Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Dr Dragan Jakovljević

18.10.2020

Svetionik - potraga za smislom reči i izraza, 6. deo

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Edukativni video zapisi iz oblasti jezika, književnosti, kulture i komunikacije
Autor: dr Dragan Jakovljević, profesor Filozofskog fakulteta u Budimpešti

- Tema današnjeg "Svetionika" je ono za čim svi čeznemo: putovanja

Dragan Jakovljević rođen je 1965. godine u Kragujevcu. U Budimpešti živi i radi od 1995. godine. Diplomirani je novinar, master kulturologije i doktor filozofskih nauka.

Na Filozofskom fakultetu u Budimpešti predaje grupu predmeta iz oblasti istorije srpske književnosti i kulture. Objavio je više desetina radova u naučnim časopisima u Mađarskoj, Srbiji i inostranstvu i učestvovao na brojnim naučnim konferencijama. Kao predavač po pozivu, gostuje na slavističkim katedrama državnih univerziteta u Krakovu, Pragu i Beču.

Bavi se i književnim stvaralaštvom. Do sada je objavio 12 knjiga proze i poezije, za koje je nagrađivan prestižnim srpskim i međunarodnim priznanjima. Član je Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Udruženja novinara Srbije.

Duži niz godina angažovan je u Srpskim nedeljnim novinama - zvaničnom glasilu srpske nacionalne manjine u Mađarskoj, čiji je glavni i odgovorni urednik. Duže vreme radio je kao akreditovani dipisnik beogradskih redakcija iz Budimpešte.

Pre dolaska u mađarsku prestonicu, radio je kao novinar i urednik u Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu i Radio-televiziji Kragujevac.

DRAGAN JAKOVLJEVIĆ FB PROFILFILOZOFSKI FAKULTET (BUDIMPEŠTА)VIKIPEDIJA 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar