Čekajući vetar, 16. 8. 2020.

Čekajući vetar, 16. 8. 2020.

Iz današnje emisije izdvajamo:

Postoje kreme sa UV faktorom za kučiće, ali niste grozan vlasnik ako vam nikad ne padne na pamet da ih kupite. Grozan ste vlasnik ako doterate svog ljubimca, ne bi li ga neko brže uzeo kada ga napustite i ostavite na ulici. Kučići trpe cirkone u zubu i parfem posle šišanja jer im ljubav prema vama govori da tako treba. A ne treba. Čućete Sanju Stevanović iz veterinarske ordinacije „Rot".

Hrana budućnosti je skoro ista kao i hrana iz prošlosti, samo mnogo skuplja. Jednu trećinu od onoga što kupimo i spremimo - na kraju bacimo, što i nije neka šteta kad pomisliš da se aditivi ne broje u desetinama, nego u hiljadama. Istovremeno, Ujedinjene nacije traže način da ostvare plan po kome do 2050. godine više neće biti gladnih u svetu. I eto izazova sredine XXI veka: da gladni počnu da jedu, a da siti prestanu da se hrane đubretom punim otrova! E, baš što reče Kristina u „Maratoncima" - ona za ton film, a ja za globalni razvoj.

Slepi miševi jesu prenosioci mnogih virusa, ali čovek je poremetio ravnotežu u prirodi: oduzima staništa divljim životinjama, tera ih da priđu ljudima i stavlja jednu pored druge vrste koje se u prirodi nikada ne bi srele. O tome govori dr Ivana Budinski. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

PITANJE SUVERENITETA U PROIZVODNJI HRANE JE KLJUČNO I ZA PITANJE GMO

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19



GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html