Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Glagoljanja

29.09.2018

Visoki ciljevi otkrivaju i umnogostručuju snagu u nama

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns.html

Poštovani i dragi studenti, na kraju karijere i rada sa vama, u svom poslednjem radnom danu, opraštam se poslednjom porukom. Volite Srbiju jer je ona dobra, uspešna i srećna zemlja onoliko koliko smo mi takvi u njoj. Cenite roditelje, porodicu, učitelje, nastavnike, profesore, prijatelje i naš divni fakultet jer morate biti svesni da niste samonikli.

Mnogi su uložili trud, znanje i ljubav u vaše ljudske i stručne temelje. Budite verni našoj struci i ona vas, ako joj se bezrezervno posvetite, nikada neće izneveriti. Negujte stara prijateljstva i gradite uvek nova jer možemo biti srećni samo sa drugima i zbog njih. Stvarajte taj socijalni kapital koji vam niko ne može oduzeti, zbog koga vredi živeti i raditi - to je najveća nagrada za svakog pedagoga.

Budite otvorenog duha, slobodno mislite i stvarajte, ali dozvolite to i drugima. Meni je svih proteklih decenija rada sa vama ideja vodilja bila misao Pestalocija: "Pravi učitelj je onaj koji kod svojih učenika pobuđuje duh slobodnog mišljenja i osećaj lične odgovornosti". Budite vajari ljudskih tela i njihovih duša.

Svaku prepreku na putu doživite kao životni izazov koji će vas podstaći da budete još bolji i da bolje razumete svoj život, ali i probleme, posebno nevolje drugih. I pomozite drugima, naročito deci. Nekada jedna prava reč i postupak menja na bolje ljudske sudbine.

Radujte se uspesima drugih. Tako ćete pokazati svoju veličinu i ljubav prema ljudima. Uradite sve da oni s kojima vas je sudbina spojila budu ponosni na vaše uspehe, a srećni i zahvalni što se deo vaših života.

Učinite sve da oni sa kojima budete radili budu zdravi, sposobni i srećni jer ćete i vi biti takvi. Budite ono što želite i tražite od drugih.

Trošite radosno svoju energiju u radu sa ljudima. Samo oni koji na pravom putu odlučno i hrabro idu ka cilju mogu povesti druge sa sobom. Postavite sebi visoke ciljeve jer visoki ciljevi otkrivaju i umnogostručuju snagu u nama. A visoki ciljevi se ostvaruju strpljivim, predanim, mukotrpnim svakodnevnim radom, često bez podrške bilo koje vrste, naizgled bez nade da se išta učiniti može. Ali, ima li većih izazova od ovakvih neuzoranih ledina? I verujte u čuda jer se ona događaju samo onima koji u njih veruju.

Verujte i kada vam bude teško i kada se pokolebate da je naš posao najlepši na svetu. Nastojte da budete i ostanete dobri stručnjaci i dobri ljudi jer prvo bez drugog ne može. Biti čovek sa velikim Č nije nimalo lako, ali za onoga koji voli ljude i radi za njih to je pravi izazov koji zaslužuje da mu se posveti čitav život.

Budite moralni uzor generacijama mladih sa kojima budete radili. I ne zaboravite reči Marka Miljanova da čovek ne sme sve što može.

Hvala svim generacijama studenata, a bilo ih je 44, za divne godine, decenije, rada sa vama - mladim, zdravim, pametnim, sposobnim i lepim ljudima. Bio je to za mene dar sa neba koji mi je trajno ulepšao i obogatio život.

Vladimir Koprivica, profesor Fakulteta za sport

PREDAVANJE: OSNOVE PEDAGOŠKOG RADA I RAZVOJA FIZIČKIH SPOSOBNOSTI DECEARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar