SPD Radnički: Vesti, 28. 8. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 28. 8. 2020.

Vaterpolo

Levoruki crnogorski reprezentativac Ukropina u Radničkom!

Nakon angažovanja Miloša Miličića, Marka Radulovića, Nikite Kruga i Strahinje Rašovića, Vaterpolo klub Radnički je doveo još jedno senzacionalno pojačanje – talentovanog, levorukog reprezentativca Crne Gore, Aleksu Ukropinu, koji iako će tek napuniti 22 godine, poseduje bogato igračko iskustvo, kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni.

Ponikao je u Jadranu iz Herceg Novog, a za prvi tim zaigrao gotovo kao kadet i u pet seniorskih sezona osvojio pet crnogorskih duplih kruna, a kalio se i kroz nastupe u Ligi šampiona. Već sa 19 godina prešao je u redove jednog od najjačih mađarskih klubova, OSC-a, gde je tokom dve sezone delio svlačionicu sa fantastičnim igračima poput naših reprezentativaca Prlainovića, Baneta Mitrovića, Ranđelovića, Ubovića, kapitena Crne Gore Draška Brguljana, te mađarskih rerpezentativaca Haraija, Erdeljija, Manherca, što najbolje pokazuje o kakvom se biseru radi.

Debi za seniorsku reprezentaciju Crne Gore na velikim takmičenjima ostvario je na Svetskom prvenstvu u Kazanju, 2015. godine, dva meseca pre nego što je napunio 17 godina, a prošao je i sve mlađe selekcije.

Nakon što je OSC odlučio da prekine ugovore sa svim strancima i osloni se samo na domaće snage, Ukropina je bio na pragu prelaska u kotorski Primorac, ali je na kraju ipak završio u Radničkom.

– Imao sam dogovor sa Primorcem do poslednjeg trenutka, kada je presudilo to što će oni zbog odlaganja Regionalne lige imati izuzetno mali broj utakmica. Mladom igraču poput mene potreban je što veći broj mečeva, želim da ostanem u reprezentativnoj formi, a Radnički je ekipa koja ispunjava sve potrebne uslove za napredak. Selektor Gojković je upoznat sa načinom rada trenera Stevanovića i nema sumnje da će mi igranje u Kragujevcu poslužiti i kao dobra priprema za reprezentaciju – rekao je Ukropina.

On je podvukao da je u Radnički prešao zbog kvalitetnog rada i stabilne situacije.

– Radnički je klub koji gaji visoke ambicije i ima mladu i talentovanu ekipu. Srpska liga je ove godine dosta jača nego prethodnih, tako da su konkurencija i sistem takmičenja na visokom nivou, što je povoljno za sve mlade igrače koji žele da napreduju. To su primarni aspekti koji su me privukli da dođem u Kragujevac. Znao sam da je ovo klub koji ima veoma kvalitetan rad i da dolaskom ovde ne mogu pogrešiti – rekao je Ukropina.

O stanju u novoj sredini uverio se po dolasku u Kragujevac.

– Uslovi na bazenu su odlični, imamo sve što nam je potrebno za rad. Novi saigrači su me dobro prihvatili, deluju kao super momci, a nekolicinu njih poznajem od ranije. Za kratko vreme koliko sam ovde osetio sam da je atmosfera u klubu jako dobra i uveren sam da neće biti nekih oscilacija – zaključio je Ukropina.

Poznat raspored Super lige: Težak start za Radnički

Vaterpolo savez Srbije objavio je raspored Super lige Srbije, u kojoj će se od 26. septembra, za najvažniji domaći trofej boriti 10 ekipa.

Već na startu, Radnički će u reprizi finala Kupa Srbije gostovati ekipi Šapca, a u drugom kolu gostuje još jednom pretendentu na trofej, ekipi Novog Beograda, koja u ovu sezonu ulazi sa nekoliko odličnih pojačanja, na čelu sa reprezentativcem Milošem Ćukom.

Prvi meč na domaćem bazenu Kragujevčani će igrati tek 10. oktobra, protiv novosadske Vojvodine.

U Superligi igraće još beogradski klubovi Crvena zvezda, Partizan, Banjica, Stari grad i Zemun, kao i niški Nais.

Ligaški deo će se kroz 18 kola igrati do 24. aprila, nakon čega će se osam najboljih klubova plasirati u plej-of. Četvrtfinalni dueli na programu su 28. aprila i 5. maja, a pobednik u zbirnom rezultatu će se plasirati u polufinale.

Polufinale se igra na dve dobijene utakmice, a termini su 12, 15. i 19. maj. Finale se takođe igra na dve pobede, 26. i 29. maja i eventualno 2. juna.

U plej-autu deveti klub iz Super lige će igrati sa drugim iz Prve A lige na dve pobede.

Juniorima bronza u Prvenstvu Srbije

Juniori Vaterpolo kluba Radnički ovu sezonu završili su kao treći u Srbiji, pošto su na finalnom turniru Prvenstva Srbije za ekipe do 19 godina, minulog vikenda, u Šapcu, osvojili bronzanu medalju.

Kragujevčani su loše otvorili turnir, porazom od tima Banjice (8:4), podmlatka Partizana, koji je ceo turnir odigrao na visokom nivou i zasluženo poneo titulu šampiona.

Potom su vaterpolisti Radničkog konsolidovali redove i zaigrali znatno bolje, pa su bez većih problema savladali solidne Novobeogradske Vukove sa 12:10 i osvajanjem drugog mesta u grupi stekli plasman u meč za bronzu.

U duelu za treće mesto sa domaćim Šapcem, koji je ujedno bio i repriza finala Kupa Srbije ove generacije, izabranici Uroša Stevanovića pružili su najbolju partiju i pokazali da su na ovom turniru mogli i do boljeg plasmana. Tokom celog meča imali su osetnu prednost i na kraju slavili sa 10:6.

U finalnom meču Banjica je pobedila Crvenu zvezdu, rezultatom 11:5, dok je peto mesto pripalo Vukovima, posle pobede nad Zemunom (17:8).

Ovo je bio prvi turnir mlađih selekcija Radničkog posle dvomesečne pauze usled epidemije koronavirusa. Prethodno je samo ova generacija Radničkog u pauzi između dva „pika“ koronavirusa uspela da odigra kvalifikacioni turnir, dok ostale selekcije na uskakanje u bazen čekaju znatno duže. Na redu je 2002. godište i finalni turnir Prvenstva Srbije, koji se 31. avgusta i 1. septembra igra u Valjevu.


Rukomet

Reprezentativka Srbije pojačala Radnički

Rukometašice Radničkog su protekle sezone suvereno predvodile karavan Super B lige i zasluženo stekle priliku da nastupaju u elitnom delu takmičenja. Da bi što dostojnije predstavljale klub i grad u premijernoj sezoni, rukovodstvo kluba je angažovalo par pojačanja. Prva u nizu je pivot Milijana Stošić (19), igračica kojoj rukometni stručnjaci predviđaju bogatu karijeru. Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije, a od skoro se nalazi i na spisku seniorske reprezentacije Srbije.

S obzirom na ostvareni cilj, plasman u Superligu, uprava kluba je odlučila da pojača ekipu na deficitarnim mestima, kako bi bila konkurentna u elitnom takmičenju. Jedno od tih mesta je pozicija pivota. Izbor je pao na talentovanu i perspektivnu Milijanu Stošić, koja bi u tandemu sa Bjelakovom trebala da predstavlja udarni tandem. Milijana ima sjajne predispozicije, požrtvovana je u fazi odbrane, spretna i okretna u ofanzivi. Mišljenja sam da će se brzo uklopiti u naš sistem rada i stil igre i da će dati značajan doprinos povratku Kragujevačkog ženskog rukometa na staze slave, najavila je prvo pojačanje sportski direktor ženske sekcije RK Radnički Marija Lojpur.

Stošićeva je počela da trenira rukomet sa 11 godina u ekipi Milenijum, a nakon toga je nastupala za RK Voždovac, RK Radnički, RK Junior, a dosadašnju karijeru je zaokružila igrajući za proslavljenu ekipu Bresta iz Francuske.

Poziv rukometnog kluba Radnički je stigao u pravi čas. Zadovoljstvo mi je što sam postala član ovog tima. Pre svega želim da se zahvalim upravi Radničkog što se angažovala oko saniranja moje povrede, iako još uvek nisam bila član kluba. Imamo odličan mlad tim, protkan iskusnim superligaškim igračicama i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo dobar plasman u debitantskoj sezoni. Napravila sam pravi potez dolaskom u Kragujevac i smatram da će mi boravak u Radničkom predstavljati odskočnu dasku u daljoj karijeri. Očekujem da ću značajno napredovati i doprineti ostvarenju što boljih igara i rezultata, istakla je novopečena Kragujevčanka Milijana Stošić, koja je sa Radničkim potpisala dvogodišnji ugovor.

Crnogorski internacionalac u redovima Radničkog

Na obostrano zadovoljstvo kako Rukometnog kluba „Radnički” tako i iskusnog srednjeg beka, Nemanjе Vukovićа, po treći put se Radnički može pohvaliti dolaskom mladog i veoma talentovanog Vukovića. Ozbiljnost u nameri da se Radnički plasira u viši rang, a ujedno i predstavi svoj grad na što bolji način, dokazao je okupljanjem talentovanih mladih igrača. Jedan od vodećih sportova je svakako rukomet, koji će dvogodišnjim angažovanjem Vukovića pokušati da se plasira u Arkus Superligu.

Radujemo se povratku Nemanje Vukovića u Radnički. Radi se o sjajnom momku, vrhunskom profesionalcu u pravom smislu te reči i igraču koji može podjednako da pokrije pozicije i srednjeg i levog beka. U Kragujevac se vraća nakon izuzetne sezone i sjajnih igara u Subotici. Smatram da svojim višegodišnjim, superligaškim iskustvom može doprineti poboljšanju kvaliteta stila igre. Dobrodošao nazad! Istakao je pomoćni trener Radničkog, Miloš Sretenović.

Nemanja je prve rukometne korake napravaio sa 10 godina u Rudaru iz rodnih Pljevalja, a u bogatoj karijeri je nastupao i za Budvansku Rivijeru, RK Radnički Kragujevac, RK Priboj, RK Zlatar, RK Mokra Gora, Radnički 1964, Al Jazira (Abu Dabi) i RK Spartak.

Naglasio bih da mi je ovo novi-stari angažman. Stari klub, stari prijatelji, a opet nešto novo. Treći put oblačim dres Radničkog iz Kragujevca, iskreno ništa manje nije uzbudvljivije nego prvi put. Veća odgovornost, ambicije kluba i viši nivo. Drago mi je što sam dio mozaika koji je sklopio Radnički ove sezone. Smatram da je klub jedan od najorganizovanijih u Srbiji, sa visokim ambicijama što me posebno raduje. Siguran sam da ćemo ostvariti svaki cilj koji stavimo pred sebe i da će sezona biti uspješna jer to ovaj klub i grad u potpunosti zaslužuju. Željan sam rukometa, svega što on nosi i jedva čekam da sve krene. Najavio je svoj treći angažman u Kragujevcu Nemanja Vuković. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html