SPD Radnički: Vesti, 24. 7. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 24. 7. 2020.

Rukomet

Nedeljko Matić preuzeo kormilo Radničkog


Ambicije Rukometnog kluba Radnički odavno su poznate, da preko baraž utakmice sa negotinskim Hajduk Veljkom, koja je zakazana za septembar, obezbedi plasman u Arkus Superligu. U cilju ostvarenja ovog cilja, kragujevački klub je angažovao priznatog stručnjaka Nedeljka Matića na mestu šefa stručnog štaba.

U periodu kada naš klub očekuje najvažnija utakmica u dosadašnjoj istoriji, angažovani smo na kompletiranju ekipe. Ponašamo se tako kao da ćemo igrati Superligu, što je i želja svih nas. Ceo taj posao privodimo kraju dovođenjem Nedeljka Matića, starog, prekaljenog trenerskog vuka, čoveka neprocenjivog iskustva i specifične harizme i načina vođenja ekipe. Krasi ga neverovatna energija koju prenosi na igrače i sjajna atmosfera u ekipi. Nadamo se da će doneti nešto novo, dati primer mlađim trenerima u klubu, a prevashodno doneti ono čemu težimo od osnivanja, plasman u elitu srpskog rukometa, istakao je sportski direktor RK Radnički, Stavro Rašković.

Nedeljko Matić je rođen 1961. u Konicu (BiH), a u karijeri je trenirao veliki broj klubova u zemlji i inostranstvu, učestvovao je u stvaranju brojnih kvalitetnih igrača, a 2014. godine je proglašen za trenera godine u Izraelu, gde je sa uspehom radio dugi niz godina, kao i u Libiji i Šri Lanki.

Nisam dugo razmišljao, nakon poziva direktora Raškovića, mog bivšeg igrača, o dolasku u Kragujevac. Predstavio mi je četvorogodišnji plan razvoja kluba, video sam se u tome i dogovor je lako pao. Naravno, prvenstveni cilj je kvalifikaciona utakmica za ulazak u Superligu. U međuvremenu ćemo započeti pripreme i dodatno ojačati ekipu. Složili smo se oko profila neophodnih igrača na određenim pozicijama i nadam se da ćemo do početka pripremnog perioda kompletirati ekipu, jasan je novi šef stručnog štaba Nedeljko Matić, a potom izneo očekivanja u narednoj sezoni.

Gajićemo čvrstu, mušku igru gde nikome neće biti lako na našem terenu, ostavićemo poslednji atom snage na terenu. Pratio sam Radnički prethodne sezone, poznajem određeni broj igrača i nadam se da ćemo uz adekvatna pojačanja sklopiti neophodnu celinu da svima u Superligi budemo dostojan protivnik, zaključio je Matić koji je vernost Radničkom oročio na godinu dana.

Vaterpolo

Pripreme mladih vaterpolista u Bečeju pun pogodak

Tokom proteklih nedelju dana, kombinovana ekipa dečaka iz mlađih selekcija Radničkog boravila je u Bečeju, gde je odradila mini pripreme, koje su prema oceni trenera i igrača bile pun pogodak.

Mali Kragujevčani su iskoristili priliku da posle nove pauze uskoče u vodu, jer je u njihovom gradu pre skoro mesec dana doneta odluka o zabrani korišćenja bazena zbog epidemiološke situacije. U gradu vaterpola sparingovali su sa ekipama Bečeja, Singidunuma i timom iz Ukrajine. Vodilo se računa i o merama zaštite i što je najbitnije, svi su se sa priprema vratili zdravi.

– Pripreme su protekle odlično, uslovi su bili izvanredni, od smeštaja, preko hrane, do bazena. Trenirali smo dva puta dnevno u vodi, a imali smo i dodatni suvi trening. Intenzitet nije bio jak zato što deca pre toga nisu trenirala dve-tri nedelje, a fokus je više bio na tehnici i taktici nego na fizičkoj spremi. Sve ekipe su došle u nekom miks sastavu, ali su sparinzi bili jako zanimljivi i korisni, kako zbog napretka, tako i druženja – rekao je Darko Šantić, trener Radničkog.

Pored sportskog dela, bilo je i vremena za druženje i obilazak lokalnih znamenitosti, a najveći utisak na dečake ostavio je dvorac Dunđerski, gde su čak i jahali konje.

– Smatram da su ove pripreme jako bitne za nas u ovom trenutku, pošto smo već duže vreme sprečeni da treniramo kako treba i jako nam je prijao povratak u bazen. Žao mi je što nismo uspeli da sakupimo više dece, ali je to u ovom trenutku donekle i očekivano. Bilo je lepo vratiti se na kratko u normalu i nadam se da ćemo to uskoro učiniti i u Kragujevcu – zaključio je Šantić.

Juniorski vicešampioni Sveta produžili ugovore

Posle Nemanje Stanojevića i preostala dva igrača Radničkog koja su zimus osvojila srebro na Svetskom prvenstvu za juniore, Luka Pljevančić i Stefan Branković, produžila su ugovore sa kragujevačkim klubom.

Pored zapaženih rezultata koje Radnički beleži u seniorskom uzrastu, velika pažnja poklanja se radu sa mladim kategorijama, pa je to jedan od razloga što sve veći broj talentovanih igrača želi da igra u Kragujevcu.

Osamnaestogodišnji bek Luka Pljevančić u grad na Lepenici stigao je 2017. godine i ustalio se u prvom timu, a minula sezona bila je najuspešnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Najpre je kao kapiten predvodio kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, a zatim bio jedan od najmlađih članova juniorske reprezentacije koja se okitila srebrom na Svetskom prvenstvu. Bio je i najmlađi prvotimac Radničkog u pohodu na osvajanje Kupa Srbije i Regionalne A2 lige.

– Smatram da sam u prethodne tri sezone provedene u Radničkom najviše napredovao. Ovde imamo odličan stručni štab i fantastične uslove za rad. Velika pažnja posvećuje se mlađim igračima, radi se na isrpavljanju raznih grešaka, unapređuje tehnika i taktika… Zaista sam prezadovoljan načinom rada, sve funkcioniše na vrhunskom nivou i želim da ostanem što duže i nastavim da napredujem – rekao je Pljevančić.

Devetnaestogodišnji Stefan Branković ponikao je u Partizanu, a u Radnički je došao pre godinu dana i odmah se nametnuo treneru Urošu Stevanoviću. Ukazano poverenje opravdao je bitnim golovima u najvažnijim duelima – u derbijima sa Solarisom, polufinalu Kupa sa Zvezdom i finalu sa Šapcem.

– Pre svega, prezadovoljan sam radom u Kragujevcu. Pored kvalitetnih timskih treninga, dosta se trenira i individualno, na poseban način pristupa se radu sa svakim igračem, što je jako dobro. Klub je stabilan i ima budućnost, a ambicije su samim tim i najviše. Želimo da doguramo što dalje u evropskim takmičenjima, dok su na domaćoj sceni trofeji uvek ciljevi. Nestrpljivo iščekujem početak nove sezone u kojoj ćemo imati dosta prostora za napredak. Očekuje nas mnogo kvalitetnih protivnika i utakmica iz kojih ćemo sigurno izlaziti jači – zaključio je Branković.

Podsetimo, prethodno su ugovore sa Radničkim produžili golman Lazar Dobožanov, Nikola Lukić, Filip Janković, Nebojša Toholj i Nemanja Stanojević, a ekipu su pojačali Miloš Miličić i Marko Radulović. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html