SPD Radnički: Vesti, 7. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 7. 9. 2020.

Odbojka

Drugo mesto za odbojkaše Radničkog na „Memorijalu velikana“ u Novom Sadu

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog zauzeli su drugo mesto na tradicionalnom turniru „Memorijal velikana“ u Novom Sadu, posvećenog nekadašnjim igračima Odbojkaškog kluba Vojvodina Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću.

Kragujevčani su u direktnom duelu za prvo mesto poraženi od domaćina turnira, novosadske Vojvodine, rezultatom 0:3. Prethodno je ekipa Dragana Kobiljskog bila uspešnija od Niša i kraljevačke Ribnice sa po 3:1 u setovima.

Prve dve utakmice na turniru odigrali smo jako kvalitetno. Pobedili smo Niš i Ribnicu sa po 3:1, a trener Kobiljski imao je priliku da malo kombinuje sastav, kako bi sačuvao glavne snage za meč sa Vojvodinom. Nažalost, u toj poslednjoj, odlučujućoj utakmici sa domaćinom turnira, mi smo malo podbacili i izgubili sa 0:3. Iskreno, očekivali smo više, s obzirom na potencijal naše ekipe, ali ipak verujem da ćemo uspešno parirati Vojvodini u toku prvenstva, preneo je svoje utiske sa turnira u Novom Sadu sportski direktor Radničkog Vladimir Jekić.

U kragujevačkom klubu imaju samo reči hvale na račun organizacije turnira, koja je bila na izuzetno visokom nivou.

Tokom ova tri dana, koliko smo boravili u Novom Sadu, mogu reći da su se ljudi iz OK Vojvodina svojski potrudili da opravdaju epitet dobrih domaćina. Prezadovoljni smo kako smo ugošćeni. Vojvodina je jedna odbojkaška institucija, koja je organizacijom ovog turnira pokazala da ne zaboravlja svoje bivše asove, dodaje Jekić, koji je jedan deo svoje bogate igračke karijere proveo upravo u novosadskom klubu.

Turnir u Novom Sadu predstavljao je ujedno i poslednju jaču proveru snaga kragujevačkog tima pred start nove sezone u BPŠ Super ligi Srbije. Do 16. septembra i utakmice sa Spartakom u Subotici, odbojkaši Radničkog odigraće još jedan kontrolni meč protiv Mladog radnika u Požarevcu.

REZULTATI TURNIRA "MEMORIJAL VELIKANA"

Prvi dan (3. 9):

  • Radnički – Niš 3:1 (25:23, 20:25, 25:20, 25:18)
  • Vojvodina – Ribnica 3:0 (25:17, 25:22, 25:19)

Drugi dan (4. 9):

  • Radnički – Ribnica 3:1 (25:14, 25:15, 23:25, 25:18)
  • Vojvodina – Niš 3:0 (25:23, 25:5, 25:20)

Treći dan (5. 9):

  • Niš – Ribnica 3:1 (25:22, 27:25, 23:25, 25:16)
  • Vojvodina – Radnički 3:0 (25:19, 25:22, 25:17)

KONAČAN POREDAK NA TURNIRU

  1. Vojvodina 9
  2. Radnički 6
  3. Niš 3
  4. Ribnica 0


Vaterpolo

Kadeti Radničkog prigrlili bronzu

Sve tri selekcije Radničkog koje su posle pauze zbog epidemije koronavirusa nastupile na Prvenstvu Srbije, osvojile su treće mesto, pošto su sinoć treću bronzu prigrlili i kadeti Kragujevčana (2004. godište). Prethodno je to pošlo za rukom juniorima (2001) i mlađim juniorima (2002).

Na finalnom turniru u Kragujevcu, Radnički je sinoć, u duelu za bronzu, savladao valjevski Valis sa 11:8.

Zlato je pripalo Banjici, koja je u finalu turnira savladala Partizan (12:7), u duelu za peto mesto Singidunum je nadigrao Vojvodinu (10:8), dok je Crvena zvezda osvojila sedmo porazivši ubedljivo Spartak 17:8.

Jedini poraz na turniru Kraguječvani su pretrpeli od šampiona Banjice (14:10), u meču u kom su se dugo borili i čak vodili na poluvremenu, ali su u finišu posustali i oprostili se od borbe za zlato. Ipak, do duela za bronzu stigli su pobedama nad Spartakom (23:4) i Singidunumom (10:6).

REZULTATI:

Grupa A

Banjica – Radnički 14:10, Singidunum – Spartak 12:5, Radnički – Spartak 23:4, Banjica – Singidunum 13:8, Radnički – Singidunum 10:6, Banjica – Spartak 19:3

PLASMAN: Banjica 9, Radnički 6, Singidunum 3, Spartak 0

Grupa B

Crvena zvezda – Valis 6:10, Vojvodina – Partizan 11:6, Partizan – Valis 9:7, Vojvodina – Crvena zvezda 11:10, Valis – Vojvodina 9:6, Partizan – Crvena zvezda 12:11

PLASMAN: Partizan 9, Valis 6, Vojvodina 3, Crvena zvezda 0

UTAKMICE ZA PLASMAN:

  • 7. mesto: Crvena zvezda – Spartak 17:8
  • 5. mesto: Singidunum – Vojvodina 10:8
  • 3. mesto: Radnički – Valis 11:8, Banjica – Partizan 12:7


Košarka

Košarkaši dočekuju Vršac na startu KLS, košarkašice gostuju Crvenoj zvezdi

U Kući košarke u Beogradu izvučeni su takmičarski brojevi i utvrđen raspored takmičenja za sezonu 2020/21 u Košarkaškoj ligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za košarkašice. Košarkaši Radničkog na premijeri u KLS dočekuju Vršac, dok će košarkašice novu prvenstvenu trku započeti gostovanjem beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, koja će brojati šesnaest klubova, planiran je za 26. septembar. Predviđeno je da se odigra ukupno trideset kola po dvostrukom bod sistemu. Tri najbolje plasirane ekipe nakon trideset odigranih kola nastaviće takmičenje u Super ligi, gde će im se priključiti pet srpskih predstavnika u regionalnoj ABA ligi. Iz KLS na kraju sezone ispadaju dve najlošije plasirane ekipe nakon prvog dela takmičenja.

Pored Vršca, košarkaši Radničkog će u prvom delu takmičenja ugostiti još i aleksinački Napredak (10. 10), užičku Slobodu (24. 10), Metalac iz Valjeva (7. 11), novosadsku Vojvodinu (21. 11), Kolubaru iz Lazarevca (28. 11), beogradski Dinamik (12. 12) i Tamiš iz Pančeva (19. 12), a gostovaće OKK Novom Pazaru (3. 10), zemunskoj Mladosti (17. 10), OKK Beogradu (31. 10), Pirotu (14. 11), Dunavu iz Starih Banovaca (25. 11), Zlatiboru (5. 12) i kraljevačkoj Slogi (26. 12).

Za 26. septembar predviđen je i početak nove sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije, u kojoj će se nadmetati dvanaest klubova. Igraće se dvadeset dva kola po dvostrukom bod sistemu, a četiri najbolje plasirane ekipe na kraju ligaškog dela takmičenja izboriće plasman u plej-of. Iz Prve ženske lige na kraju sezone direktno ispadaju dve najslabije plasirane ekipe.

Košarkašice Radničkog na startu sezone očekuju dueli sa beogradskim „večitim rivalima“. Kragujevčanke će tako u prvom kolu, 26. septembra, gostovati Crvenoj zvezdi, a samo četiri dana kasnije (30. septembar) u goste im dolazi Partizan.

Do kraja prvog dela takmičenja izabranice Nenada Milovanovića ugostiće niški Student (10. 10), 021 iz Novog Sada (24. 10), subotički Spartak (4. 11) i Dugu iz Šapca (28. 11), a gostovaće beogradskom Art basketu (3. 10), Radivoju Koraću (15. 10), Vrbasu (31. 10), Novosadskoj ŽKA (18. 11) i Kraljevu (21. 11).


Rukomet

Radnički bolji od Železničara

U četvrtoj kontrolnoj utakmici, u sklopu priprema za odlučujući duel za ulazak u Arkus Superligu, Kragujevčani su savladali renomiranog protivnika, ekipu niškog Železničara rezultatom 30:24, poluvreme 16:14. Puleni Nedeljka Matića su samo u prvih 15 minuta dozvolili Nišlijama da se razmahnu, a nakon toga su zagospodarili situacijom na terenu. Dobrom igrom u odbrani, lucidnim rešenjima u napadu, u drugom delu igre su u par navrata imali i 8 golova prednosti, što daje objektivnu nadu u povoljan uspeh u utakmici sa Negotincima.

Ovo nam je prva ozbiljna utakmica nakon 4 nedelja priprema, pomak u igri je očigledan. Očekujem još bolju igru, ima stvari sa kojima nisam baš zadovoljan, ali u celini odigrali smo jednu pravu, prvenstvenu utakmicu. Još uvek probamo određene taktičke varijante i kako igrači reaguju na njih. U globalu bilo je više pozitivnih momenata i mogu da istaknem da sam zadovoljan prikazanom igrom, ocenio je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Svoje viđenje utakmice izneo je i trener niškog superligaša Đorđe Teodorović, koji je istakao da je srećan činjenicom što konačno igraju rukomet.

Prva utakmica posle dužeg perioda i zadovoljan sam onime što smo na momente prikazali. Radnički je potpuno zasluženo slavio, mi smo oslabljeni zbog povreda Milosavljevića i Anđelkovića i ovo je naš maksimum u ovom trenutku. Očigledno je da je Radnički doveo izvanredna pojačanja, dobro su fizički utrenirani, jako pametno igraju i očekujem da bude ozbiljn kandidat za plej-of. Ekipa u ovom momentu deluje impozantno i smatram da će proći u baražu, a nas očekuje da radikalno popravimo igru kako bi pružili jak otpor u trećem kolu u Nišu, naglasio je Teodorović.

Podsećamo da će utakmica za popunu Arkus superlige između Radničkog i Hajduk Veljka biti odigrana 19. septembra u hali Čair u Nišu.

PREPORUKA SPDR:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html