Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Glavolom

28.10.2019

Stanovnici Trmbasa: Hoćemo most!

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

MEŠTANI TRAŽE NOVI MOST, OD OBEĆANE OBILAZNICE I DALJE NIŠTA

Most preko Bresničkog potoka koji se urušio, odsekao je od civilizacije polovinu sela Trmbas kod Kragujevca. Tonuo je više godina, lokalna samouprava je poslala mašine i građevince da poprave most, ali je on posle te intervencije pukao, potonuo i postao neupotrebljiv. Od jula autobusi gradskog prevoza ne idu preko mosta, a i pešaci ga zaobilaze. Meštani najavljuju blokadu puta ka drugim selima i dolazak pred opštinu.

"Hoćemo most, hoćemo most" - skandiranje je stanovnika Trmbasa, sa obronaka brda Žeželj iznad Kragujevca, apel je 250 građana upućen lokalnoj vlasti, koja je kako kažu "digla ruke i od mosta i od njih".

Most star 55 godina nije preživeo operaciju lokalne građevinske operative.

"Most je počeo da se urušava, ima dve-tri godine. Pre četiri-pet meseci zbog silnog ugibanja sa strane koja je iza mene, gde je most pukao, prestao je da se odvija autobuski saobraćaj, i autobusi saobraćaju do raskrsnice koja je ovde iza nas na nekih 150 metara. Onda su iz Skupštine grada poslali firmu koja je trebala da uradi rekonstrukciju mosta. Međutim, oni su se ovde zadržali dva dana, potkopali su temelje mosta, on se urušio, oni su pokupili radnike i mašine i otišli", kaže Radoje Ivanović, meštanin Trmbasa.

Zaobilazni makadamski i zemljani putevi su sada donekle prohodni do zaseoka Trmbasa sa druge strane Bresničkog potoka, ali tako neće biti kada padne sneg. Suzana Petrašinović brine zbog dece i bolesnog muža.

"Hitna pomoć, kućno lečenje ne može da dođe do mog supruga. Mora da ide dva, tri kilometra. Težak bolesnik i imam tri maloletna deteta. Ja molim državu, grad, koga već, da nam obezbedi osnovne uslove za normalan život", kaže ona.

Od predsednika Skupštine grada odavno su dobili obećanje da će hitno biti urađena privremena zaobilaznica.

"Imamo obećanja da će biti urađena. Jutros smo bili ponovo, ja i komšija kod gospodina Petrašinovića da vidimo zašto obećanje za zaobilaznicu nije odrađeno. Nije mogao da nas primi. Dao sam ponovo broj telefona. Njegova sekretarica treba da nas obavesti o daljim postupcima", rekao je Momćilo Vasiljević, meštanin Trmbasa.

Protest pored mosta je početak, tvrde Trmbašani i najavljuju radikalizaciju.

"Očito je da nas opština ignoriše. Na sve naše zahteve koje smo uputili Skupštini grada oni ništa ne preduzimaju. Oni su nas potpuno zaboravili. Ovo je naš pokušaj da skrenemo pažnu lokalnoj vlasti da preduzme neke mere po tom pitanju. Ako se to ne desi, sa nekim hladnijim danima moraćemo da radikalizujemo naše proteste. Da li ćemo da blokiramo put koji vodi prema ostalim selima gore iznad nas, da ni ti autobusi ne mogu da saobraćaju ili ćemo otići, što kaže moja komšinica, ispred opštine", kaže Ivanović.

Meštani Trmbasa ističu da lokalna samouprava ima maćehinski i ignorantski odnos prema ovom kragujevačkom prigradskom naselju.

Administracija gradonačelnika Radomira Nikolića i ovaj put je ignorisala molbu televizije N1 da obezbedi kvalifikovanog sagovornika na ovu temu, kao što to čini poslednjih pet godina od kako je SNS na vlasti u gradu na Lepenici.

VIDEO

Milan Nikić
Izvor: N1 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar