SPD Radnički: Vesti, 24. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 24. 9. 2020.

Košarkaši Radničkog spremni za premijeru u KLS: Da „Jezero“ opet bude košarkaški bastion

Posle pune dve godine Košarkaški klub Radnički vraća se na velika vrata u Košarkašku ligu Srbije. Kragujevčani su se minule sezone „prošetali“ drugoligaškim karavanom, a sada je kucnuo čas da svoj kvalitet pokažu u najvišem rangu takmičenja – Košarkaškoj ligi Srbije. Dugo očekivanu premijeru u KLS košarkaši Radničkog imaće u subotu od 18.30 časova, kada će pred praznim tribinama „SBB Jezera“ ugostiti ekipu Vršca.

Ne tako davno Kragujevac je važio za jedan od značajnijih košarkaških centara u regionu. Pred prepunim tribinama hale „Jezero“ igrale su se utakmice ABA lige i Evrokupa, gostovali su Partizan, Crvena zvezda, Budućnost, Olimpija, Cibona, berlinska Alba, Strazbur, Himik, Bešiktaš, Makabi itd…

Ova sportska priča je doživela svoj tužan epilog 2014. godine, kada je KK Radnički ugašen, da bi već naredne godine vaskrsao pod novim imenom – Kragujevački košarkaški klub Radnički.

Krenulo se od temelja i najnižeg ranga takmičenja, da bi se 2017. godine kragujevačkom klubu iznenada ukazala prilika da direktno iz treće lige „uskoči“ u voz zvani KLS. Nažalost, i ova epizoda je okončana neslavno, i Radnički se nakon samo jedne sezone u najvišem rangu takmičenja obreo u Drugoj ligi. Ponovo je sudbina kluba visila o koncu, sve dok leta 2019. godine klub nisu preuzeli poznati kragujevački košarkaši Darko Veljović iIvan Milošević. Vrlo brzo je KKK Radnički postao deo porodice SPD Radnički, čime je klub ponovo postavljen na zdrave noge.

Nakon što su rešeni gorući problemi u samoj organizaciji kluba, Radnički je mogao nesmetano da se posveti takmičarskim ambicijama. Formirana je ozbiljna ekipa, pod vođstvom jednog od najperspektivnijih kragujevačkih trenera Igorom Todorovićem, koja se maltene „prošetala“ Drugom ligom i izborila plasman u Košarkašku ligu Srbije.

Sada je pred Kragujevčanima jedno novo poglavlje i prilika za dokazivanje u društvu najboljih srpskih klubova. U Radničkom su se potrudili da sačuvaju okosnicu ekipe iz prošle sezone, koja je nadograđena sa par novih igrača. Na spisku novajlija našli su se iskusni plejmejker Filip Dumić, krilo Matija Popović, zatim povratnik Đorđe Milosavljević i Stefan Đorđević, centar sa bogatom internacionalnom karijerom.

Ipak, najveće pojačanje svakako predstavlja ostanak kapitena Raška Katića i ubojitog strelca Andreje Stevanovića, koji će sigurno predstavljati udarnu snagu Kragujevčana i u najvišem rangu takmičenja.

Situacija sa koronavirusom negativno se odrazila na sve srpske klubove, pa tako i na Radnički. Višemesečna pauza prouzrokovala je brojne probleme, pre svega kada je u pitanju fizička priprema igrača, ali uprkos tome u kragujevačkom klubu ističu da spremno dočekuju početak nove sezone.

Protekla pauza je bila poprilično duga i svi smo se uželeli takmičarskih mečeva. U proteklih mesec dana trenirali smo nešto jačim intenzitetom u želji da što spremnije dočekamo početak takmičenja. Što se tiče igrača, svi smo spremni i imamo veliku želju da istrčimo na parket. Nadam se da ćemo u novoj sezoni dokazati da Radnički zaslužuje mesto u KLS i da ćemo ostvariti dobar plasman na tabeli, ističe novi organizator igre kragujevačkog tima Filip Dumić.

Svesni su Šumadinci da ih očekuje izuzetno jaka konkurencija u Košarkaškoj ligi Srbije. Pored tri ekipe koje će paralelno nastupati u KLS-u i ABA 2 ligi, a to su Zlatibor, užička Sloboda i Mladost iz Zemuna, tu je još nekolicina timova koji gaje ozbiljne takmičarske pretenzije, poput novosadske Vojvodine, beogradskog Dinamika itd.

Ipak, u kragujevačkom klubu ne žele previše da se opterećuju konkurencijom, već su rešeni da gledaju isključivo u svoje dvorište i da idu polako, od utakmice do utakmice. Zbog toga su svi maksimalno fokusirani na predstojeći duel sa ekipom Vršca, kojim Kragujevčani otvaraju sezonu u KLS-u.

Vršac je jedna jako kvalitetna ekipa, koja je tokom protekle pauze pretrpela određene promene u svom rosteru. Osvežili su redove dovođenjem dva-tri nova igrača, među kojima su iskusni plejmejker Filip Simić i Stefan Živanović, momak koji je prošle sezone nastupao za naš klub. Očekujemo dobru i neizvesnu utakmicu, a ono što možemo obećati, i to sigurno nije fraza, jeste da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage. Svi željno iščekujemo subotnju premijeru i nadamo se da ćemo sezonu otvoriti pobedom, izneo je svoja očekivanja Igor Todorović, trener Radničkog.

U skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom u zemlji i preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, rukovodstvo lige je donelo niz pravila koja se odnose na organizaciju utakmica u narednih mesec dana. Sve utakmice igraće se pred praznim tribinama, uz ograničeno prisustvo predstavnika klubova i medija, a prostor u samim sportskim objektima biće podeljen u tri posebne zone.

U prvoj zoni, koja obuhvata sam teren, biće dozvoljeno prisustvo isključivo samim akterima utakmice. Zona 2 rezervisana je za predstavnike klubova i medije, dok Zona 3 obuhvata okolinu hale, odnosno sam protokol ulaska u nju, koji podrazumeva merenje telesne temperature svakoj osobi koja ulazi u halu. Svakome sa temperaturom većom od 37,2 stepena neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu. Takođe, uoči samog početka utakmice predviđena je još jedna dodatna kontrola igrača, u smislu merenja telesne temperature. Što se tiče igrača kod kojih se jave simptomi virusa COVID-19, oni su dužni da se odmah jave dežurnom lekaru, koji je u obavezi da svakog petka proverava njihovo zdravstveno stanje i podnosi izveštaj delegatu. Naravno, najveći problem će predstavljati asimptomski slučajevi, koje je teško otkriti. Ima tu još dosta nedoumica, ali je generalni stav svih klubova da se krene sa ligom i da se na ovaj način organizuju mečevi, a da se za nekih mesec dana ponovo sedne za sto i vidi da li je moguća neka revizija postojećeg protokola ili će on biti dodatno pooštren, referisao je Darko Veljović, sportski direktor KK Radnički.

Napomenimo i to da su svi košarkaši Radničkog, zajedno sa članovima stručnog štaba, prekjuče podvrgnuti PCR testiranju i da su svi rezultati bili negativni.

Iskupljenje protiv crveno-belih

Priliku da poprave utisak nakon neočekivanog poraza od Niša proteklog vikenda, odbojkaši Radničkog imaće u petak od 18.30 časova na gostovanju nekadašnjem prvaku Srbije i velikom rivalu, beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Imali su trener Dragan Kobiljski i njegovi učenici dovoljno vremena da izvuku pouke posle prvog poraza u sezoni. Evidentno je da Kragujevčani nisu preboleli glavnu boljku iz proteklih sezona, a to su te česte oscilacije u igri tokom utakmice.

Iako su u susretu sa ekipom Niša dva puta imali prednost u setovima, a potom i meč loptu u petom setu, učenici Dragana Kobiljskog su na kraju pognutih glava napustili parket „SBB Jezera“. Momcima iz srca Šumadije niko ne može da zameri na borbenosti i energiji tokom čitave utakmice, mada ostaje žal što u presudnim trenucima meča nisu sačuvali neophodnu mirnoću.

Protiv Niša smo imali sve u našim rukama, ali smo bili pomalo brzopleti i hteli smo da što pre da rešimo utakmicu u svoju korist. Za pohvalu je to što nismo pali nakon izgubljenog četvrtog seta, imali smo priliku da u taj-brejku stavimo tačku na utakmicu, ali smo na kraju izgubili na jednu loptu. Mislim da smo u odlučujućim trenucima meča morali bolje da rešavamo kontre, što bi nam sigurno donelo bolji rezultat. U svakom slučaju, na nama je da izvučemo pouke iz ove utakmice i potrudimo se da u nastavku sezone igramo mnogo sigurnije, konstatovao je Milutin Nejić, jedan od novajlija u kragujevačkom timu ove sezone.

Sa željom da se iskupe za pređašnji poraz u „Jezeru“, odbojkaši Radničkog odlaze na megdan beogradskoj Crvenoj zvezdi, koja je sezonu otvorila sa dve velike pobede. „Crveno-beli“ su najpre u prvom kolu nadigrali večitog rivala, ekipu Partizana, sa 3:2, a zatim su identičnim rezultatom slavili na gostovanju Mladom radniku u Požarevcu minulog vikenda.

U kragujevačkom timu su jako dobro upoznati sa kvalitetima „crveno-belih“, a naročito Milutin Nejić, momak koji je upravo iz redova beogradskog tima ovog leta stigao u srce Šumadije.

Mislim da Crvena zvezda ima dobar tim ove sezone. Već par godina su na okupu, uigrani su, a pri tom su trenutno u pobedničkom ritmu. Ipak, ne treba previše da se fokusiramo na njihove kvalitete, već da gledamo prvenstveno sebe i da nastojimo da se što bolje pripremimo za predstojeći duel. Dobro smo trenirali ove nedelje i ukoliko se budemo držali dogovora sa treninga, očekujem povoljan rezultat u petak uveče, uveren je mladi primač servisa.

Optimizam u redovima Radničkog dodatno podgrejava i činjenica da su svog predstojećeg rivala savladali u oba prošlosezonska susreta. U Beogradu je bilo 3:0, a u Kragujevcu 3:1 za Šumadince.



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html