SPD Radnički: Vesti, 1. 7. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 1. 7. 2020.

TRI IGRAČA RADNIČKOG ZARAŽENA KORONAVIRUSOM

Tri igrača Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca bila su pozitivna na koronavirus u prethodnih nekoliko dana.

Čim su se pojavili prvi simptomi kod jednog igrača, VK Radnički je reagovao i otkazao sve svoje aktivnosti, a kada je kovid-19 kod njega i potvrđen, obavestio je nadležne institucije o osobama sa kojima je bio u kontaktu.

Preduzete su sve mere u skladu sa preporukama i od tog trenutka, svi saigrači zaraženog iz prvog tima i juniorske ekipe, kao i kompletan stručni štab i menadžmen kluba, otišli su u samoizolaciju, u kojoj će, u skladu sa preporukama, ostati 14 dana.

U narednih nekoliko dana na koronavirus su pozitivna bila još dva igrača, ali što je najvažnije, sva trojica su prošla bez većih problema, samo sa povišenom temperaturom i sada se osećaju potpuno normalno. U međuvremenu su se još dva igrača požalila na visoku temperaturu, testirani su i očekuju se njihovi rezultati, ali se, kao i svi ostali u klubu, i oni osećaju dobro.

Usled najnovijih mera koje su uvedene u Kragujevcu, prestao je sa radom i zatvoreni bazen, pa su samim tim i sve aktivnosti kluba obustavljene do daljeg. 

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 30. 6. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 23, KNIĆ 3, TOPOLA 1, BATOČINA 1, LAPOVO 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 29)



„ISKRA“ – MESTO HUMANOSTI I DOBROTE

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, koji je od februara prošle godine odlukom grada Kragujevca dat na upravljanje Sporskom privrednom društvu Radnički obeležio je svoj četvrti rođendan. Po prvi put ove godine, dan Iskre obeležen je skromnije nego ranije, a u skladu sa preporučenim merama Vlade Srbije.

Direktor SPD Radnički, Bojan Ilić sa ponosom je istakao da je SC Iskra već više od godinu dana pod okriljem kragujevačkog brenda, ali da je pre svega krasi humanost.

Najbitnije je istaći je da je Iskra od samog čina osnivanja okrenuta ka vrednostima kojima svi pripadamo i težimo, a to je humanosti, dobrim i plemenitim ljudima. Danas kada slavimo ovaj mini jubilej u specifičnim uslovima, želimo da odamo bezgraničnu zahvalnost svim onim plemenitim i velikim ljudima, koji su nam svojim delima omogućili da imamo to što imamo. Iskra je specifičan objekat u ovom delu Evrope, potpuno posvećena zajednici kojoj pripadamo i još jednom bih se zahvalio čelnicima grada Kragujevca koji nam je dao mogućnost da upravljamo ovim blagom. Za kraj bih istakao da iako moramo da održavamo socijalnu distancu, naš prevashodni zadatak je da održimo i negujemo ljudsku bliskost, kako ovde u Iskri, tako i u SPD Radnički i gradu Kragujevcu uopšte, zaključio je Ilić.

Danas kada moramo poštovati socijalnu distancu, dužni smo da ukažemo na ljudsku bliskost koja je u nama uvek prisutna. Ipak, postoji način da pokažemo ljudima da, i pored preporuka i poštovanja socijalne distance, možemo da brinemo jedni o drugima, sto je jedna od karakteristika ovog jedinstvenog objekta.

Naša Iskra, druga po redu zadužbina fondacije „Delta“ je zapalila iskru humanosti i dobrote brojnim Kragujevčanima, a pre svega osobama sa invaliditetom. Na današnji dan pre četiri godine Iskra je započela život i živi ga, jer nas čini srećnima i zadovoljnima deleći uz pomenutu humanost, sport i rekreaciju, druženja osoba sa određenim stepenom invaliditeta, njihovu inkluziju, sportska dostignuća, brojne osvojene medalje i postignute uspehe. Naši stari kažu da si bogat brojem kuća koje poseduješ, a na današnji dan će Iskra postati bogatija za još jednog „stanara“, našeg sugrađanina Igora Jankovića, koji je svojom humanošću učinio sve nas ponosnim, poručila je Gordana Damnjanović, član gradskog veća za zdravstvo i socijalnu politiku.

Da dan ne protekne bez ijednog humanog i plemenitog gesta, pobrinuo se naš sugrađanin Igor Janković, koji je 2. juna, rizikujući i svoj život spasao porodicu Blagojević nakon saobraćajne nesreće. Opredelili smo se da u svojstvu slavljenika ovaj dan posvetimo upravo njemu, hrabrom i mladom čoveku.

Smatram da je moj gest sasvim opravdan u situaciji u kojoj sam se našao i da bi svaki pojedinac potpuno isto uradio našavši se u datim okolnostima. Mišljenja sam da svaki čovek nosi u sebi tu humanu i plemenitu crtu, samo je pitanje trenutka kada će isplivati iz njega, istakao je Igor Janković. 

Rukovodstvo SPD Radnički je zahvalnost za ovaj humani gest izrazilo na specifičan način. Igoru Jankoviću je u ime svih zaposlenih u društvu, Bojan Ilić simbolično predao ključ Sportskog centra Iskra, pokazavši mu da je od danas član i deo jedne velike porodice.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html