SPD Radnički: Vesti, 25. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 25. 9. 2020.

Vaterpolo

Radnički na derbiju u Šapcu posle šestoipomesečne pauze

Posle šest i po meseci pauze zbog pandemije koronavirusa, srpski timovi će predstojećeg vikenda ponovo u bazen, a već na startu Super lige Srbije ljubitelje vaterpola očekuje derbi gostovanje Radničkog u Šapcu, u subotu od 19 časova, uz direktan prenos na Sportklubu 3.

Zbog nestabilne epidemiološke situacije u okruženju, Regionalna vaterpolo liga je za sada odložena za proleće, pa je akcenat stavljen na Super ligu, koja je postala brojnija, a povratkom velikog broja istaknutih internacionalaca i znatno kvalitetnija nego u prethodnih nekoliko sezona.

Svoje redove ojačali su i finalisti prethodna dva Kupa Srbije, Šabac i Radnički, koji su uz Crvenu zvezdu i Novi Beograd 11. april apostrofirani kao glavni pretendenti na naslov prvaka zemlje.

– Nezahvalno je bilo šta prongnozirati pred prvu utakmicu u sezoni. Sigurno je da smo Šabac, Novi Beograd, Crvena zvezda i mi glavni favoriti za oba trofeja i da sva četiri tima žele Prvenstvo i Kup. Ovo su prve utakmice, mislim da neće biti presudne ni u čemu, ali će biti korisne za neki početak i odmeravanja snaga, da vidimo gde smo jedni u odnosu na druge. Šabac se pripremao kroz treninge sa Novim Beogradom i Vojvodinom, dok smo mi sparingovali sa Naisom i Jadranom iz Herceg Novog. Nijedna ekipa nije na nivou na kom bi želela da bude, a mogao bi da odluči individualni kvalitet, fizička sprema igrača i uigranost – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Šapčane će ove godine predvoditi jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera, Emil Nikolić, a velika pojačanja stigla su i u bazen.

– Šabac je po meni mnogo kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu. Doveli su jako kvalitetnog centra, mladog reprezentativca Crne Gore, Ćetkovića, kao i potencijalnog reprezentativca te zemlje, Gardaševića, te slovačkog reprezentativca Tkača. Od domaćih igrača stigli su Stefan Ilić iz Crvene zvezde, reprezentativac Ognjen Stojanović i Marko Janković koji je na širem spisku… U sezonu ulaze sa izuzetno kvalitetnim trenerom, Emilom Nikolićem, koji je imao mnogo uspeha sa ekipama Juga i Mladosti. Jači su nego prošle sezone, ali je pitanje na kakvom smo trenutno nivou i oni i mi. Lepo bi bilo da se pobedi u ovoj utakmici, ali ponavljam da ona ništa ne odlučuje – rekao je Stevanović.

I Kragujevčani su sastavili jako kvalitetan tim. Sačuvali sve igrače koje su želeli, okosnicu tima koji je prošle godine osvojio Kup i zbog epidemije ostao uskraćen za šansu za duplu krunu. Otišla su petorica igrača: Nikola Tomašević (kraj karijere), Segej Lobov (Antverpen, Belgija), Gijom Dino (Pej d’Eks, Francuska), Danil Frolov (Idrakos, Grčka) i Nemanja Radovanlija (Vojvodina), a došli srpski reprezentativac Strahinja Rašović (Eger, Mađarska), Miloš Miličić (Miškolc, Mađarska), naš mladi reprezentativac Marko Radulović (Šabac), mladi ruski internacionalac Nikita Krug (Dinamo Moskva) i talentovani član crnogorskog nacionalnog tima, Aleksa Ukropina (OSC, Mađarska).

– Ambicije su najjednostavnije do sada. Želimo da osvojimo duplu krunu, da trofeju Kupa koji smo već osvajali pridodamo i Prvenstvo. Respektujemo rivale, ali imamo jasan cilj, da oba trofeja donesemo u Kragujevac – zaključio je Stevanović.

Sve utakmice prvog na programu su u subotu, a sastaju se: Banjica – Novi Beograd 11. april (15 časova), Zemun – Vojvodina (17.45), Crvena zvezda – Partizan (20), Nais – Stari grad (20).


Košarka

Težak izazov za kragujevačke košarkašice na premijeri

Nova sezona u Prvoj ligi Srbije za košarkašice startuje ovog vikenda. Košarkašice kragujevačkog Radničkog na premijeri, u subotu od 18.30 časova, očekuje teško gostovanje beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Trener Radničkog Nenad Milovanović je u proteklih mesec dana pokušao da što je moguće bolje uigra ekipu, koja je u pauzi između dve takmičarske sezone doživela brojne promene u svom sastavu. Akcenat je bačen na mlađe igračice, od kojih se očekuje da u dogledno vreme potvrde svoj talenat i formiraju okosnicu ekipe na duže staze.

Što se takmičarskih ambicija tiče, one su ostale maltene nepromenjene. Želja svih u klubu je da Radnički ponovo zauzme mesto u sredini tabele i pokuša da se umeša u borbu za plasman u plej-of, što bi za ovu mladu ekipu predstavljalo veliki uspeh.

Tokom pripremnog perioda imali smo problema sa sitnijim povredama pojedinih igračica, koje su nam malo remetile planove. Odigrali smo i četiri pripremne utakmice, kako bismo imali jasniji uvid u mogućnosti ekipe. Imamo dosta novih igračica u timu ove sezone, ali mi se čini da je atmosfera u ekipi odlična, što je, pak, najvažnije. Iako u novu sezonu ulazimo sa znatno podmlađenim timom, naši ciljevi se ne menjaju. Želimo da Kragujevac ostane košarkaški centar u regionu, i to na duži vremenski period, a da mi budemo standardni prvoligaš, koji će moći da parira svakoj ekipi u ligi, jasan je Milovanović.

Voljom žreba odlučeno je da Kragujevčanke novu prvoligašku sezonu započnu gostovanjem beogradskoj Crvenoj zvezdi. Beogradski tim, koji već godinama unazad predstavlja značajan poligon za afirmaciju mladih košarkašica, i uoči početka ove sezone „osvežio“ je svoje redove sa par talentovanih igračica, kao što su Jelena Kapisoda, Lara Bošnjaković i Ana Milovanović.

Kao najtrofejniji ženski košarkaški klub u Srbiji, Crvena zvezda će i u nastupajućoj sezoni predstavljati jednog od najozbiljnijih takmaca u borbi za titulu. Sigurno da će „crveno-bele“ učiniti sve što je u njihovoj moći da novu sezonu započnu pobedom, ali Kragujevčanke nemaju nameru da se predaju bez borbe i spremne su da uđu u koštac sa renomiranim protivnikom.

Kao i svake godine, ekipa Crvene zvezde i u novoj sezoni važi za jednog od favorita za osvajanje titule, pa je samim tim jasno kakav nas protivnik očekuje u subotu. Poznato nam je da su u međuvremenu dosta podmladili ekipu, ali su to sve kvalitetne igračice, koje mogu ravnopravno da se nose sa znatno iskusnijim košarkašicama u ligi. Pokušaćemo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, što im je jedno od glavnih oružja, i da nametnemo neki naš ritam igre. Svesni smo da nas očekuje jako teška utakmica, ali je atmosfera u ekipi dobra i svi jedva čekamo početak sezone. Potajno se nadamo da možemo do iznenađenja u Beogradu, smatra kapiten kragujevačkog tima Jelena Prvulović.

U prošloj sezoni Kragujevčanke nisu uspele da iznenade Beograđanke, koje su slavile u oba prvenstvena duela, ali je možda sada kucnuo pravi trenutak da se ova negativna tradicija konačno sruši.


Rukomet

Jovana Savić za sigurnost na golu

Nakon teške povrede i operacije Jelene Pojužine, Radnički je sklopio saradnju sa iskusnim čuvarem mreže, Jovanom Savić (32) koja bi i posle višegodišnje pauze u paru sa reprezentativkom Hasanović trebala da predstavlja bedem na golu Kragujevačke ekipe i donese neophodnu smirenost i sigurnost u igri.

Prošlogodišnji povratak u klub Jovane Savić nam je doneo neophodnu smirenost i iskustvo koje nam je nedostajalo na toj poziciji. Trenutno na golu su nam jedna bivša i jedna sadašnja reprezentativka i mišljenja sam da je to pravi spoj koji će nam dati jačinu neophodnu da napravimo dobar rezultat u nastupajućoj sezoni, najavio je novo/staro pojačanje pomoćni trener RK Radnički Vladimir Mladenović.

Jovana u rukometnom svetu znana po devojačkom prezimenu Sologub, je karijeru započela u rodnom Boru, a nastupala je i za Radnički iz Kragujevca i zrenjaninski Proleter. Prošla je sve reprezentativne selekcije, zaključno sa juniorskom.

Nakon desetogodišnje pauze, uzrokovane rođenjem dve ćerke i diplomiranjem na ekonomskom fakultetu, želja za sportom je nadjačala i rešila sam da se vratim prvoj ljubavi – rukometu. Na obostrano zadovoljstvo ponovo sam u Radničkom, u ekipi sa puno mladih, talentovanih igračica, prožetoj sa par iskusnih. Smatram da ekipa ima veliku perspektivu i nadam se da ću svojim iskustvom doprineti ostvarenju dobrih rezultata. Istakla je po povratku u Radnički Jovana Savić, koja je overila jednogodišnji ugovor.



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html