SPD Radnički: Najave, 6. decembar 2019.

SPD Radnički: Najave, 6. decembar 2019.

Petak

RUKOMETAŠI OČEKUJU POBEDU NA OPROŠTAJU OD DOMAĆE PUBLIKE

Prošlonedeljni trijumf u Vranju, vratio je rukometaše Radničkog na pobednički kolosek. Kragujevčani su trenutno drugi na tabeli Super B lige, sa samo bodom zaostatka od prvoplasirane ekipe Hajduk Veljka. Kako bi jesenji deo sezone završili u vrhu, izabranici Miloša Sretenovića priželjkuju pobedu i u poslednjem kolu, koje će odigrati u petak od 20 časova i 30 minuta pred svojim navijačima, sa ekipom Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

- Nakon paklenog gostovanja u Vranju, gde smo uspeli da osvojimo bodove, silno smo motivisani da se dostojno oprostimo od naših navijača na zatvaranju jesenje sezone. Konsolidovali smo redove, trećom pobedom u nizu smo znatno poboljšali atmosferu u timu kako bi što spremnije dočekali ekipu iz Zubinog Potoka, koja u poslednje vreme pruža odlične partije. No, to nas neće omesti da prepoznatljivom, agresivnom odbranom zaustavimo njihove atake, što će nam dati neophodnu sigurnost u realizaciji, istakao je Vasilije Ristić, levo krilo Radničkog.

Ovim putem pozvao je navijače da daju podršku rukometašima, kako bi ostvarili pobedu na oproštaju od kragujevačke publike.

Utakmica 11. Kola Super B lige između Radničkog i Mokre Gore biće odigrana u SBB hali Jezero, a ulaz je slobodan.

Subota

PO RECEPTU SA PREMIJERE

Drugo u nizu od tri uzastopna gostovanja u BPŠ Super ligi Srbije odbojkaši Radničkog imaće u subotu 7. decembra od 19 časova u Staroj Pazovi protiv ekipe Jedinstva, u utakmici 10. kola.

Gostovanjem ekipi Niša proteklog vikenda, Kragujevčani su stavili tačku na prvi deo ligaškog dela takmičenja u BPŠ Super ligi Srbije. Uprkos tesnom porazu u „Čairu“, ekipa Ivana Blagojevića ostala je pri samom vrhu tabele sa samo bodom manje u odnosu na aktuelnog lidera i branioca titule, novosadsku Vojvodinu.

U subotu Šumadince očekuje još jedno gostovanje, ovoga puta na severu Srbije, tačnije u Staroj Pazovi, gde će za protivnika imati iskusnu ekipu Jedinstva. Predstojeći rivali se jako dobro poznaju, budući da su se samo u toku prošle sezone sastajali čak šest puta, a odmerili su snage i na samom startu ove sezone, u utakmici koju je kragujevački tim lagano dobio maksimalnim rezultatom (3:0).

Za razliku od prethodne sezone u kojoj je tim iz Stare Pazove dogurao do mini lige za prvaka i polufinala Kupa Srbije, ove sezone ekipi Željka Vukelića gotovo da ništa ne polazi od ruke. Na prethodnih devet mečeva ekipa Jedinstva je samo jednom osetila slast pobede, i to protiv Mladog radnika još u drugom kolu. Na preostalih osam mečeva Staropazovčani su pretrpeli poraze, tako da zajedno sa Novim Pazarom trenutno drže superligaški „fenjer“.

U međuvremenu je došlo i do određenih kadrovskih promena u timu iz Stare Pazove, ali su rezultati i dalje ostali bledi. Poslednji u nizu poraza Jedinstvo je doživelo u derbiju začelja protiv Novog Pazara (2:3).

Jasno je da Radnički u Staru Pazovu putuje sa oreolom favorita, kao ekipa koja je sjajnim partijama u dosadašnjih devet kola istakla ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule. Ono što je simptomatično za Kragujevčane ove sezone, to je da svaku utakmicu odrađuju na vrlo visokom nivou, uz neverovatnu timsku energiju i mentalnu snagu kojom bukvalno „lome“ protivnike.

Nema sumnje da će puleni Ivana Blagojevića ozbiljno shvatiti predstojećeg rivala, bez obzira na njegov plasman na tabeli, i da će pružiti svoj maksimum u želji da dođu do novih bodova.

PALANČANI NA „MENIJU“

Nakon sjajnog izdanja i ubedljive pobede nad Pirotom prošlog vikenda, košarkaši Radničkog ugostiće u subotu od 19 časova u svom „Jezeru“ ekipu Mladosti iz Smederevske Palanke, u utakmici 10. kola Druge lige Srbije. Namera Kragujevčana je jasna: nova pobeda, koja bi ih dodatno približila ostvarenju zacrtanog cilja, a to je plasman u viši stepen takmičenja.

Bliži se polako kraj prvog dela sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkaše, a trenutni pogled na tabelu sigurno može da raduje simpatizere Radničkog. Njihov voljeni tim nalazi se na čelu drugoligaškog karavana, gde bi, ukoliko nastavi sa ovako dobrim igrama kao u dosadašnjem toku sezone, mogao da ostane do samog kraja takmičenja.

Brutalna partija protiv Piroćanaca prošle subote predstavljala je demonstraciju kvaliteta kragujevačkog tima u punoj snazi. Pored izuzetne napadačke produkcije, koja je od samog starta sezone na vrlo visokom nivou, imponovala je i izuzetna defanzivna rola izabranika trenera Igora Todorovića. Takođe, ne treba zanemariti ni učinak stručnog štaba Kragujevčana, koji je do tančina skautirao sve finese u igri protivnika i odlično pripremio ovu utakmicu.

Uoči predstojećeg susreta sa ekipom Mladosti iz Smederevske Palanke, iz tabora Radničkog decidirano poručuju: visoka pobeda nad Pirotom neće nas „uljuljkati“. I zaista, Mladost je ekipa koja se nikako ne sme potcentiti, iako Kragujevčanima pripada uloga favorita.

Predvođena trenerom Zoranom Milovanovićem, koji je svojevremeno sedeo i na klupi kragujevačkog tima, ekipa iz Smederevske Palanke u svojim redovima ima nekolicinu prekaljenih igrača sa iskustvom igranja u Košarkaškoj ligi Srbije.

Mladost je ekipa koja pobede niže uglavnom na svom parketu, dok je na prethodna četiri gostovanja upisala samo jedan trijumf, i to protiv novajlije u ligi, niškog Fair Playa. Uoči gostovanja u „Jezeru“, tim iz Smederevske Palanke zauzima šesto mesto na tabeli sa dva boda manje u odnosu na Radnički.

- Čeka nas još jedan derbi. Spremamo se za ovu utakmicu najbolje što možemo, u nadi da možemo do pobede, makar i od pola koša razlike. Imamo razloga za optimizam, naročito posle dobrog izdanja protiv Pirota u prošlom kolu. Drago mi je da su naše dobre igre prepoznate od strane kragujevačke publike koja se polako vraća u halu, tako da i u subotu očekujem sjajan ambijent i veliki broj gledalaca na tribinama „Jezera“, što će nam svakako značiti u nastojanju da produžimo ovaj niz dobrih rezultata, poručio je Igor Todorović, trener kragujevačkog tima.

Prethodne sezone Radnički je savladao Mladost u „Jezeru“ sa 87:77, dok je u uzvratnom susretu bilo 79:73 za klub iz Smederevske Palanke.

Ulaz na ovu utakmicu, kao i na svim prethodnim mečevima košarkaša Radničkog u „Jezeru“, biće besplatan, pa se očekuje da kragujevačka publika u zavidnom broju ispuni tribine i pruži značajnu podršku svom voljenom timu u pohodu na novi prvenstveni trijumf.

KRAGUJEVČANKE OSVAJAJU „SPENS“

Prvi krug takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice Radničkog zaključiće gostovanjem Novosadskoj ŽKA, u utakmici 9. kola koja je na programu u subotu od 17 časova i 30 minuta u maloj sali novosadskog „Spensa“.

Posle osam odigranih kola, Kragujevčanke se nalaze na petoj poziciji sa polovičnim učinkom (4-4), dok su Novosađanke sa skorom 2-6 u donjem delu tabele.

Učenice Nenada Milovanovića su proteklog vikenda izvojevale veliku pobedu nad nekadašnjim šampionom, ekipom Radivoja Koraća, i pokazale da im je mesto u gornjem delu tabele. Novosađanke su takođe imale uspešan takmičarski vikend i trijumfom na gostovanju u Zrenjaninu okončale su seriju od šest uzastopnih poraza.

Radnički ima iskusniji tim u odnosu na ŽKA i veći broj igračica koje u ključnim trenucima utakmice mogu doneti prevagu. Takođe, za razliku od nekih prethodnih utakmica, trener Milovanović će na gostovanju u „Srpskoj Atini“ imati na raspolaganju kompletan igrački kadar, pa samim tim i više opcija na svim pozicijima.

Zanimljivo je napomenuti i to da će ove dve ekipe nakon prvenstvenog duela odmeriti snage i u četvrtfinalu Kupa Srbije, s tim što će u toj utakmici Radnički imati prednost domaćeg terena.

Nedelja

RADNIČKI SA ORK BEOGRADOM ZA OVERU JESENJE TITULE

Rukometašice Radničkog su kolo pre kraja takmičarske sezone ponele laskavu titulu jesenjeg prvaka Super B lige za žene. Ta činjenica obavezuje kragujevački tim da i u poslednjem kolu odigra na visokom nivou. Ovog vikenda, rukometašice Radničkog gostuju ekipi ORK Beograda i nadaju se osvajanju novih bodova, kako bi dokazale da se zasluženo nalaze na tronu.

Beograđanke su nešto lošije startovale, ali su tokom sezone znatno podigle formu i izvojevale par značajnih trijumfa, što nas upućuje na dodatni oprez. Borbene su, uporne i ne predaju se svih 60 minuta, tako da nećemo imati nimalo lak zadatak. Verujem u svoju ekipu, požrtvovanost i agresivnost u svakom segmentu igre. Nadam se osvajanju novih bodova i završetku jesenjeg dela sezone bez poraza, kao što sam prognozirala na startu prvenstva, istakla je levoruka bombarderka Radničkog, Ksenija Petrović.

Utakmica 11. kola Super B lige za rukometaše između ORK Beograda i kragujevačkog Radničkog, biće odigrana u beogradskoj hali „Banjica“ u nedelju sa početkom u 19 časova.

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa, obezbeđen je video-link sa direktnim prenosom meča.

ZLATNI VATERPOLISTI NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Povodom osvajanja Kupa Srbije, gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, upriličio je danas, u Gradskoj upravi, prijem za članove Vaterpolo kluba Radnički i čelnike istoimenog novoformiranog Sportskog društva, kog su i vaterpolisti deo.

U znak zahvalnosti za veliku podršku koju imaju od grada, vaterpolisti su gradonačelniku poklonili zlatnu medalju, loptu sa potpisima svih igrača i klupske kupaće gaće. Sa druge strane, prvi čovek grada na Lepenici uzvratio im je zastavom Kragujevca, pod kojom su nebrojeno puta do sada dostojno predstavljali grad, kao i knjigom „Leksikon Kragujevca“.

Čestitavši vaterpolistima na velikom uspehu, gradonačelnik je istakao da ništa toliko dobro ne promoviše grad kao sport i da je tako u Kragujevcu uvek bilo.

– Imali smo jendu krizu koja je trajala nekoliko godina, ali sport ponovo staje na svoje noge. Vaterpolo je samo prvi u nizu, kreću odbojka i rukomet. Momci su svuda u vrhu tabele ili prvi, tako da očekujemo još puno dobrih rezultata. Nadam se da je ovo što su vaterpolisti uradili samo početak jedne uspešne sezone – rekao je Nikolić.

On je dodao da je u Kragujevcu sport u potpunosti oslobođen od politike, što su na svom primeru podvukli i sami članovi Vaterpolo kluba.

– Potrudili smo se da sportskim radnicima omogućimo uslove za rad, da ovi momci mogu da treniraju i ne brinu da li će primiti platu, premiju i naknade koje im sleduju. Dovoljno novca ima da se sport razvija. Mnogo manje ulažemo nego što se to ranije radilo, a opet imamo rezultate. To samo pokazuje da je put kojim idemo pravi i da je i u prethodnom periodu moglo drugačije da se radi – kazao je Nikolić.

Gradonačelnik je podvukao da je cilj da se što bolje radi sa mlađim selekcijama i da u Kragujevcu stasa što više dobrih prvotimaca, za šta su vaterpolisti odličan primer.

– Trudimo se da napravimo nešto što će da traje. Grad je preuzeo osnivačka prava nad svim kolektivnim sportovima i pokušavamo da napravimo sve selekcije, od najmlađih do najstarijih, ali i muške i ženske timove. Takođe je važno i to što Kragujevčani igraju u svim klubovima. Imamo i igrača sa strane, ali konstantno izbacujemo mlade Kragujevčane u prve timove – zaključio je Nikolić.

Direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović, naglasio je da je ovaj trofej samo produkt dobrog rada u proteklim godinama.

– Svi u klubu se nadamo da je ovo samo početak ubiranja plodova rada, sa kojim nikako ne smemo da stajemo kako bi nagrade i dalje dolazile. One ne moraju uvek da budu ovakve, jer je nemoguće pobediti sve. Ali, to je naš cilj i naša želja i radimo za to da pobedimo u svakoj utakmici koju igramo – istakao je Vasović.

On je apostrofirao da među osvajačima Kupa ima pet-šest momaka koji su prve vaterpolo korake načinili u Radničkom.

– Osvajali smo trofeje i u mlađim kategorijama, ali ovo je prvi put da smo osvojili trofej u prvom timu sa toliko igrača poniklih u našem klubu, što je izuzetno značajno za grad. Nadam se da Kragujevčani doživljavaju Radnički kao svoj klub, što on i jeste – smatra Vasović.

Direktor Radničkog je dodao i da su uslovi koje vaterpolisti imaju, ako ne najbolji, onda zasigurno među najboljima u zemlji.

– Bez podrške Grada Kragujevca i gradonačelnika Radomira Nikolića, mi ne bismo ni postojali. Nažalost, u finansiraju kluba Grad učestvuje sa najvećim postotkom, što nije dobro. Međutim, teško je doći do sponzora, ali to je jedan od glavnih ciljeva u našem finansijskom poslovanju i pokušaćemo to da promenimo. Uopšte nije važno za koliki novac se radi, već da se dogovoreno isplaćuje na vreme. Zahvalni smo na mogućnosti da radimo i da se bavimo samo sportskim pitanjima, što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo – zaključio je Vasović.

Po završetku prijema vaterpolisti Radničkog posetili su Osnovnu školu „Svetozar Marković“, gde su dočekani salvama aplauza i oduševljenja učenika, sa kojima su se potom družili.

JUBILEJ I ZLATO ZA PLJEVANČIĆA

Mladi bek Luka Pljevančić postao je osmi igrač Radničkog sa više od 50 nastupa za klub. Do jubileja je došao na najlepši mogući način, minulog vikenda, na finalnom turniru Kupa Srbije u Beogradu, gde su Kragujevčani došli do trofeja, pobedama nad Crvenom zvezdom (9:8) i Šapcem (10:8).

Luka je ujedno i najmlađi član ekipe koja se okitila zlatom u ovom takmičenju, pošto je tek pre manje od mesec dana proslavio 17. rođendan.

Pljevančić je u Kragujevac stigao sa 14 godina i za to vreme mnogo napredovao u radu sa stručnim štabom Šumadinaca, na čelu sa trenerom Urošem Stevanovićem.

Na letošnjem Evropskom prvenstvu za juniore predvodio je Srbiju kao kapiten, a nalazi se u najužem izboru i za tri godine stariju omladinsku reprezentaciju, koju sredinom ovog meseca u Kuvajtu očekuje Svetsko prvenstvo.

Pre Luke, u „klub 50“ Radničkog ušli su Uglješa Panić (trenutno 85 utakmica), Nemanja Stanojević (85), Jovan Tanasijević i Gijom Dino (po 68), Vukašin Ganić (67) i Veljko Đerković (61).

Mladom Pljevančiću Radnički želi još puno ovakvih jubileja i trofeja u karijeri.

U SPORTSKOM CENTRU „ISKRA“ OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se počev od 1992. godine obeležava svakog 3. decembra, u Sportskom centru „Iskra“ održana je konferencija za medije na kojoj je govoreno o uslovima za treniranje i rezultatima sportista sa invaliditetom.

Ovaj dan pruža nam priliku da se svi zajedno još jednom zapitamo koliko smo kao društvo učinili u pogledu inkluzije osoba sa invaliditetom i ostvarivanja njihovih ljudskih prava.

Grad Kragujevac veliku pažnju posvećuje upravo unapređenju uslova života osoba sa invaliditetom, čemu u prilog ide i podatak je već treću godinu zaredom dobitnik nagrade Kancelarije zaštitnika građana za doprinos sveobuhvatnoj pristupačnosti različitih objekata osobama sa invaliditetom.

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, koji je dodeljen na upravljanje Sportskom privrednom društvu Radnički, jedinstveni je objekat na teritoriji Srbije, koji populaciji osoba sa invladitetom pruža optimalne uslove za bavljenje brojnim sportskim sadržajima.

Mi smo jedinstven primer u širem regionu, budući da posedujemo jedan ovakav objekat kao što je Sportski centar „Iskra“, koji je namenjen osobama sa invaliditetom. Osim toga, u Sportskom privrednom društvu Radnički rade osobe sa invaliditetom, koje pri tom aktivno učestvuju na brojnim sportskim takmičenjima i ostvaruju značajne rezultate, a ujedno ovde u „Iskri“ pripremaju i mnoge druge sportiste za neke buduće uspehe, izjavio je direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

Kvalitetni uslovi za treninge u Sportskom centru „Iskra“, omogućili su našim sportistima ostvarenje vrhunskih rezultata. Posle brojnih uspeha na evropskim i svetskim takmičenjima, kao kruna svega došao je plasman na Paraolimpijske igre, gde će Srbiju u tandem biciklizmu predstavljati Lazar Filipović i njegov pilot Strahinja Trakić.

A sve je krenulo davne 2004. godine, kada je kragujevački paraolimpijac i upravnik Sportskog centra „Iskra“ Goran Nikolić doneo prve tandem bicikle u srce Šumadije.

Kada je Goran te 2004. godine doneo tandem bicikle, mi smo iz puke radoznalosti počeli da ih vozimo. Tri godine kasnije nastupili smo na prvom Svetskom prvenstvu u parabiciklizmu, a onda smo krajem 2010. godine pokrenuli paratriatlon i već naredne godine osvojili Evropsko prvenstvo u toj disciplini. Sada nam se, eto, po prvi put pružila prilika da učestvujemo na Paraolimpijskim igrama, što je zaista ogromna stvar za sve nas, istakao je Marko Pavlović, selektor nacionalnog paratriatlon tima Srbije.

Lazar Filipović, koji se upravo u tandemu sa Markom Pavlovićem okitio evropskim zlatom i svetskim srebrom, predstavljaće sa svojim sadašnjim pilotom Strahinjom Trakićem reprezentaciju Srbije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Prema njegovim rečima, pripreme su u punom jeku i ukoliko sve bude išlo po planu, možemo očekivati medalju.

Pripreme teku prema utvrđenom programu. Trenutno treniramo u Kragujevcu, ali planiramo skoriji odlazak u Tursku, gde po običaju providimo zimski deo priprema zbog boljih vremenskih uslova. Forma nam je u usponu, a shodno tome i očekivanja. Ukoliko nastavimo da radimo ovakvim intezitetom i popravimo još par nedostataka, mislim da možemo do medalje, ocenjuje Filipović.

Iza našeg paraolimpijca je vrlo uspešna takmičarska godina, koja mu je donela značajan pomak na svetskoj rang listi i plasman u Tokio.

Ova godina donela nam je pomeranje na svetskoj rang listi, kao i na kvalifikacionoj listi za Paraolimpijske igre. Trenutno zauzimamo deseto mesto na svetskoj, a sedmo na kvalifikacionoj rang listi, što je pozicija koja nam omogućava direktan plasman na Paraolimpijske igre, dodao je Filipović.

Današnjoj konferenciji za medije u Sportskom centru „Iskra“ prisustvovali su i učenici Medicinske škole „Sestre Ninković“, Osnovne škole „21. oktobar“ i Fudbalskog kluba „Vašarište“, koji okuplja decu obolelu od dijabetesa.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html