SPD Radnički: Vesti, 22. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 22. 9. 2020.

Vaterpolo

Radnički u teškoj grupi kvalifikacija za Ligu šampiona

Vaterpolisti Radničkog izvukli su veoma tešku grupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa će se za mesto u najelitnijem klupskom takmičenju boriti u Budimpešti, sa domaćim OSC-om, ruskim Sintezom, španskom Terasom i francuskim Turkoanom.

Kvalifikacije za Ligu šampiona ove godine igraju se u novom formatu, pa je 18 timova podeljeno u dva grada, u ukupno četiri grupe, a samo dve ekipe izboriće se za elitu.

Radnički je u grupi B1, dok su u grupi B2 u Budimpešti grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea. Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

Domaćin drugog turnira je italijanska Ortiđa, koja je u grupi A1 sa španskom Barselonom, rumunskom Steauom, Jadranom iz Splita i Primorcem iz Kotora, a pobednik te grupe urkstiće koplja sa najboljim iz grupe A2, u kojoj su mađarski Solnok, zagrebačka Mladost, francuski Pej d’Eks i grčki Idraikos.

– Grupa nije mogla da bude laka, jer ima mnogo jakih ekipa u kvalifikacijama. Mi u grupi imamo tri ekipe koje su i prošle godine igrale Ligu šampiona – Terasu, Sintez i OSC, dok ćemo u slučaju osvajanja prvog mesta igrati najverovatnije sa Brešom za plasman u elitno takmičenje. Realno smo još uvek mlad klub, ali pokušaćemo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nisam ni preterano nezadovoljan žrebom, videćemo kako ćemo odigrati, to je najvažnije – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Kvalifikacije su planirane za sredinu novembra.

Vaterpolisti Radničkog brusili formu na „Jadranu“

Finalnu formu za početak domaćeg prvenstva vaterpolisti Radničkog brusili su na sedmodnevnim pripremama sa trenutno najboljom crnogorskom ekipom, Jadranom, u Herceg Novom.

Kragujevčane već na startu sezone, u subotu, očekuje derbi gostovanje ekipi Šapca, jednom od glavnih konkurenata za tron, pa nema sumnje da su im ove pripreme dobro došle posle šest i po meseci bez takmičarskih utakmica usled epidemije koronavirusa.

– Ove pripreme su bile jako korisne i u pravom trenutku. Jadran je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje po igri u Ligi šampiona. Ostali su bez tri jako bitna igrača iz prve postave, ali sa okosnicom tog tima i nekim mlađim snagama. Ovaj prvi jači sparing značio je i njima i nama, jer njih početkom oktobra očekuje Kup Crne Gore. Pripreme su bile pun pogodak, a veoma zadovoljni bili su i naši domaćini. Izuzetno značajno bilo je i to što smo konačno izašli iz zemlje i trenirali u idealnim uslovima koje oni imaju na „Škveru“ – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Kako je Jadran u trenutku prekida sezone bio među osam najboljih ekipa Lige šampiona, dok je u Regionalnoj ligi zauzeo treću poziciju, Kragujevčani su mogli da steknu sliku gde se trenutno nalaze u odnosu na najbolje evropske timove.

– Sparinzi su bili jako izjednačeni, ali ne daju pravu sliku o ekipama, jer su ovo prve jače utakmice i za jedne i za druge. Obistinilo se ono što smo znali i pre početka ovog sparinga, a to je da nam je on bio preko potreban kako bismo uvideli stanje u kom se trenutno nalazimo. Sigurno je da smo iz ovih treninga sa Jadranom izašli mnogo bolji, ali i da smo daleko od onoga čemu težimo – istakao je Stevanović.

On je dodao i da je dogovoren nastavak saradnje.

– Nadam se da će oni biti naši gosti u decembru i početkom februara, a da ćemo mi opet otići tamo početkom maja, kada njima krene sa radom otvoreni bazen. To smo dogovorili načelno, ali ćemo videti kako će se sve odvijati zbog situacije sa pandemijom – kazao je Stevanović.

Na „Šveru“ su se sa okosnicom prošlogodišnjeg tima uigravala i petorica novajlija u redovima Radničkog: Strahinja Rašović, Miloš Miličić, Aleksa Ukropina, Marko Radulović i Nikita Krug.

– Sve su to momci koje smo želeli, takoreći naši prvi „pikovi“. Jako lepo su se uklopili u ekipu i atmosferu. Što se tiče ispunjavanja zadataka, sve je na visokom nivou, pravi su profesionalci. Uigranost ide svojim tokom, nije idealno, ali polako dolazi na svoje mesto – zaključio je Stevanović.



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html