Šumadija savladala Radnički u derbiju Kragujevca

Šumadija savladala Radnički u derbiju Kragujevca

Košarkašice Šumadije savladale su Radnički u gradskom derbiju Kragujevca rezultatom 86:81 (26:16, 17:23, 20:19, 23:23) u utakmici sedmog kola prvenstva Srbije.

Šumadija posle ovog kola ima učinak od tri pobede i četiri poraza, Radnički ima pobedu više i poraz manje.

Domaćin u ovom meču je sredinom prve četvrtine preuzeo rezultatsku prednost serijom 8:0. Sjajno je u utakmicu ušla Aleksandra Katić, koja je pogodila 13 poena od 26 svoje ekipe u prvoj četvrtini.

Vođstvo iz prvog perioda Šumadija je održavala, ali je Radnički u finišu poluvremena uspeo da se približi na četiri poena minusa (43:39).

Sredinom trećeg perioda gošće su stigle i do izjednačenja (47:47), a rezultatski priključak držale do 36. minuta. Trojkom Jelene Ćulafić Šumadija je u 36. minutu povela sa 75:68 i nije dozvolila Radničkom da priđe na jednu loptu poseda.

Domaćin je pogodio deset trojki iz 24 pokušaja, naspram dve trojke Radničkog, koji je imao za nijansu bolji ukupan procenat šuta.

Šumadija je imala osam osvojenih lopti, naspram samo dve Radničkog, dok su u skokovima i izgubljenim loptama gradski rivali bili izjednačeni.

Apsolutni junak derbija Kragujevca bila je Aleksandra Katić koja je postigla 33 poena. Dvocifrene su bile Jelena Ćulafić sa 15 poena (10 asistencija), Kristina Milošević sa 13 (7 skokova), Jelena Prvulović sa 10 (7 skokova, 8 asistencija).

Gošćama nisu pomogle sjajne igre Bojane Stevanović koja je postigla 26 poena (7 skokova, 7 asistencija) i Milice Cvetanović sa 18 poena (7 skokova).

Sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine. U osmom kolu Šumacija će gostovati Kraljevu, dok će Radnički dočekati Student.

STATISTIKA

Izvor: kosarka24.rs


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html