Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Autori i izdanja Kragujevca

01.08.2016

Džejson Vujić - Jugo: Uspon i pad najgoreg automobila u istoriji

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

O knjizi

Vujić nam predstavlja podrobno istraženu i poučnu priču o proizvodu koji se pretvorio u spektakularnu katastrofu.

Ekonomist

Duhovita hronika uspona i pada neuglednog malog auta kome se baš nije dalo. Vujić ispreda priču o ludačkim socijalističkim fabrikama, isto tako ludoj finansijskoj praksi na Zapadu, geopolitici u vreme Hladnog rata. Autor je kritičan kako prema zapadnjačkom kapitalizmu koji je na trenutak prigrlio ovaj automobil tako i prema socijalističkom sistemu koji ga je proizveo.

Vol strit žurnal

Vujićeva knjiga je rezultat temeljnog istraživačkog rada, obogaćena stotinama napomena. Ipak, njena genijalnost ne leži u samoj priči o jugu, već u usredsređenosti na Briklina, kapitalistu debelokošca, svojevrsnog prodavca magle nesvesnog štete koju ostavlja za sobom. Fascinantna priča, dobro ispričana.

Kar end drajver


Biografija

Džejson Vujić je pisac i istoričar iz Fort Vorta u Teksasu, koji se specijalizovao za popularno novinsko pisanje i narativno pripovedanje za široke mase.

Njegova prva knjiga Jugo: uspon i pad najgoreg automobila u istoriji, je recenzirana u preko 60 štampanih i elektronskih medija, uključujući The Economist, The Wall Street Journal, The Washington Post, Car and Driver, Mother Jones, Wired.com, Slate.com, Time.com, i Vanity Fair.com. Takođe, jedna je od pet knjiga pomenutih u kolumni Vanity Fair-a Hot Type, iz marta 2010. godine i bila je "izbor dana" na ekskluzivnom medijskom vebsajtu veryshortlist.com. Džejson je gostovao u emisijama Weekend Edition na NPR, Marketplace na APM, Fox and Friends in the Morning, Book TV na C-SPAN, The Current na CBC i uživo na Bloomberg vestima.

Diplomac je Vejk Forest univerziteta, master istorije je stekao na Univerzitetu Ričmond, a doktorirao je istoriju na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu. Stipendista je Rotari ambasadorijala i Fulbrajta i držao je govore po pozivu na prestižnim ustanovama kao što su univerziteti Vašington i Li i Harvardska škola biznisa.

Ne poseduje jugo...
Pripremile: Gordana Vučković i Jasmina Marković
Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" - Zavičajno odeljenje 
Obrada: Portal PPNS 


nbvk 150g


AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar