Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Ekologija

02.01.2018

EPO: Baza podataka eko-udruženja

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

BAZA PODATAKA EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA, SAVEZA, FONDACIJA, NAUČNIH, STRUČNIH I DRUGIH ORGANIZACIJA U REPUBLICI SRBIJI

(PO OPŠTINAMA - AZBUČNO)

SADRŽAJ

 • Naslovna strana (1)
 • Sadržaj (2)
 • Predgovor (3)
 • Podaci o ekološkim NVO po opštinama (4-308)
 • Organizacije gorana (309-313)
 • Ekološke NVO u vezi organske proizvodnje (313-317)
 • Ekološko informisanje (317-322)
 • Podaci o izvorima za sakupljanje podataka (323-325)
 • Završne strane (326-327)

Deseto izdanje "Baze podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji"

Ekološki pokret Odžaka obaveštava celokupnu javnost Republike Srbije da je 1. februara 2015. godine na svom sajtu, u delu PREUZMITE, objavio X word-izdanje po opštinama svoje "Baze podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji".

Ujedno obaveštavamo javnost da je ovo poslednje izdanje u word-verziji po opštinama (verziju po okruzima nećemo raditi) i da će se u budućem periodu objavljivati podaci samo u excel-tabeli koja se nalazi neposredno ispod naslovne fotografije-ilustracije na sajtu. U excell verziji biće dodat i četvrti list sa uputstvom za korišćenje ove tabele.

Radeći punih pet godina na prikupljanju podataka o nevladinim organizacijama koje se isključivo ili delimično bave zaštitom i unapređenjem životne sredine, Ekološki pokret Odžaka je sakupio delimične ili potpune podatke za preko 4.000 NVO.

Najveći problem je doći do kontakt-podataka, naročito e-mail adresa. Uprkos intenzivnom unakrsnom internetskom pretraživanju i molbi za pomoć NVO čije e-mail adrese imamo, uprkos slanju oko 2.000 pisama i nekoliko stotina SMS poruka i obavljenom velikom broju telefonskih razgovora, jedva smo sakupili oko 1500 e-mail adresa koje su od najvećeg značaja za komunikaciju – kako NVO međusobno, tako i za saradnju državnih organa i NVO. Ovo saopštenje koristimo da još jednom uputimo poziv organizacijama i državnim organima, čije e-mail adrese imamo, da nam pomognu u sakupljanju kontakt podataka za organizacije iz svoje opštine ili za organizacije sa kojima sarađuju, a čije adrese nemamo, bilo direktnim obraćanjem tim organizacijama, molbom lokalnim ili regionalnim štampanim i elektronskim sredstvima informisanja da prenesu ovo saopštenje ili da, ako imaju svoj sajt, postave baner i link koji bi povećao saznanje o postojanju "Baze podataka". Baner i link šaljemo kao dodatak ovom saopštenju.

Uvereni smo da svaka od ovih organizacija može da nam pribavi bar po jednu adresu, čime bi kvalitet, pouzdanost i kompletnost podataka "Baze podataka" bio na znatno višem nivou - što bi svima bilo od koristi.

Ujedno obaveštavamo ekološke NVO da na sajtu postoji online forma za unos, izmenu i dopunu podataka.

PODATKE ZA IZMENU ILI DOPUNU BAZE PODATAKA SLATI NA ADRESU EKOLOŠKOG POKRETA ODŽAKA: epodzaci@gmail.com

Podatke sakupio i uredio:
Dušan R. Mirković
drmirkovic13@gmail.com

EKOLOŠKI POKRET ODŽAKA SAJT, FB STRANA  

Portal PPNS Baza EP Odzaka 

GALERIJA PPNS: KAKO DA O(P)STANE SRBIJA BEZ GMO

PRESS

Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

 • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
 • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
 • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE


Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar