Godišnji plan inspekcijskog nadzora u Kragujevcu 2021.

Godišnji plan inspekcijskog nadzora u Kragujevcu 2021.

Gradsko veće Kragujevca usvojilo je godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2021. godinu za koji su zaduženi Gradska uprava za javne prihode i inspekcijske poslove, Sekretarijat za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i Sekretarijat za javne prihode.

Godišnji plan obuhvata planove više organizacionih jedinica čije su odgovornosti: komunalna delatnost, zaštita životne sredine, građevinarstvo, saobraćaj, putevi, prosveta i sport.

Ovaj plan je dobio pozitivno mišljenje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektora turističke inspekcije. Mišljenje je zatraženo i od nadležnog inspekcijskog odeljenja pri Ministarstvu zaštite životne sredine, kao i sekretarijata za inspekcijske poslove i komunalnu policiju nadležnih ministarstava.

Poslovnik republičke Vlade propisuje da je deset radnih dana rok za dostavljanje mišljena na nacrt ili akt predlagača. Ukoliko mišljenje ne bude dostavljeno u roku, smatra se da na isti nije bilo primedaba, navedeno je u zaključku Gradskog veća sa sednice održane 30. decembra.

Cilj inspekcijskog nadzora je zakonito i bezbedno poslovanje, kao i sprečavanje i otklanjanje štetnih poslednica po zaštićena dobra, prava i interese, a to su: život i zdravlje ljudi, životna sredina, biljni i životinjski svet, imovina, prava i interesi zaposlenih i drugih radno angažovanih lica, privreda, javnih prihodi, rad organa i organizacija, kao i komunalni red.

Plan, pored ostalog, sadrži i procenu rizika, a istaknuti su neregistrovani subjekti čije svojstvo, kako je navedeno, "povlači odmah kritičan rizik". Riziku se upodobljavaju i registrovani subjekti koji nisu upisani u poseban registar ili evidenciju, kao i oni koji obavljaju delatnost bez saglasnosti nadležnih organa ili organizacije.

Inspekcijski nadzor i službene kontrole sprovodiće se 223 radna dana, od toga 160 kao direktan nadzor i kontrola, 20 dana planirano je za edukaciju, 23 za sastanke, obuke i seminare, a još 20 za kontrolu izvršenja izrečenih upravnih mera.

Za sprovođenje plana zaduženo je šest glavnih inspektora, načelnika odeljenja i 25 inspektora.

Inspekcijski rad predviđa i neplanirane aktivnost koje se odmah izvršavaju, a tiču se vanrednog stanja ili vanredne situacije, ali i prijava građana, kao i neposrednim zapažanjem inspektora. U zavisnosti od stepena rizika, preduzima se vanredni nadzor, stoji u ovom dokumentu.

Ilustracija: Raphael Silva/Pixabay
Izvor dokumenata: Grad Kragujevac


PRILOZI PPNS

Zaključak - Gradsko veće: Usvajanje Plana inspekcijskog nadzora 2021.



Plan inspekcijskog nadzora 2021. - Sekretarijata za inspekcijske poslove i komunalnu policiju



Plan inspekcijskog nadzora 2021. - Sekretarijata za javne prihode



ARHIVA PPNS

MERENJE ČESTICA PM10 I PM2,5 U KRAGUJEVCU NE OMOGUĆAVA REZULTATE U REALNOM VREMENU, PORED OSTALOG ODGOVORILA SEPA UDRUŽENJU PPNS - POSLE 11 MESECI I PO NALOGU POVERENIKA

PLAN KVALITETA VAZDUHA (PKV) JOŠ NE POSTOJI U KRAGUJEVCU, SUBOTICI, NIŠU, S. MITROVICI, VALJEVU, KRALJEVU I KIKINDI; KRATKOROČNE MERE (KAP) IMA SAMO UŽICE


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html