SPD Radnički: Vesti, 14. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 14. 9. 2020.

Odbojka

Subotica – prva stanica za odbojkaše Radničkog u novoj superligaškoj sezoni

Primakao se 15. septembar i početak nove sezone u Super ligi Srbije za odbojkaše. Kragujevački Radnički prvi meč u novoj sezoni igra u subotičkoj hali „Dudova šuma“, u utorak od 19 časova, protiv značajno „remontovane“ ekipe Spartaka.

„Korona kriza“, koja još uvek drma čitavu planetu, ozbiljno se odrazila na svet sporta, a naročitona dvoranske sportove, poput odbojke. Poznato je da je protekla odbojkaška sezona u Srbiji doživela svoj epilog za „zelenim stolom“, uz manje ili veće odobravanje klubova, a sada je došlo vreme za „restart“, uz nadu da čitava situacija sa ovim opakim i nepredvidivim virusom neće usloviti nove zastoje.

Kragujevački klub, koji je minulu sezonu okončao na šestoj poziciji, prilično ambiciozno pristupio je pripremama za novu superligašku avanturu. Ekipa je značajno pojačana na pozicijama korektora, tehničara i primača servisa, a možda najveće pojačanje jeste ostanak trenera Dragana Kobiljskog, čoveka koji vrlo dobro poznaje formulu za osvajanje trofeja.

Radnički je zvanično „upalio motore“ 20. jula, a trener Kobiljski se već na samom početku priprema suočio sa nedaćama, s obzirom da su testovi dvojice igrača na prisustvo virusa korona bili pozitivni. Na sve to nadovezalisu se i problemisa povredama, međutim, Kragujevčani nisu očajavali, već su pokušali da se što bolje prilagode postojećim okolnostima.

Uz dobru hemiju u ekipi i marljiv rad na treninzima, igra Šumadinca je postepeno dobijala željene konture, pa se može konstatovati da su učenici Dragana Kobiljskog spremni da se uhvate u koštac sa izazovima koje sa sobom nosi nova takmičarska sezona.

I pored brojnih problema sa povređenim i bolesnim igračima, zadovoljni smo proteklim pripremnim periodom. Dobro se treniralo, a odigrali smo i par kontrolnih utakmica koje su pokazale da smo na pravom putu. Drago nam je i da su se novi igrači jako brzo adaptirali na novu sredinu, što im doduše i nije bilo teško, s obzirom da je većina njih već imala priliku da sarađuje sa trenerom Kobiljskim. Očekuje nas definitivno zanimljiva sezona u Super ligi, u kojoj ćemo nastojati da se borimo za sam vrh tabele, ocenio je protekli period priprema Nemanja Opačić, prvi asistent trenera Dragana Kobiljskog.

Nije floskula kada Kragujevčani pričaju o borbi za sam vrh tabele. Radnički je sklopio zaista kvalitetan tim za novu sezonu, koji sigurno može parirati glavnim konkurentima za oba domaća trofeja, prevashodno novosadskoj Vojvodini, ekipi koja godinama unazad drži primat na srpskoj odbojkaškoj sceni.

Verujem da imamo kvalitet za sam vrh tabele, ali je to potrebno opravdati na terenu. Čini mi se da će liga biti slabija nego prošle sezone. Vojvodina tu deluje nekako najstabilnije, s obzirom da je zadržala ekipu iz prošle sezone. Dobili su nas nedavno na turniru u Novom Sadu, ali su ipak zvanične i prijateljske utakmice dva potpuno različita sveta, tako da se nadam da ćemo uspeti da im pariramo u toku prvenstvene trke, napominje Nemanja Dukić, novi kapiten kragujevačkog tima.

Novu superligašku odiseju ekipa Dragana Kobiljskog započinje sa krajnjeg severa Srbije – iz Subotice, gde će gostovati uvek neugodnom Spartaku. Subotičani su u pauzi između dve takmičarske sezone pretrpeli značajne promene u svom sastavu. Ekipu su napustili prošlosezonski starteri Arsenoski, Veselinović, Radosavljević i Nedeljković, a kao zamene dovedeni su tehničar Ivan Marković, srednji bloker Nikola Pavlović i korektor Miloš Nadaždin.

Shodno svim tim promenama u timu, subotički „golubovi“ predstavljaju nepoznanicu za Kragujevčane, koji nemaju najjasniju sliku o kvalitetu i mogućnostima predstojećeg rivala.

Nemamo puno informacija o ekipi Spartaka. Znamo da su značajno promenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu i to je sve. U svakom slučaju, za nas je od velike važnosti da dobro startujemo i steknemo neophodno samopouzdanje za dalji tok takmičenja, poručuje Dukić.

Stručni štab Radničkog imaće delikatan zadatak da ekipu što bolje pripremi za predstojeću premijeru, koja neće biti nimalo laka. Spartak je proteklih sezona znao da bude „tvrd orah“ za Kragujevčane, naročito u subotičkoj hali „Dudova šuma“, što poziva na budnost i dodatne mere opreza.

Spartak je poznat kao nezgodan domaćin, u šta smo imali priliku da se uverimo i prethodnih sezona. Nismo imali priliku da igramo sa njima tokom pripremnog perioda, tako da nismo baš detaljno upoznati sa njihovim igračkim kvalitetima. Sve u svemu, verujemo u sebe i nadamo se pobedi na startu sezone, dodao je Nemanja Opačić.


Rukomet

Dušan Petrović u dvostrukoj ulozi u Radničkom

U savremenom rukometu, jedna od najbitnijih poluga u timu je čuvar mreže. Da bi spremno dočekao sve ono što sledi u narednom periodu, RK Radnički je obnovio saradnju sa Dušanom Petrovićem (33), izdankom kragujevačke škole rukometa, koji će svojim talentom, višegodišnjim stažom i smirenošću doprineti ostvarenju predviđenih ciljeva.

Iako prethodne sezone nije igrao u Radničkom, Dušan nikad nije ni otišao. Bio je angažovan u radu sa golmanima, a nakon jednogodišnjeg boravka u Moravi opet je sa nama. Bivši kapiten Radničkog, golman sa ogromnim superligaškim iskustvom i smatram da ćemo njegovim dolaskom imati jedan od najboljih tria čuvara mreže. Radiće i dalje sa golmanima svih uzrasta i Dule je neko na koga računamo na duže staze u klubu, istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Petrović je kao i većina dečaka njegovog godišta počeo da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom gradu, a u karijeri je pored Radničkog nastupao i za Spartak-Vojput iz Subotice, Dinamo iz Pančeva i Moravu iz Velike Plane.

Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Radničkom, ovog puta u dvostrukoj ulozi-kao čuvar mreže i kao trener golmana svih selekcija kluba. Ne sumnjam da ćemo kroz baraž izboriti ulazak u Superligu Srbije i tako vratiti Radnički i Kragujevac na rukometnu mapu Srbije, na mesto na kom je bio i koje mu po kvalitetu pripada. Smatram da je prelazni rok odlično odrađen, posebno mi je drago što se i Janko Gemaljević vratio i što ćemo zajedno sa Ognjenom Jovanovićem činiti golmanski tandem sledeće sezone. Ubeđen sam da će Radnički biti veliko iznenađenje u narednoj sezoni i da će SBB hala Jezero biti tvrd orah za sve ekipe, najavio je povratak u Radnički Dušan Petrović.

Dušan je overio jednogodišnju vernost Radničkom.

Iskusna Agatunovićeva pojačala Kragujevčanke

RK Radnički je povukao još jedan odličan potez u cilju ojačanja tima za predstojeće izazove u eliti srpskog rukometa, angažovanjem prekaljene Bojane Agatunović (35). Bojana iza sebe ima bogat superligaški staž, pokriva poziciju levog krila i od nje se očekuje da svojim iskustvom da značajan doprinos i bude primer mladim saigračicama u svakom pogledu.

Doveli smo vrhunsku profesionalku i pravog sportistu, koja iza sebe ima petnaestogodišnje iskustvo igranja u Superligi. Uveren sam da će doprineti stabilnosti igre u ofanzivi, kao i da će imati značajnu ulogu u defanzivnim zadacima. Na samom početku priprema je pokazala odličnu formu, vrhunski profesionalizam i odnos prema klubu. Ujedno bih iskoristio priliku da se zahvalim Bojani što je iz komfora Aranđelovca, gde živi i ima porodicu, došla u Radnički da nam svojim iskustvom pomogne u debitantskoj sezoni elitnog takmičenja, izjavio je povodom angažovanja popularne Bojke šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Agatunovićeva je rukometom počela da se bavi u petom razredu osnovne škole u ekipi Knjaz Miloša iz rodnog Aranđelovca, a nastupala je i za Rumunsku Brailu i ŽRK Svilajnac. Osvajač je 2 kupa i jednog Superkupa Srbije.

Drago mi je da ću ove sezone biti deo rukometne porodice Radničkog. Ekipa je za mene nepoznanica, ali se nadam da će me devojke prihvatiti i da ćemo biti odličan spoj mladosti i iskustva. Ubeđena sam da ćemo imati dobru sezonu i radovati se pobedama i uspesima. Predstoji nam pripremni period gde ću se upoznati sa ekipom i stilom igre i bez obzira što sam na zalazku karijere i dalje sam maksimalno motivisana i gladna novih izazova. Izjavila je po dolasku u Kragujevac Bojana Agatunović, koja je sa Radničkim overila jednogodišnji ugovor.

SPD Radnički i SD Leotar iz Trebinja potpisali Protokol o saradnji

Predstavnici Sportskog privrednog društva Radnički potpisali su juče Protokol o međusobnoj saradnji u narednom periodu, sa čelnicima Sportskog društva „Leotar“, u Trebinju.

Izrazivši zadovoljstvo zbog potpisivanja protokola, direktor SPD Radnički, Bojan Ilić, istakao je da će se sa ostvarivanjem saradnje krenuti u najkraćem mogućem roku.

Osnivanjem Sportskog privrednog društva Radnički želeli smo da ostvarimo sinergiju između sportskih klubova našeg grada i da na zdravim temeljima pokrenemo i ohrabrimo mlade na svom putu sporta, da iznedrimo vrhunske sportiste koji će braniti boje kragujevačkog Radničkog. Mislim da smo u tome uspeli, ali i da smo ovom saradnjom sa Leotarom napravili prostor za dalji prosperitet. Takođe, nadam se da će se saradnja odvijati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo pomoći našim prijateljima iz Trebinja da napreduju, rekao je Ilić.

Kao što je pre mesec dana dogovoreno na sastanku u Trebinju, kom su između ostalih prisustvovali i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić i direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović, saradnja će započeti vaterpolom. To je potvrdio i gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, i još jednom najavio da je u planu dolazak reprezentacije Srbije na revijalnu utakmicu u Trebinju, ali i gostovanje ekipe Radničkog iz Кragujevca, koja je jedna od najboljih u Srbiji.

Sportisti iz Trebinja i Кragujevca imaju mogućnosti da ostvare izuzetno kvalitetnu saradnju u više sportskih grana i potpisani protokol o saradnji je prvi korak ka realizaciji budućih planova, zaključio je Ćurić. 


PREPORUKA SPDR:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html