SPD Radnički: Vesti, 2. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 2. 9. 2020.

Vaterpolo

I mlađi juniori bronzani

Posle juniora Radničkog (2001. godište) i mlađi juniori (2002) osvojili su bronzanu medalju na finalnom turniru Prvenstva Srbije, održanom u ponedeljak i utorak u Valjevu.

Prvog dana turnira Kragujevčani su u prepodnevnom terminu savladali Crvenu zvezdu sa 12:9, da bi, posle dosta uzbuđenja i preokreta, u samom finišu pretrpeli poraz od Novobeogradskih vukova (10:9). Vidljiv je bio umor izabranika Nikole Stanojevića, koji su tog dana odigrali dva meča, za razliku od ostalih rivala koji su samo po jednom uskakali u bazen. Kako su Crvena zvezda i Vukovi drugog dana turnira odigrali nerešeno (12:12), Radničkom je pripalo drugo mesto u grupi i borba za bronzu.

Rival u meču za treće mesto bio im je domaći Valis, a Kragujevčani su od starta krenuli jako i poveli sa 7:0. Potom su smanjili gas i mirno priveli meč kraju – 11:8.

Šampionska titula pripala je Banjici, nakon finalnog trijumfa nad Vukovima – 12:7, dok je u okršaju za peto mest Crvena zvezda lako izašla na kraj sa Singidunumom – 13:7.

Predstojećeg vikenda Radnički će biti domaćin finalnog turnira Prvenstva Srbije za 2004. godište.

Rukomet

Janko Gemaljević za ostvarenje ambicija

RK Radnički je pojačao svoj tim za jednog člana. Poznata činjenica u sportu je da dobar golman čini jednu od osnova tima. Janko Gemaljević (26), mlad, ali već iskusan čuvar mreže sa zavidnim superligaškim iskustvom, rođeni Kragujevčanin koji je ponikao u rukometnoj školi Radničkog, potpisao je ugovor na godinu dana.

- Gemaljević je jedan od igrača koje sam trenirao i upoznat sam sa njegovim kvalitetima i predispozicijama. Pratio sam njegov razvoj i raduje me što napreduje iz godine u godinu. Posebno sam zadovoljan time što se vraća u svoj grad i klub i očekujem da pruži maksimum. Uveren sam da će u tandemu sa Petrovićem i Jovanovićem dati pun doprinos našoj igri i ambicijama koje su stavljene pred ovaj tim, istakao je šef struke RK Radnički Nedeljko Matić.

Gemaljević je prve rukometne korake napravio u Radničkom sa 10 godina, a sem matičnog kluba sa uspehom je nastupao i za Slogu iz Požege, niški Železničar, Novi Pazar i Crvenu Zvezdu.

- Drago mi je da sam se nakon četiri godine vratio u rodni grad i mesto gde sam ponikao. U poslednjih par godina, Radnički važi za jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, tako da je moj povratak logičan sled događaja. Svestan sam izuzetne konkurencije na golu, ali sam uveren da ćemo zajedničkim snagama, preko baraža ostvariti zacrtani cilj, povratak u elitni deo takmičenja i vratiti kragujevački rukomet na mesto koje mu pripada, najavio je povratak u Radnički novi/stari čuvar mreže Janko Gemaljević.


Odbojka

Odbojkaši Radničkog osvojili memorijalni turnir „Legende Radničkog“

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog pobednici su trodnevnog memorijalnog odbojkaškog turnira "Legende Radničkog" u SBB hali Jezero. Kragujevčani su poslednjeg turnirskog dana bili uspešniji od Mladog radnika iz Požarevca sa maksimalnih 3:0 u setovima – 25:22, 25:17, 25:20, tako da su na kraju sa dve pobede na turniru zasluženo osvojili prvo mesto.

Baš kao i u susretu sa ekipom Niša, Radnički je i protiv Požarevljana prikazao zavidan kvalitet igre i bez većih problema došao do pobede u tri seta.

Strateg kragujevačkog tima Dragan Kobiljski rešio je da napravi par izmena u startnoj postavi u odnosu na duel sa Nišlijama, pa je tako od početka utakmice na poziciji dizača zaigrao novajlija Aleksandar Ivković, dok je na prijemu šansu dobio mladi Ognjen Vidović, izdanak odbojkaške škole Radničkog.

Ekipa Mladog radnika, pojačana dvojicom senegalskih reprezentativaca Mamadou Sejdouom i Amadou Sambom, dobro je parirala Kragujevčanima sve do same završnice prvog seta, kada je izabranicima Ivice Jevtića ponestalo koncentracije, što su Šumadinci iskoristili i sigurnom igrom došli do početne prednosti u setovima.

Prilično dezorijentisano delovali su gosti na početku drugog seta, pa je Radnički vrlo lako došao do pet poena prednosti (10:5). Kobiljski je u ovoj deonici rešio da odmori prvog korektora Irfana Hamzagića, pa je tako šansu dobio talentovani Aleksa Matić, koji se prilično dobro snašao i pružio značajan doprinos u osvajanju još jednog seta svoje ekipe.

Uljuljkani vođstvom od 2:0 u setovima i dobrim početkom treće deonice, učenici Dragana Kobiljskog su se u jednom trenutku malo opustili i olako dozvolili gostima da istope minus od pet poena (4:9) i dođu do izjednačenja (14:14). Bila je to jasna poruka Kragujevčanima da se uozbilje, što su oni i učinili, tako da su vrlo brzo vratili rezultatsku prednost u svoje okrilje, a onda bez većih problema priveli ovaj meč kraju.

Radnički je tako kao jedina ekipa sa dve pobede na turniru zauzeo prvo mesto u ukupnom plasmanu. Odbojkašima Niša je zahvaljujući jučerašnjoj pobedi nad Mladim radnikom (3:2) pripalo drugo mesto, dok su Požarevljani turnir završili na poslednjoj, trećoj poziciji.

Iskusni srednji bloker Radničkog Vuk Milutinović pun je pozitivnih utisaka nakon ovog turnira, koji je pokazao samo delić potencijala njegove ekipe.

- Ovaj turnir je samo dokaz ozbiljnog rada u prethodnom delu priprema. Pokazali smo da je naša prednost u odnosu na druge ekipe to što imamo 12-13 kvalitetnih igrača, koji mogu da odigraju na visokom nivou i da zamene jedni druge, a da se to ne odrazi previše na kvalitet same igre. Na nama je da nastavimo dobro da treniramo, kako bismo što spremnije dočekali start nove sezone, u kojoj imamo ozbiljne takmičarske ambicije, ocenio je Milutinović.

Strateg Mladog radnika Ivica Jevtić čestitao je Radničkom na pobedi i osvojenom prvom mestu na turniru, a zatim se osvrnuo na probleme svoje ekipe, koja se još uvek nalazi u fazi uigravanja.

- Mi smo dosta promenili i podmladili ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Od iskusnijih igrača tu su samo kapiten Mladen Bojović i libero Ivan Ilić, dok ostatak tima uglavnom čine igrači iz našeg juniorskog pogona, uz još par klinaca iz Pančeva i Velikog Gradišta. Shodno tome, plan nam je da u nastupajućoj sezoni afirmišemo te mlade momke, kako bismo kroz godinu-dve dobili jednu stabilnu ekipu koja će se boriti za vrh tabele, otkriva Jevtić.

Sve tri ekipe učenice turnira dobile su prigodne pehare za ostvaren plasman, dok je nagrada za najboljeg igrača turnira završila u rukama srednjeg blokera Radničkog Nikole Goića.

- Drago mi je što sam upravo ja izabran za najboljeg igrača turnira. Naravno, značajan udeo u osvajanju ovog priznanja imaju i moji saigrači jer su mi oni svojim dobrim igrama omogućili da se istaknem, poručio je Goić.

Tako je stavljena tačka na još jedan u nizu memorijalnih turnira kojim Odbojkaški klub Radnički čuva uspomenu na svoje nekadašnje asove Aleksandra Gigovića i Dejana Brđovića, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji odbojke na ovim prostorima. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html