SPD Radnički: Vesti, 8. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 8. 10. 2020.

Izveštaj

Naisa prejaka za debitanta u Superligi



Rukometašice Radničkog su u okviru Prvog kola Superlige za žene poražene na svom terenu od favorizovane ekipe Naise iz Niša rezultatom 23:32, poluvreme 10:15.

Ekipa Naise se godinama nalazi u samom vrhu ženskog rukometa u Srbiji, ove godine streme ka najvišim ciljevima, znalo se i pre početka meča da će Kragujevčanke imati izuzetno težak zadatak na premijernom meču. Otvorio je Radnički dobro utakmicu, igralo se gol za gol, domaćin je poveo golom iz kontranapada Bjelakove (5:4, 11. min), no Nišlijke brzo uspostavljaju rezultatsku ravnotežu, agresivnom odbranom i raznovrsnim napadima dolaze do prvog opipljivijeg vođstva (6:9, 16. min). Zaigrale su bolje u odbrani u tim trenucima domaće igračice i imale šansu da ponovo dođu do rezultatskog egala, no nakon par prokockanih kontranapada i tehničkih grešaka dozvoljavaju gošćama da naprave osetnu prednost i na poluvreme odu rezultatom 10:15.

U drugi deo igre rukometašice Naise su ušle rešene da u kratkom vremenskom periodu reše pitanje pobednika. Snažnom odbranom, lepršavom igrom u fazi napada su povećavale vođstvo iz minuta u minut, protiv večeras oslabljene ekipe Radničkog. Već u 45. minutu pri rezultatu 14:25 je bilo jasno da bodovi odlaze u Niš. Milena Petković je začarala mrežu, došavši do 18 odbranjenih šuteva a njene saigračice su to znalački uspele da iskoriste. Do kraja meča je viđena izjednačena igra a konačan rezultat po isteku 60. minuta je glasio 23:32.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Jasmina Kolak sa 7 pogodaka, Teodora Veličković je dodala 6, dok su kod gošći prednjačile makedonske internacionalke Simona Stojanovska i Ivana Gakidova sa po 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Milena Petković (Naisa)

RK Radnički – ŽRK Naisa: 23:32 (10:15)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”.
Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić.
Sedmerci: Radnički 5 (3), Naisa 6 (6)
Isključenja: Radnički 12 min, Naisa 10 min

Radnički: Nedeljković, Veličković 6, Srećković, Bjelak 1, Stošić, Stepanović 2, Blagojević, Hasanović (3 odbrane), Vlašković , Mikić , Savić (1 odbrana), K. Petrović 4, Agatunović 2, Stoiljjković 1, T. Petrović, Kolak 7.

Naisa: Petković, Đurović 1, Aranđelović, Radović 4, Stojanovska 8, M. Petković (18 odbrana), Ivanović, Stankovski, Stamenković, Nikolić, Filipović, Rajković, Sukur 4, Tasić 7, Mitić, Gakidova 8.

Narednog vikenda u okviru 2. kola SRLŽ, Radnički će kao domaćin dočekati ekipu Mladosti iz Stare Pazove.


Najave

Košarka

Rampa za Aleksinčane

Rampa za Aleksinčane

Košarkaše Radničkog u subotu od 19.30 časova, u „SBB hali Jezero“, očekuje duel 3. kola Košarkaške lige Srbije protiv Napretka iz Aleksinca.

Ekipa Igora Todorovića je nakon odlične igre i ubedljive pobede u premijernom susretu sa Vršcem, proteklog vikenda poklekla na gostovanju u Novom Pazaru. Kragujevčani su se dobro držali i parirali napadački jako raspoloženom domaćinu u većem delu utakmice, ali su ih par grešaka i promašenih bacanja u samom finišu odveli u poraz.

Protiv Novog Pazara smo pružili još jednu dobru napadačku partiju i drugu utakmicu zaredom postigli trocifren broj poena. Međutim, u odbrani nismo uspeli da iskontrolišemo njihovu pik igru, što je rezultovalo velikim brojem primljenih poena i porazom na kraju, istakao je Matija Popović, jedan od najboljih u timu Igora Todorovića na protekloj utakmici u „Pendiku“.

Ovaj nesrećan poraz u Novom Pazaru nije demoralisao košarkaše kragujevačkog tima, već je samo dodatno očvrsnuo njihovu nameru da ostave što je moguće bolji utisak u nastavku sezone. Zbog toga se u taboru Radničkog uveliko spremaju da u susretu sa ove sezone značajno pojačanom ekipom Napretka iz Aleksinca dođu do svoje druge pobede u KLS.

Klub iz Aleksinca, koji već drugu sezonu zaredom nastupa u KLS, u samom finišu prelaznog roka doveo je dva izuzetno kvalitetna igrača na pozicijama tri i pet. Reč je o Đorđu Simeunoviću, momku koji je donedavno nastupao za ekipu Igokee u regionalnoj ABA ligi, i centru Milenku Veljkoviću, koji je prethodnih godinu dana proveo u bugarskom Černomorecu.

Poput Radničkog, i košarkaši Napretka imaju polovičan učinakposle prva dva kola. Nakon startne pobede na gostovanju Kolubari u Lazarevcu (84:70), Aleksinčani su prošlog vikenda posle tri produžetka kapitulirali u susretu sa članom ABA 2 lige, ekipom Zlatibora (98:104).

Radi se, dakle, o prilično ozbiljnoj ekipi, koja u „Jezero“ stiže sa pobedničkim ambicijama. Na Kragujevčanima je da se prikažu u svom najboljem izdanju i pokušaju da dođu do još jedne pobede na domaćem parketu.

Tokom pripremnog perioda imali smo priliku da odigramo dve prijateljske utakmice sa ekipom Napretka, tako da smo donekle upućeni u njihove kvalitete. Doveli su dva jako kvalitetna igrača, Veljkovića i Simeunovića, koji su već u prve dve utakmice potvrdili status pojačanja. Svesni smo da nas očekuje težak meč u subotu, ali se dobro spremamo i nadamo se boljem izdanju nego u susretu sa Novim Pazarom, poručuje Popović.

U skladu sa merama propisanim od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i rukovodstva lige, utakmica između Radničkog i Napretka biće odigrana bez prisustva publike.

Vreme je za prvu radost

Vreme je za prvu radost

Košarkašice Radničkog u subotu od 14 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, dočekuju niški Student, u utakmici 4. kola Prve ženske lige Srbije. Ovaj meč je od izuzetnog značaja za Kragujevčanke, koje imaju žarku želju da nakon tri startna poraza konačno osete slast pobede.

„Prvi mačići se u vodu bacaju“, glasi stara izreka, koja bi mogla da se i primeni na ekipu Nenada Milovanovića. Nepovoljan raspored i neiskustvo igračica kumovali su porazima kragujevačkog tima u prva tri kola. Ipak, za pohvalu je energija i borbenost košarkašica Radničkog, naročito vidljiva u susretu sa beogradskim Partizanom. Vidi se da ova mlada ekipa ima zavidan potencijal, ali da joj je potrebno vreme da ga u potpunosti razvije i pretoči u rezultatske uspehe.

Iza nas je mini-ciklus od tri utakmice protiv ekipa koje pretenduju za gornji deo tabele. I pored činjenice da nismo uspeli da zabeležimo pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, hrabri pristup igračica, naročito na utakmici sa Partizanom. Mislim da uz ovakav nivo energije i voljni momenat možemo računati na bolje rezultate u nastavku takmičenja, konstatuje Kristina Milošević, od ove sezone prvi saradnik trenera Nenada Milovanovića u stručnom štabu „crvenih“.

U subotu će košarkašice Radničkog biti na još jednom velikom ispitu. U halu „Gordana Goca Bogojević“ dolazi niški Student, jedna od ekipa sa maksimalnim skorom nakon tri odigrana kola.

Za razliku od kragujevačkog sastava, niški tim je na samom startu sezone imao znatno lakši raspored, što je u potpunosti iskoristio i došao do tri vredna trijumfa. Rukovodstvo niškog kluba je za ovu sezonu „složilo“ jedan prilično mlad i kvalitetan tim, predvođen bivšim igračicama Radničkog Jovanom Jeremić i Vladanom Vujisić.

Student je u ovu sezonu ušao pojačan sa par mladih igračica i sa novim trenerom na klupi. Igraju znatno bolje nego prethodnih sezona, što pokazuje i njihov trenutni skor. Za nas je predstojeća utakmica od velikog značaja i učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da u subotu dođemo do prve pobede u sezoni, tvrdi Miloševićeva.

U skladu sa epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi, utakmica između Radničkog i Studenta biće odigrana bez prisustva publike.


Rukomet

Radnički vreba bodove u Šumadijskom derbiju

Rukometaši Radničkog su u premijernom meču Arkus superlige u Šapcu pokazali da će moći da se ravnopravno nose sa svim ekipama u eliti. Šansu da to dokažu imaju u subotu 10. oktobra u SBB hali Jezero, kada će ugostiti iskusnu, superligašku ekipu Šamota iz Aranđelovca i pokušati da upišu prve bodove na svoj konto.

Na premijeri u našoj dvorani, ugostićemo tradicionalno neugodnog rivala. Očekuje nas teška i neizvesna utakmica protiv ekipe koja je spoj iskusnih i mladih, izuzetno talentovanih igrača. Imaju odličnu bekovsku liniju i ako zaustavimo spregu srednjeg beka i pivota, odigramo racionalno u fazi napada, bodovi će ostati u Kragujevcu. Znam da ćemo dati maksimum da tako i bude, najavio je subotnji duel najbolji pojedinac prethodnog kola Janko Gemaljević.

Početak utakmice je zakazan za 17 časova, a pravdu će deliti sudijski par Branislav Nenadić iz Mladenovca i Darko Stefanović iz Beograda.


Vaterpolo

Kragujevačka premijera protiv Vojvodine

Kragujevačka premijera protiv Vojvodine

U trećem kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Vojvodine iz Novog Sada, u petak od 18.15 časova, uz direktan prenos na trećem kanalu Sportkluba.

Biće to ovosezonski debi Šumadinaca na domaćem bazenu i prvi meč u „Parku“ posle nešto više od sedam meseci, ali će kragujevačka publika zbog epidemiološke situacije i dalje morati da čeka na otvaranje tribina. U dosadašnjem toku sezone, Kragujevčani su ostvarili polovičan učinak na dva derbi gostovanja Šapcu (14:13) i Novom Beogradu (8:11).

– Nismo zadovoljni startom sezone i jedino dobro je što smo posle šest i po meseci pauze počeli da igramo. Naša igra nije na nivou na kom bismo želeli da bude, ali dobro, tek je početak, ima još vremena da se uigramo i zaigramo onako kako možemo – rekao je Nemanja Stanojević, bek Radničkog.

Ovaj juniorski reprezentativac, koji je već dobijao i poziv selektora seniorskog nacionalnog tima Srbije, bio je učesnik svih uspeha Radničkog u prethodnih nekoliko sezona i akter neizvesnih okršaja sa Novosađanima.

– Vojvodina je uvek nezgodan protivnik, odigrali smo sa njima nekoliko neizvesnih utakmica. Uvek su spremni da iznenade, dobro su pripremljeni i sigurno je da ne dolaze u Kragujevac sa belom zastavom. Jesmo favoriti, ali nikako ne smemo da se opustimo. Moramo da ispravimo greške iz prve dve utakmice i da počnemo da podižemo formu – smatra Stanojević.

Novosađani su se značajno pojačali uoči ove sezone, a to se vidi i po rezultatima. Do sada su, kao i Radnički, ostvarili po pobedu i poraz. Najpre su slavili na gostovanju Zemunu (12:7), a potom poraženi od Šapca (9:6), u meču u kom su bili egal protivnik do samog finiša.

– Vojvodina ima veliki broj igrača koji su tu dugi niz godina, naviknuti na njihov sistem igre. Uz to, doveli su velika pojačanja od kojih bih izdvojio naše bivše igrače, golmana Pavla Gavrilovića, Nemanju Radovanliju i Rusa Ivana Gusarova. Sigurno je da najveća opasnost preti od Maksimovića i Gusarova, ali mislim da smo kvalitetniji i da ćemo se vratiti na pobednički kolosek – zaključio je Stanojević.

Sve utakmice iz „Parka“ na Sportklubu

Zbog trenutne epidemiološke situacije, sve utakmice vaterpolo Super lige igraju se bez prisustva publike, ali će simpatizeri Radničkog sve utakmice svog tima na domaćem bazenu moći da gledaju u direktnim prenosima regionalne sportske televizije Sportklub.

Prenosi na kanalima regionalnog brenda velika su stvar za promociju vaterpola, ali i jedina šansa da kragujevački navijači ove sezone gledaju mečeve.

Saradnja je dogovorena još pre početka sezone, ali se još uvek čeka na ovosezonski debi Radničkog pod svetlima svog „Parka“, a samim tim i da se kamere Sportkluba upale u Kragujevcu.

To će se desiti već u petak od 18.15 časova, kada Radnički u meču trećeg kola dočekuje novosadsku Vojvodinu.

Za sada je zagarantovano da će biti prenošeno barem devet utakmica Radničkog u Kragujevcu, koliko će ih biti u ligaškom delu. 

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html