Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ljudi razni

06.11.2019

Za koga ’igra’ Kurti?

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html https://www.peticije.online/271270

Aljbin Kurti, lider opozicionog Pokreta za samoopredeljenje ponovo je danas pozvao na nacionalno ujedinjenje svih Albanaca jer, kako tvrdi, ovaj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU

KURTI PONOVO PROVOCIRA: Albanija i Kosovo treba da se ujedine, to nije u sukobu sa politikom EU

Izvor: Novosti, 19. 7. 2018.Zapanjuje koliko se malo ideološkog balasta oslobodio. Ostao je nacionalista i kritičar spoljnog mešanja. Pred izbore su ga novinari pitali da li je još uvek za ujedinjenje Kosova i Albanije. To nema prioritet, odgovorio je nonšalantno. Najpre valja, kako je dodao, osloboditi zemlju iz kandži stranaka koje su je zaposele. Ali, on insistira na pravu građana da se referendumom opredele za ujedinjenje dve albanske države“.

Aljbin Kurti – proslava sa zastavama Albanije 

Izvor: Dojče vele, 9. 10. 2019."Ne mogu reći da se nacionalno ujedinjavanje događa u EU. Tamo se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Ovde se mora dogoditi naš savez. Koristio bih izjavu Arbena Džaferija: ’Istorijsko zalaganje Albanaca za ujedinjenje’", rekao je Kurti. 

On smatra da Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, integrišu u jedinstvo ideje o federaciji, kao Njemačka, s decentralizacijom institucija.

"Imali bismo Institut za istoriju u Prizrenu, Univerzitet umjetnosti u Peći, Fakultet rudarstva u Mitrovici, Turizma u Valjoni ili Draču, Ustavni sud u Skadru", predložio je Kurti.

Rekao je da će, ako postane premijer, poštovati kosovske simbole, dok se na sastancima s Albanijom "neće vidjeti na čijoj je strani zastava, nacionalna ili državna".

Kurti: Ujedinjenje Kosova i Albanije mora da se dogodi ovde, ne može u EU"

Izvor: N1, 9. 10. 2019.ALJBIN KURTI GOST PRESSINGA

Izvor: N1, 6. 11. 2019.


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar