Težak dan za Kragujevčanke - poražene rukometašice, odbojkašice i košarkašice

Težak dan za Kragujevčanke - poražene rukometašice, odbojkašice i košarkašice

RUKOMET

Rukometašice Radničkog pretrpele su poraz u 14. kolu Super lige kao gošće niške Naise - 28:27 (12:9).

Prvi period je nagoveštavao takav rasplet, domaća ekipa je obezbedila prednost od tri gola - 12:9. Šampionke su bile nadomak potpunog preokreta, ali je domaća ekipa na kraju ipak sačuvala minimalnu prednost - 28:27, čime je zauzela treće mesto na tabeli sa 17 bodova. Kragujevčanke su drugoplasirane sa 22 boda, a vodeća je ekipa Izvora koja se izdvojila sa 26 bodova.

U 15. kolu predstoji još jedan derbi, Tigrice dočekuju upravo Aranđelovčanke.

NAISA-RADNIČKI 28:27 (12:9)

Niš, hala Čair, gledalaca: 300
Sudije: Marić, Mašić
Sedmerci: Naisa 5(3), Radnički 6(5)
Isključenja: Naisa 6 min, Radnički 16 min

NAISA: Popović (9 odbrana), Nikolić, Veljković 4, Milojević, Pešić 2, Stefanović 3, Đoković 5, Radović 8, Nedeljković 5, Petković (2 odbrana), J. Zdravković, Mitrović, T. Zdravković 1 , Jevtović, Petrović

RADNIČKI: Ćosić (odbrana), Petrović 4, Prijović, Tanić 4, S. Radosavljević 3, N. Radosavljević, Radović 5, Stajković, Simić, Lukić, Risović (18 odbrana), Dukić, Tatar 1, Kulić, Todorović 1, Janjušević 9

STATISTIKA

* * *

ODBOJKA

Po mnogima presudan meč u borbi za opstanak odigran je u Kragujevcu, a posle velike borbe i neizvesnosti, gošće iz Užica ostvarile su trijumf, koji će ih verovatno odvesti u baraž.

Od starta je viđena borba za svaki poen. U takvoj situaciji, prve su se snašle domaće, koje su povele 7:3, ali su izabranice Svetlane Ilić znale da odgovore, pa su na obavezan odmor otišle sa „plus dva”.

Usledio je novi brejk Kragujevčanki i vođstvo od 16:13, koje je olako ispušteno. Serijom od 8:1, Jedinstvo je stiglo do kapitalna četiri poena prednosti (21:17).

Loš rasplet prvog dela, nije uticao negativno na Kragujevčanke. Nakon početne neizvesnosti, domaće su zaigrale mnogo bolje i predvođene Sarom Pavlović, ubedljivo stigle do izjednačenja.

Umesto da nastave sa takvom igrom, pulenke Nenada Cvetkovića posustale su od sredine trećeg seta. Raspoložena Aleksandra Milosavljević nizala je poene, uz kvalitetnu organizaciju igre, što je unosilo nesigurnost u mladi tim Kraguja, koji se potpuno ugasio posle vođstva od 16:14.

Bilo je zanimljivo još na početku četvrtog perioda, dok je Kraguj vodio 8:4, a onda su stvar u svoje ruke uzele Vesna Tomašević-Petrić i Danijela Džaković, uz, na ovom meču odlične Anicu Kutlešić i Jelicu Jovančićević. Vrlo brzo Jedinstvo je proslavilo veliki trijumf.

KRAGUJ VOLEJFORM-JEDINSTVO (UE) 1:3 (23:25, 25:18, 20:25, 17:25)

Kragujevac, hala Jezero, gledalaca: 150
Sudije: Janković i Balandžić
Trajanje meča: 103 minuta

KRAGUJ VOLEJFORM: Đurić 7, Pavlović 18, Mačužić 4, Simeunović 10, Trifunović 11, Andrić 3, Proković (libero), Radašinović, Petronijević 6. Trener: Nenad Cvetković

JEDINSTVO: Tomašević-Petrić 9, Kutlešić 13, Džaković 8, Jovančićević 9, Tošić 8, Milosavljević 12, Todorović (libero), Krpović, Glišović, Kraković, Dumanjić, Tomašević. Trener: Svetlana Ilić

STATISTIKA

* * *

KOŠARKA

ŽKK Šumadija nije iskoristila prednost domaćeg terena u 19. kolu Prve lige, doživela je poraz od ekipe Kraljeva 66:77 (17:23, 21:19, 12:15, 16:20).

Rezultatski bolji sastav ove sezone ostvario je 13 trijumf za visoko treće mesto na tabeli, dok su Kragujevčanke ostale pri dnu tabele sa negativnim učinkom 6-13.

Kraljevo je osvojilo prvi period sa šest poena razlike - 23:17, a ta razlika je neznatno umanjena u drugoj četvrtini, jedinoj koju su osvojile Šumadinke (21:19) - za 38:42 posle 20 minuta nadmetanja.

Drugi deo susreta doneo je uzbudljiviju borbu u kojoj gošće nisu podlegle pritisku. Za još tri poena su uvećale prednost do isteka 30. minuta - 50:57, a igru su kontrolisale i u završnoj deonici (20:16), pa su zasluženo osvojile bodove.

U narednom kolu Šumadija gostuje poslednjeplasiranom Boru. 

STATISTIKA

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html