SPD Radnički: Vesti, 22. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 22. 10. 2020.

Odbojka

Radnički preko borbenih Paraćinaca do četvrtfinala Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog uspešno su preskočili startnu prepreku u Kupu Srbije. Ekipa trenera Dragana Kobiljskog je u osmini finala bila bolja od člana Prve lige Srbije, Borca iz Paraćina, sa 3:1 (25:21, 24:26, 25:13, 25:10).

Kragujevčani su opravdali ulogu favorita u duelu sa izuzetno motivisanim drugoligašem iz Paraćina, koji je prilično namučio domaćina u prva dva seta.

Kao što se i očekivalo, trener Radničkog Dragan Kobiljski je na ovoj utakmici odmorio startere i šansu pružio igračima sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone. Tako se u startnoj postavi na poziciji korektora našao Aleksa Matić, dok je na poziciji dizača ponovo zaigrao Aleksandar Ivković.

Posle dobre uvertire i vođstva od 4:1 na početku prvog seta, Šumadinci su dozvolili gostima najpre da izjednače (4:4), a potom i da pređu u vođstvo (6:5). Predvođeni odličnim dizačem Živkovićem i raspoloženim korektorom Simićem, Paraćinci ubrzo dolaze do prednosti od tri poena (11:8).

Uspeli su Kragujevčani za trenutak da se uozbilje i vežu tri uzastopna poena za rezultatsko poravnanje (11:11), ali su gosti momentalno vratili prednost na svoju stranu (11:13).

Nakon dve uzastopne greške igrača Borca i uspešnog bloka Ristića, domaći dolaze do rezultatskog preokreta i minimalnog vođstva (16:15) , koje je bilo kratkog daha. Gosti su još jednom uspeli da povedu posle bloka Cvetkovića (18:17), što je Kobiljskog nateralo da zatraži tajm-aut, ispostaviće se u pravom momentu, jer su njegovi učenici po povratku na teren ponovo stavili rezultat pod svoju kontrolu.

Odolevali su Paraćinci do 20:20, a onda je Matić vezao tri uzastopna poena, među kojima i jedan as, da bi Ivkovićevo „kuvanje“ donelo Radničkom tri set lopte (24:21). Iskusni dizač je uspešnim blokom ubrzo stavio tačku na uvodni set – 25:21.

Na početku drugog seta Kobiljski je izvršio još jednu promenu u postavi, pa je kapitena Nemanju Dukića na poziciji primača servisa zamenio juniorski reprezentativac Vuk Ivanković.

Odlično je Radnički otvorio i ovu deonicu, poveo sa 7:3, ali su gosti na servis Sklepića uspeli da vežu tri uzastopna poena i priđu na 8:7, da bi po povratku sa tehničkog tajm-auta preokrenuli rezultat u svoju korist (13:12). Samo par trenutaka kasnije bilo je 17:15 za Borac, pa je Kobiljski, baš kao i u prvom setu, ponovo bio prinuđen da zatraži kratak predah, kako bi prekinuo loš momentum svoje ekipe.

Za trenutak se činilo da je trener Radničkog uspeo u svom naumu, jer je po povratku na parket njegova ekipa vezala dva poena i stigla do izjednačenja (17:17), ali su gosti silovito uzvratili i serijom od tri uzastopna poena poveli sa 20:17.

Pokušali su Kragujevčani u još dva navrata da naprave brejk, ali nisu uspeli u tome. Paraćinci su stigli do dve set lopte (24:22), ali su obe prokockali, tako da je rezultat ponovo bio u egalu (24:24). I kada se očekivao preokret u režiji domaće ekipe, Paraćinci su vezali dva poena i okončali ovaj set u svoju korist – 26:24.

Tek nakon izgubljenog seta odbojkaši Radničkog shvatili su da je vrag odneo šalu, pa su konačno u trećoj deonici podigli nivo igre, posebno u bloku, koji u prva dva seta gotovo da nije ni postojao. Sa boljom odbranom na mreži, došla je i veća sigurnost u napadu, pa i ne čudi što su Šumadinci polovinom trećeg seta počeli da „pumpaju“ razliku, sve dok nisu došli do dvocifrenog „plusa“ (16:6). Na kraju je Radnički lako rešio ovaj set u svoju korist sa ubedljivih 25:13 i došao u situaciju da svog protivnika konačno dokrajči u četvrtom setu.

Izabranici Dragana Kobiljskog silovito su započeli četvrti set i poveli sa 5:1, ali su svojim greškama protivnika doveli na samo dva poena zaostatka (6:4). Usledila je nova serija domaćina za 9:4, da bi nakon tehničkog tajm-auta prednost Kragujevčana počela da raste meteorskom brzinom. Srećko Ristić je bio prosto nezaustavljiv, a odlične saradnike imao je u Goiću, Ivankoviću i Matiću.

U finišu seta priliku su dobila i dva najmlađa igrača u kragujevačkom timu ove sezone, primač servisa Ognjen Vidović i libero Mihailo Pejković, koji su prilikom ulaska u igru podržani aplauzima od strane svojih saigrača. Gest za primer, koji jasno pokazuje kakva je atmosfera u ekipi Dragana Kobiljskog ove sezone. Na kraju je Radnički dobio ovaj set sa ubedljivih 25:10, za konačnih 3:1 u setovima.

Radnički je do pobede i plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije predvodio mladi korektor Aleksa Matić sa 23 poena. Iskusni Srećko Ristić dodao je 16, a dvocifreni u kragujevačkom timu bili su još Nikola Goić sa 11 i Vuk Ivanković sa 10 poena.

Kod gostiju iz Paraćina najbolji utisak ostavio je korektor Aleksandar Simić sa 20 poena, a zapažen je bio i Petar Petrović sa 11.

Pored Radničkog, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije obezbedili su još i kraljevačka Ribnica, Partizan Soccer, Mladi radnik, subotički Spartak, Niš, Karađorđe iz Topole i branilac trofeja Vojvodina NS Seme.

Kragujevčani se sada okreću obavezama u BPŠ Superligi Srbiji i utakmici sa Borcem iz Starčeva, koja se igra u subotu od 17 časova u „SBB Jezeru“.

RADNIČKI – BORAC (P)3:1 (25:21, 24:26, 25:13, 25:10)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Gledalaca: /.
Sudije: V. Jokanović, Đ. Zelenović.

RADNIČKI: Milutinović 3 (1 blk), Goić 11 (1 as, 4 blk), Vidović, Pejković (libero), Ivanković 10 (1 as), Matić 23 (3 asa, 2 blk), Ivković 4 (2 blk), Dukić 1, Pantović (libero), Ristić 16 (1 as, 1 blk). Nisu igrali: Lopar, Petrović, Hamzagić i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.

BORAC (P): Simić 20 (3 blk), Đorđević (libero), Milovanović, Miletić 1, Živković 1 (1 blk), Sklepić 7 (1 as, 2 blk), Momirović 5 (3 blk), Cvetković 3 (1 blk), Petrović 11, Krstić 2 (1 as). Trener: Marko Jovanović.


Košarka

Košarkaši Radničkog ciljaju treći uzastopni trijumf u „Jezeru“

Ovog vikenda igraju se utakmice 5. kola Košarkaške lige Srbije. Kragujevački Radnički u subotu od 19.30 časova pred praznim tribinama „SBB Jezera“ dočekuje užičku Slobodu, koja je u prva četiri kola samo jednom osetila slast pobede.

Malo je nedostajalo Kragujevčanima da na gostovanju u Zemunu prošlog vikenda dođu do prvog trijumfa izvan svog „Jezera“. U jednoj utakmici NBA ritma, u kojoj je postignuto ukupno 230 poena, Šumadinci su bili na korak do pobede protiv jako kvalitetne ekipe Mladosti, ali nažalost, odlučujuća lopta nije prošla kroz obruč.

Mislim da smo pružili jak otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi, koja u svom rosteru ima petoricu stranaca. Iako smo igrali bez povređenog Stevanovića, došli smo u situaciju da imamo zadnji napad za pobedu, ali ga, nažalost, nismo iskoristili. Ova utakmica nam je jasno pokazala da možemo parirati svim ekipama u ligi, tako da se sa punim pravom nadamo još boljim rezultatima u nastavku takmičenja, sumirao je utiske nakon gostovanju u zemunskom „Masteru“ Ivica Vukotić, prvi saradnik trenera Radničkog Igora Todorovića.

Predstojeći susret sa užičkom Slobodom prilika je da Kragujevčani nastave niz trijumfa u svom „Jezeru“, koji je, bar za sada, neosvojiv bastion za gostujuće ekipe.

Užičani nisu otvorili sezonu u skladu sa očekivanjima. Učinak od jedne pobede i tri poraza u prva četiri kola daleko je zacrtane agende u klubu koji je prošle sezone zauzeo drugo mesto u KLS i izborio plasman u regionalnu ABA 2 ligu.

U ekipi koju predvodi mladi trener Vladimir Lučić izdvaja se 23-godišnji centar Dimitrije Nikolić, momak rodom iz srca Šumadije, koji je prve košarkaške korake načinio upravo u Radničkom. Nikolić je sa prosekom od 13 poena i 8,5 skokova po utakmici trenutno najbolji strelac iskakač užičkog tima.

Dobar utisak u prethodna četiri kola ostavile su i letošnje pridošlice Aleksandar Ilkić i Jovan Vojinović, a velike nade Užičani polažu u još dva mlada i talentovana igrača, Tadiju Tadića i Aleksu Stepanovića.

U Radničkom su dobro upoznati sa kvalitetima predstojećeg rivala i rešeni su da, uprkos problemima sa povredama, pruže još jednu dobru napadačku partiju i dođu do trećeg trijumfa u sezoni.

Sloboda ima jednu mladu ekipu, koja igra brzu i modernu košarku sa puno tranzicije. Moraćemo dobro da se spremimo i da ih, pre svega dobrom odbranom, uvedemo u neki naš ritam. Istina je da imamo određenih kadrovskih problema sa povredama igrača, ali se nadamo da će svi biti spremni za subotnji meč, u kome ćemo, verujem, uspeti da dođemo do novog trijumfa, poručio je Vukotić.

Inače, Radničkom i Slobodi su se prošle sezone ukrstili putevi u utakmici drugog stepena Kupa Srbije. Užičani su tada bili uspešniji i pobedom u „SBB Jezeru“ (86:72) obezbedili su plasman u narednu fazu takmičenja.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama na teritoriji Republike Srbije, subotnji meč između Radničkog i Slobode biće odigran bez prisustva publike.

Košarkaši Radničkog ciljaju treći uzastopni trijumf u „Jezeru“

Košarkašice Radničkog dočekuju WABA-ligaša

Nastavlja se serija teških mečeva za košarkašice Radničkog u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Kragujevčanke će u subotu od 16.30 časova na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti novosadsku Vojvodinu 021, u utakmici 6. kola.

Mora se priznati da takmičarski raspored na početku ove prvoligaške sezone nije bio naklonjen učenicama Nenada Milovanovića, koje su u prvih pet kola za rivale imale uglavnom ekipe iz gornjeg dela tabele. Zbog toga i ne čudi što Kragujevčanke i nakon pet odigranih utakmica još uvek čekaju na prvi prvenstveni trijumf.

I predstojećeg vikenda košarkašice Radničkog očekuje duel sa još jednom ekipom koja se ubraja u krug pretendenata za sam vrh tabele.

Novosadska Vojvodina 021, koja ove sezone predstavlja Srbiju u regionalnoj WABA ligi, gaji ozbiljne takmičarske ambicije u domaćem prvenstvu. Novosađanke su u prvih pet prvenstvenih kola zabeležile četiri pobede, dok su jedini poraz doživele na premijeri od Radivoja Koraća.

Ekipu trenera Aleksandra Jovanovića predvodi nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Adamović, kojoj od ove sezone društvo prave bivša košarkašica Crvene zvezde Milina Mišeljić, zatim Anastasija Podunavac, koja je prošle sezone nastupala za Vrbas, kao i plejmejker Lena Radulović, čija sestra Lara poslednjih godinu dana nosi dres novosadskog kluba. Među novim licima je i 192 cm visoka Amerikanka Šakvonda Miler-Mekrej, koja je dodatno pojačala konkurenciju u reketu.

Radi se, dakle, o jednoj zaista kvalitetnoj ekipi, koja je skrojena tako da izdrži bitke na više frontova. Ono što ide na ruku Kragujevčankama, jeste činjenica da su Novosađanke u poslednjih desetak dana odigrale tri utakmice, što je sasvim sigurno uticalo na zamor materijala u njihovim redovima.

Ubedljiv poraz na gostovanju Radivoju Koraću prošlog vikenda bio je veliki psihološki udarac za izabranice Nenada Milovanovića, kojima je očajnički potrebna jedna injekcija samopouzdanja, kako bi se konačno pomerile sa mrtve tačke.

Već smo zaboravile na poraz protiv Radivoja Koraća i u potpunosti smo fokusirane na narednu utakmicu u subotu. Ekipa Vojvodine 021 je izuzetno kvalitetna, dobro popunjena na svim pozicijama i u Kragujevac sigurno dolazi po nova dva boda. Na nama je da pružimo što je moguće jači otpor i pokušamo da na terenu realizujemo sve ono što smo uvežbavale na treninzima tokom nedelje. Nadamo se dobroj utakmici i što boljem rezultatu, iznela je svoja očekivanja MinelaMehović, jedna od predvodnica „mlađeg talasa“ u kragujevačkom timu.

Trener Milovanović ni na ovoj utakmici najverovatnije neće moći da računa na kapitena Jelenu Prvulović, koja je zbog povrede propustila i prethodno gostovanje u Beogradu. Kadrovski problemi muče i trenera novosadskog tima Aleksandra Jovanovića, s obzirom da su kapiten Jovana Adamović i Amerikanka Šakvonda Miler-Mekrej propustile gostovanje ekipi Orlova u WABA ligi ovog utorka.

Usled važećih epidemioloških mera, utakmica između Radničkog i Vojvodine 021 igraće se bez prisustva publike.

Košarkašice Radničkog dočekuju WABA-ligaša

SPD Radnički potpisao Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa Sportskom akademijom

Još od osnivanja, jedna od glavnih ideja SPD Radnički pored postizanja vrhunskih rezultata klubova i afirmisanje sporta, je bila dodatna edukacija kako sportskih, tako i kadrova u menadžmentu. Značajan korak u tom cilju je potpisivanje protokola o poslovno-tehničkoj saradnji sa Visokom školom strukovnih studija „Sportska akademija“ iz Beograda. Tim povodom je održana konferencija za štampu u SC Iskra, na kojoj su prisustvovali generalni menadžer Sportske akademije, profesor Leon Lukman, direktor SPD Radnički Bojan Ilić kao i Nenad Luković, prvi čovek AK Maraton KG koji je potpisao ugovor sa ovom renomiranom akademijom.

„Sportska akademija“ je akreditovana visoka škola strukovnih studija, osnovana 1996. godine i iznedrila je preko 2000 diplomaca u 30 sportskih grana, a od 2004. godine je akreditovana kao referentni centar Međunarodnog Olimpijskog Komiteta za stručno osposobljavanje trenera.

Osnovno načelo Akademije je da obučimo vrhunske kadrove pre svega u vrhunskom sportu, ali i da sačuvamo zdravlje naše dece o kome se poslednjih godina nije vodilo dovoljno računa. Glavni akcenat, sem tehnike treninga o kojoj se uglavnom sve zna, stavljamo na preventivu, dijagnostiku, režimu života, ishrani a naročito na oporavku sportista koji je možda i glavni segment u bavljenju vrhunskim sportom. Osnovne studije su trogodišnje i bazirane u dva pravca – obuka trenera za vrhunski sport, kao i trenera u rekreaciji, a nakon završenih studija postoje i razne vrste specijalizacija. Pored toga, imamo i obuku za niža zvanja, kao što su instruktori i operativni treneri, istakao je generalni menadžer Akademije, naš proslavljeni olimpijac, inače rođeni kragujevčanin Leon Lukman, a onda je ocenio stanje u kragujevačkom sportu.

Moja generacija je dokazala da postoji veliki potencijal kragujevačkog sporta, jedinu zamerku sam imao na dovođenje stranaca u naše klubove. Treba raditi na omasovljenju školskog sporta, što vidim da Radnički sa uspehom radi. U moje vreme u atletskom klubu Radnički su svi takmičari bili Kragujevčani i moja je želja da i u budućnosti bude tako, zaključio je profesor Lukman.

Ugovor o saradnji sa Sportskom akademijom je potpisao Atletski klub Maraton KG, a o značaju tog čina svoj stav je izneo prvi čovek kluba Nenad Luković.

Ovo je sam početak saradnje od koje mnogo očekujem. Nadam se da ćemo imati snage i energije da podignemo na najviši mogući nivo na zadovoljstvo pre svega građana Kragujevca, a onda i regiona. Ponosan sam što sam deo projekta koji započinju Sportska akademija i SPD Radnički, pokušaćemo da što više pomognemo i budemo ravnopravni deo. Cilj je naravno da što veći broj mladih ljudi usavrši znanje i stekne neophodno obrazovanje, koje će im značiti u daljem radu. Čast nam je što smo karika ove saradnje u želji da što više pozitivnih ideja sprovedemo u delo.

SPD Radnički još jednom je pokazalo i dokazalo želju da svim članovima društva, kao i građanima Kragujevca omogući široku lepezu ne samo u bavljenju sportom, već i u neophodnoj edukaciji.

Pre svega moram istaći da sam imao izuzetno zadovoljstvo da upoznam profesora Lukmana, starog Kragujevčanina i to baš na današnji dan koji nosi izuzetnu simboliku za naš grad. Što se tiče SPD Radnički, ono od početka daje permanentnu podršku u edukaciji, naročito u mlađim kategorijama. Ovaj protokol je samo iskorak dalje u tom nizu, jer smatramo da ne samo naši treneri, funkcioneri i zaposleni, imaju ne samo priliku već i obavezu da se dodatno i konstantno obrazuju i usavršavaju. Mišljenja sam da je ovo pravi potez, da ćemo biti samo u plusu. Mi sa naše strane možemo da ponudimo ogromne potencijale i kapacitete i nećemo se zadržati samo u okvirima grada, jer je ovo jedan regionalni projekat gde će svi zainteresovani imati priliku i šansu za dodatnim obrazovanjem, izjavio je povodom potpisanog protokola direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

SPD Radnički potpisao Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa Sportskom akademijom

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html