Zbog zaklanjanja pogleda na Akropolj ruše se spratovi hotela u Atini

Zbog zaklanjanja pogleda na Akropolj ruše se spratovi hotela u Atini

Atinjani su dobili bitku za rušenje poslednjih spratova luksuznog hotela od pet zvezdica koji je pretio da zakloni pogled na Akropolj.

Konačnom odlukom Centralnog arheološkog saveta, posle odluke Saveta Evrope, koji je na žalbu građana prošle godine anulirao dozvolu za nastavak radova na spornom hotelu u centru Atine, vlasnik hotela, firma „Koko-Mat” sada mora da sruši dva poslednja sprata. Dakle, i terasu s bazenom, na kojoj je gostima trebalo da zastaje dah od pogleda na Partenon, a da pritom svima ostalima taj pogled bude uskraćen.

„To je ispravna odluka, jer Akropolj je naša duša, naš ponos, sastavni deo naše kulturne tradicije i svako zauvek mora da ima pravo da ga vidi”, izjavio je posle donošenja odluke gradonačelnik Atine Kostas Bakojani, koji je ključeve grada preuzeo u septembru prošle godine obećavši da će uvažiti apel 23.000 Atinjana koji su potpisali peticiju sa zahtevom da se praktično već izgrađeni poslednji spratovi hotela sruše.

DVA SPRATA HOTELA U ATINI BIĆE SRUŠENA JER ZAKLANJAJU POGLED NA AKROPOLJ

Foto: The Guardian; GTP; Thanassis Stavrakis/AP
Izvor: Politika, 1. 6. 2020.Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari