * * 

Događaji

SENIORI I OMLADINCI SRBIJE IZ KRAGUJEVCA U NOVE POBEDE

Seniorska i omladinska reprezentacija Srbije u vaterpolu, odradile su pripreme na bazenu Sportskog privrednog društva „Radnički“ u Kragujevcu, od 6. do 9. decembra.

Selektor našeg najjačeg nacionalnog sastava, Dejan Savić, okupio je uglavnom momke iz domaćih timova, na koje ozbiljno računa u budućnosti posle najavljene smene generacija, i na sparing treninzima pomogao predvodniku omladinske reprezentacije, Urošu Stevanoviću, svom doskorašnjem pomoćniku sa kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, da uigra tim za Svetsko prvenstvo.

„Delfinčići“ su danas otputovali u Kuvajt, gde ih od 12. do 20. decembra očekuje smotra najboljih svetskih reprezentacija. Srbija je slobodna prvog dana, a zatim u okviru grupe A igra sa Japanom (petak), Južnom Afrikom (subota), Hrvatskom (nedelja) i Kinom (ponedeljak). Najbolji iz četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani razigravati u osmini finala.

Veći deo priprema, sprovedenih u nekoliko faza, omladinci Srbije odradili su u Kragujevcu, gde trener Uroš Stevanović vodi ekipu Radničkog, a zanimljivo da su po trojica igrača domaćeg tima dobila poziv u obe selekcije. Pod palicom „A“ trenera Savića radili su Lazar Dobožanov, Nikola Lukić i Nebojša Toholj, dok će boje omladinske reprezentacije Srbije braniti Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić. Svi oni su nedavno osvojili Kup Srbije sa Radničkim kao i Danil Frolov, koji će na Svetskom prvenstvu za omladince predstavljati Rusiju. Pod kapicom Srbije u Kuvajtu naći će se i dva igrača ponikla u kragujevačkom timu, koja su ove sezone promenila sredinu – Petar Mitrović iz Partizana i Pavle Gavrilović iz Šapca, a u stručnom štabu Srbije je i koordinator mlađih selekcija Radničkog, Dragan Kozomora.

– Očekivanja bilo koje selekcije Srbije su uvek najveća, ali ova ekipa je dosta podmlađena. Imamo samo jednog igrača 1999. godište, svi ostali su mlađi. Čak sedmorica igrača će i naredne godine imati juniorski staž. Prošle godine smo na Evropskom prvenstvu bili šesti. Idemo korak po korak, sa ciljem da dobijemo svaku utakmicu. Svi timovi su izjednačeni, možda jedna ekipa malo odskače, ali mislim da je sve otvoreno i nadam se da ćemo doći do medalje – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Vaterpolista Radničkog, Stefan Branković, dodao je da reprezentativci sa velikom dozom optimizma odlaze u Kuvajt.

– Trenirali smo dobro tokom celog leta, a potom se sastajali u još nekoliko navrata. U završnoj fazi odigrali smo i nekoliko pripremnih utakmica, u kojima smo dobro delovali. Spremni smo i u odličnoj smo formi, pa su i očekivanja najviša. Nadamo se zlatu – kazao je Branković.

Jedan od najmlađih reprezentativaca, Luka Pljevančić, bio je i najmlađi član tima Radničkog koji je osvojio Kup.

– Srce je puno kada saznate da idete sa starijim momcima na Svetsko prvenstvo. Rad u klubu je zaslužan za to. Imamo vrhunske trenere koji ulažu dosta u nas i rezultati sami od sebe dođu. Na treninzima se trudite i zalažete i onda odete na Svetsko prvenstvo i uzmete medalju – kaže Pljevančić.

Sastav Srbije: Pavle Gavrilović (Šabac), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Đorđe Vučinić (Šabac), Nemanja Stanojević, Stefan Branković, Luka Pljevančić (Radnički), Kristian Šulc, Marko Radović, Vasilije Martinović (Crvena zvezda), Andrej Barać, Aleksa Nešić, Petar Mitrović (Partizan), Aleksa Cvetković (Niš).

SPORTISTI RADNIČKOG OZNAČILI POČETAK AKCIJE DONIRANJA GARDEROBE U HUMANITARNE SVRHE

Kako bi motivisali Kragujevčane da garderobu koju ne nose doniraju u humanitarne svrhe, šoping centar Kragujevac Plaza je, u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevca, započeo veliku akciju prikupljanja garderobe koja se odvija u prostoru samog šoping centra, u objektu pod imenom The Empty Shop.

Projekat je takođe podržan i od strane Sportskog privrednog društva Radnički iz Kragujevca, a sportisti, predvođeni košarkašem Raškom Katićem i odbojkašem Vladimirom Jekićem, su bili prvi posetioci The Empty Shop-a, i tom prilikom su u ime svojih klubova donirali sportsku garderobu za najmlađe.

Drago mi je što u ime Sportskog privrednog društva Radnički imam priliku da učestvujem u ovakvoj humanitarnoj akciji. Takođe bih voleo i da se zahvalim Kragujevac Plazi i pozovem sve građane da doniraju garderobu koja im nije potrebna, kako bi obradovali nekoga kome ista ta garderoba jako puno znači, izjavio je Raško Katić, košarkaš Radničkog iz Kragujevca.

Građani će biti u prilici da svakog dana, od 12 do 20 časova, donesu čistu, ispravnu i ispeglanu garderobu koja im više nije potrebna u prostor Empty Shop-a, koji se nalazi u prizemlju šoping centra Kragujevac Plaza.

Sekretar Crvenog Krsta Kragujevac, Nevenka Bogdanović istakla je da suKragujevčani poznati po praćenju modnih trendova i daje ova humanitarna akcija jedan od načina da se obezbedi kvalitetnagarderoba onima koji to ne mogu sebi da priušte. Sa Empty Shop projektom smo se našli na mapi sveta sa svetskm metropolama i srećna sam što su prvotimci kluba Radnički iz Kragujevca prvi donirali garderobu.

Kako se bliži Nova godina i Božićni praznici, samim tim i sezona darivanja, Plaza želi da omogući svim posetiocima da u narednih mesec dana na lak način učine nešto lepo i doniraju nepotrebnu garderobu u humanitarne svrhe, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

The Empty Shop u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren do 6. januara 2020. godine. Sva prikupljena garderoba će biti sortirana i predata Crvenom Krstu Kragujevac kako bi bila uručena socijalno ugroženim licima na teritoriji Kragujevca i okoline.

SPD RADNIČKI PROMOTER SPORTA NA DEČIJEM SAJMU

Dečiji sajam pod sloganom „Kragujevac, grad šampiona” počinje danas na Šumadija sajmu i trajaće do nedelje 15. decembra, a ulaz je besplatan za sve posetioce. Kao partner i promoter sporta i zdravog načina života učestvuje Sportsko privredno društvo “Radnički”, kako bi kroz edukaciju i zabavu motivisao najmlađe da se bave sportom.

Tokom tri sajamska dana na štandu Radničkog posetioci će moći da se druže sa mnogobrojnim sportistima, članovima velike porodice Radničkog, informišu o programu besplatnih edukacija koje je SPD Radnički obezbedio za svoje polaznike u saradnji sa Kancelarijom za mlade, ali i da naprave zanimljivu foto i video uspomenu sa Sajma. Takođe, svi zainteresovani moći će da dobiju informacije u vezi sa upisom u škole odbojke, košarke, rukometa i vaterpola.

Mladi Kragujevčani će imati priliku da budu dodatno motivisani da se uključe u sportske aktivnosti, kroz druženje i razgovore sa sportistima Radničkog, od kojih su mnogi reprezentativci u različitim selekcijama. U petak od 11 do 12:30 posetioce na štandu očekuju rukometaši i rukometašice Radničkog, a od 12.30 do 13.30 košarkaši i košarkašice. Druženje sa vaterpolistima i odbojkašima planirano je u subotu od 13 do 14 časova.

Mnogobrojni posetioci Dečijeg sajma biće u prilici da na štandu SPD Radnički kupe zvanične artikle sa obeležjem Radničkog i na poklon dobiju vaučer, kojim ostvaruju 20% popusta na određene artikle za narednu kupovinu, u butiku Radnički shop na zatvorenom bazenu.

Pripremljeni su pokloni i mnogobrojna iznenađenja.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI




STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html