Čekajući vetar, 25. 10. 2020.

Čekajući vetar, 25. 10. 2020.

Eko manipulacija - neznanje ili namera

Kompanije prepoznaju zeleni talas koji zapljuskuje Planetu. Potrošačima nude ekološki održivije proizvode, čijom kupovinom se umiruje savest i dobija osećaj da činimo dobro životnoj sredini. Da li svi zajedno time kreiramo veliku zelenu laž ili je napravljen prvi korak u stvarnoj transformaciji? Green washing bila je jedna od tema ovogodišnjeg Mikser festivala.

Lična karta kompanije Rio Tinto ne smeta vladajućim strukturama u Srbiji - ni bivšim ni sadašnjim. Da su je pogledali, videli bi bar da uvek ide u siromašne i slabe zemlje, koje ne mogu da se brane ako zatreba. A kod drugih je dramatično zatrebalo. U pripremi je referendum na kome građani treba da se izjasne da li pristaju na rudnik litijuma u blizini Loznice. Čućete Miroslava Mijatovića iz Podrinjskog Antikorupcijskog Tima.

Neispravni električni i elektronski uređaji se ne bacaju u potok - to smo valjda prevazišli. Dobar nivo je svest o reciklaži, a odličan korak je dodavanje humanitarne dimenzije. Iskustvo i ideju iz Gornjeg Milanovca preneće vam Olja Trifunović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

PREDAVANJE "SRBIJA I GMO - PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST" - PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ (VIDEO)

TV-snimak (1:17:42)

PITANJE SUVERENITETA U PROIZVODNJI HRANE JE KLJUČNO I ZA PITANJE GMO

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari