SPD Radnički: Najave, 29. novembar 2019.

SPD Radnički: Najave, 29. novembar 2019.

Odbojka

ZAMKA ZA KEITU I DRUGOVE

Pred odbojkašima Radničkog je prvo u nizu od tri uzastopna gostovanja u BPŠ Super ligi Srbije. Kragujevčani putuju za Niš, gde ih u subotu od 18 časova u Sportskom centru „Čair“ očekuje duel sa istoimenim domaćinom, u derbi meču 9. kola.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića nalazi se u seriji od četiri uzastopna trijumfa i trenutno deli prvo mesto na tabeli sa novosadskom Vojvodinom. Uprkos izuzetno jakoj konkurenciji u ligi ove sezone, nekadašnji prvak države iz kola u kolo beleži dobre rezultate, uz igru koja odiše izuzetnom timskom energijom i samopouzdanjem. Posle dužeg niza godina Radnički ima ekipu koja svojim kvalitetom može da parira najboljim srpskim timovima u borbi za oba domaća trofeja.

Sada je pred Kragujevčanima jedan izuzetno težak period, oličen u tri uzastopna gostovanja u BPŠ Super ligi Srbije, uz dvomeč sa Vojvodinom u četvrtfinalu Kupa Srbije. Šumadinci su uoči ove serije teških mečeva dobili neplanirano pojačanje u vidu Lazara Ćirovića, državnog reprezentativca i osvajača zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu, koji je izrazio želju da pomogne svom matičnom klubu tokom možda i ključnog perioda u sezoni.

Prva prepreka koju će odbojkaši Radničkog morati da preskoče jeste izuzetno neugodna ekipa Niša, koja ima samo jednu pobedu manje u odnosu na kragujevački tim.

Radi se o prilično dobro „skockanoj“ ekipi, koju predvodi trener Dragan Svetozarević. Dve glavne zvezde niške ekipe su afrički internacionalci, Libijac Ahmed Ikbari i „odbojkaško čudo iz Malija“ Numori Keita. Snagu niškog tima Kragujevčani su najbolje osetili u finalu ovogodišnjeg „Giginog memorijala“, u kome su Nišlije slavile sa maksimalnih 3:0.

- Niš je jedna jako dobra ekipa, serverski, a posebno napadački, gde prednjači Numori Keita, koji je praktično nezaustavljiv ove sezone. Probaćemo da ga na neki način „primirimo“ i da nametnemo naš ritam igre. U dobroj smo formi, imamo samopouzdanja na pretek, samo se nadam da to neće dovesti do opuštanja u našim redovima. Pri tom, trenutna bodovna zaliha omogućuje nam da pojačamo intezitet treninga i da polako podižemo formu za završni deo sezone, jasan je Ivan Blagojević, trener kragujevačkog tima.

U prošloj sezoni Radnički je uspeo da slavi u „Čairu“ sa maksimalnih 3:0, pa u kragujevačkom timu priželjkuju sličan scenario i u subotnjem duelu.

Vaterpolo

TOHOLJ: MOŽEMO DO TROFEJA U KUPU

Atmosfera pred „fajnal-for“ Kupa Srbije polako se zahuktava. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u borbu za prvi domaći trofej ulaze kao jedini član Regionalne A2 lige, ali će uprkos tome pokušati da slave u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana i Šapca.

Prvi rival Kragujevčanima u polufinalu (subota, 20:15) biće domaća Zvezda, trenutno najbolje plasirani srpski tim u Regionalnoj A1 ligi.

- Zvezda je možda blagi favorit jer igra na domaćem terenu, ali verujem u svoje saigrače i mislim da možemo da ih pobedimo i uđemo u finalnu borbu za trofej. Dobro smo radili u prethodnom periodu, uigraniji smo nego na početku, sve bolje igramo i verujem da ćemo to pokazati u Kupu, rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Radnički je prošle sezone eliminisao Zvezdu u četvrtfinalu Kupa, međutim, „crveno-beli“ su ove godine znatno jači tim.

- Dovođenjem Igora Milanovića Zvezda je dobila mnogo, tu su i neka pojačanja, predvođena iskusnim Rađenom i Vukićevićem. Znamo koji su im aduti i slabosti i prema tome ćemo kreirati svoju igru, dodao je Toholj.

Zanimljivo da je povremeni reprezentativac Srbije sa Radničkim osvojio Kup 2014. godine, a prošle sezone je to uradio upravo protiv svog sadašnjeg kluba, kao član ekipe Šapca, u izuzetno neizvesnom finalu (10:9). Sada veruje da bi ponovo mogao da dođe do zlata.

- Generalno su sve ekipe slične po kvalitetu. U prvom polufinalu Šabac je na papiru favorit u odnosu na Partizan, ali to ne mora ništa da znači, jer je tako bilo u ligi, pa ih je Partizan pobedio. Oba finala će svakako biti uzbudljiva i lepa za gledanje. Sve je na nama i ukoliko odigramo našu prepoznatljivu igru, imamo velike šanse da dođemo do trofeja, zaključio je Toholj.


Košarka

KRAGUJEVČANI I PIROĆANCI U BORBI ZA VRH TABELE

Košarkaše Radničkog u subotu od 19 časova očekuje najveći izazov u dosadašnjem delu sezone. U „SBB halu Jezero“ stiže ekipa Pirota, koja uz Kragujevčane slovi kao glavni kandidat za sam vrh tabele i ulazak u viši rang takmičenja.

U predstojeći međusobni okršaj obe ekipe ulaze sa identičnim skorom 7-1. Kragujevčani se mogu pohvaliti podatkom da su najefikasnija ekipa u ligi sa 768 datih poena, dok Piroćanci imaju najbolju odbranu, koja je primila najmanji broj poena (558).

Poput Radničkog, i ekipa Pirota u svojim redovima ima nekoliko iskusnih košarkaša oko kojih se vrti igra čitavog tima. I dok su Kragujevčani jedini poraz u dosadašnjem delu takmičenja pretrpeli na gostovanju imenjaku u Beogradu, Piroćanci su „zapeli“ u susretu sa mladom i poletnom ekipom Zemun Fitofarmacije.

U Radničkom očekuju jednu tešku utakmicu u subotu, ali se nadaju da će uz neizostavnu podršku sa tribina „Jezera“ uspeti da nadigraju još jednog konkurenta u borbi za sam vrh tabele.

Utakmica protiv Pirota predstavlja sigurno jedan od derbija prvenstva. Radi se o iskusnoj ekipi sa igračima koji već godinama igraju zajedno. Nosioci igre su iskusni igrači, pre svega na bekovskim pozicijama, poput Mukanovića, Filipovića, Đonlića.

- Mislim da će dosta toga zavisiti od naše igre, pre svega u odbrani. Ukoliko uspemo da zatvorimo njihovu pikenrol igru, bićemo bliži pobedi. Bez obzira na kvalitet protivnika, mislim da uloga favorita pripada nama, posebno jer igramo pred svojim navijačima, koji će nam sigurno i u subotu davati vetar u leđa. Ovom prilikom apelujem na njih da dođu u što većem broju i da zajedničkim snagama nastavimo ka zacrtanom cilju, ističe Ivica Vukotić, prvi saradnik trenera Radničkog Igora Todorovića.

Ove dve ekipe nadmetale su se i prošle sezone u ovom rangu takmičenja. U Pirotu je bilo 97:82 za domaćina, da bi se potom Radnički revanširao svom rivalu pobedom u „Jezeru“ – 88:65.

Ulaz na derbi meč 9. kola Druge lige Srbije za košarkaše slobodan je za sve posetioce.

PROTIV KORAĆA ZA POVRATAK NA POBEDNIČKE STAZE

Seriju od tri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice kragujevačkog Radničkog pokušaće da okončaju predstojećeg vikenda, tačnije u subotu od 14:45, kada će pred svojim simpatizerima u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti nekadašnjeg šampiona države, ekipu Radivoja Koraća, u utakmici 8. kola.

„Crvene“ su imale prilično težak raspored u prethodna tri kola, a ništa lakšeg protivnika neće imati ni u subotu. U goste im dolazi ekipa Radivoja Koraća, koja u svojoj riznici ima tri titule prvaka države, jedan trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa, kao i zvanje šampiona Međunarodne regionalne lige.

Dakle, pred Kragujevčankama je rival za svaki respekt, koji će i ove sezone participirati kao ozbiljan kandidat u borbi za oba domaća trofeja. Beograđanke su u proteklih sedam kola ostvarile skor 5-2 i trenutno se nalaze na četvrtom mestu prvoligaške tabele, tik iznad kragujevačkog tima.

Iako svesne kvaliteta i reputacije svog predstojećeg rivala, košarkašice Radničkog rešene su da pruže svoj maksimum na terenu i da uz podršku svojih navijača dođu do pobede, koja bi im puno značila, pre svega na polju samopouzdanja. Uostalom, utakmice sa Kraljevom i ekipom 021 pokazale su da „crvene“ imaju kvalitet da pariraju najboljim timovima u ligi.

- Svakako da nas očekuje jedna teška utakmica u subotu protiv kvalitetnog protivnika, kao što je ekipa Radivoja Koraća. Potrudićemo se da ispravimo greške sa prethodne utakmice protiv Partizana i da dođemo do pobede na svom parketu. Pozvala bih sve ljubitelje ženske košarke da u subotu dođu u halu „Gordana Goca Bogojević“ i pomognu nam da ostvarimo pobedu koja bi nam mnogo značila za dalji tok takmičenja, poručila je Sara Milošević, jedna od najboljih u redovima Radničkog na gostovanju beogradskom Partizanu proteklog vikenda.

Ulaz na utakmicu je besplatan za sve posetioce.


Rukomet

TEST NA OPROŠTAJU OD JEZERA U POLUSEZONI

Rukometašice Radničkog su protekle takmičarske sezone odigrale dva neizvesna meča sa ekipom Topličanina, iz kojih su osvojile samo bod. Priliku da ostvare prvu pobedu protiv ovog rivala u Super B ligi, imaće u subotu od 16:30 u Kragujevcu, u oproštajnoj utakmici polusezone pred svojom publikom.

- Očekuje nas jedna zahtevna utakmica protiv gošći iz Prokuplja. Očekujem kvalitetan i neizvestan susret u koji ulazimo maksimalno skoncentrisane i motivisane kako bi zabeležile novu pobedu, kojom bi potvrdile i učvrstile lidersku poziciju. Subotnji meč za nas predstavlja još jedan test, pošto ekipa Topličanina u svom sastavu ima prekaljene igračice, ali mišljenja sam da mladošću možemo parirati iskustvu, istakla je bek Radničkog Mileva Knežević, i ovom prilikom pozvala navijače da u subotu budu uz rukometašice Radničkog u što većem broju, kako bi zajedničkim snagama ostvarili još jednu pobedu u nizu.

Utakmica 10. kola Super B lige, Radnički-Topličanin, zakazana je u SBB hali Jezero.

Uvertira pred ovu utakmicu je meč poslednjeg, devetog kola jesenjeg dela sezone Prve lige zapad za žene, koju će odigrati rukometašice Radničkog 2 sa ekipom Bekamenta iz Aranđelovca, sa početkom u 14:30.

Ulaz je besplatan za oba meča.

KRAGUJEVČANI MOTIVISANI ZA NASTAVAK POBEDNIČKOG NIZA

Trenutno drugoplasirani rukometaši Radničkog, osokoljeni dobrim igrama i pozitivnim ishodima u poslednja dva duela, nastavljaju poteru za liderom na tabeli, ekipom Hajduk Veljka. Sledeća stepenica na tom putu je gostovanje ekipi Vranja 1957, ovog vikenda.

- Posle važnog trijumfa u Novoj Varoši, očekuje nas poslednje gostovanje ove godine. Školovana ekipa Vranja, kao i naš nekadašnji trener na njihovoj klupi biće veliki izazov za nas. Dve vezane pobede su nam vratile samopouzdanje i očekujem da ćemo jakom odbranom, mirnom glavom i brzim napadom osigurati pobedu. Kao i za svaku utakmicu do sada, maksimalno smo motivisani i spremni da dodamo dva boda trenutnom stanju na tabeli, pun optimizma je bek kluba iz Šumadijske prestonice, Branislav Radenović.

Utakmica 10. kola Super B lige za rukometaše, Vranje-Radnički, igra se u hali „Vranje“ u subotu 30. novembra od 19 časova.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


ARHIVA PPNS

OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html