Da Čačak bude domaćin Osnivačke skupštine ’Za Srbiju bez GMO’

Da Čačak bude domaćin Osnivačke skupštine ’Za Srbiju bez GMO’

PREDSEDNIKU SKUPŠTINE GRADA ČAČAK VELJKU NEGOVANOVIĆU
 

Poštovani predsedniče Skupštine grada Čačka Veljko Negovanoviću,

Na Vašu pažnju, pored već dostavljene Izjave predsednika Vlade Republike Hrvatske, takođe, dostavljam i jučerašnji članak iz lista Delo da je Skupština Slovenije – po hitnom postupku – jednoglasno usvojila Zakon o zabrani GMO – i time postala deveta država u EU koja je zabranila GMO na svojoj teritoriji, a u skladu sa našim kratkim razgovorom i mojim predlogom da Grad Čačak bude

Domaćin Osnivačke skupštine SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA "ZA SRBIJU BEZ GMO",

budući da je Skupština grada Čačka prva od ukupno 122 skupštine opština i gradova u Srbiji koje su jednoglasno usvojile Deklaraciju "Mi ne želimo GMO u našoj sredini".

Istovremeno Vas informišem da sam sa predlogom da Grad Čačak bude Domaćin Osnivačke skupštine SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA "ZA SRBIJU BEZ GMO", na otvaranju privredno-turističke manifestacije u svojstvu Domaćina KUPUSIJADE 2015 u Mrčajevcima upoznao i Gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića.

U očekivanju Vašeg pozitivnog odgovora, unapred se zahvaljujem i izjavljujem da sam sa saradnicima spreman da preuzmem celokupnu organizaciju obaveštavanja predstavnika skupština 122 opštine i grada u Republici Srbiji koji su jednoglasno usvojili Deklaraciju o GMO - o održavanju Osnivačke skupštine SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA "ZA SRBIJU BEZ GMO" u Čačku.

Molim adresirane redakcije javnih servisa i drugih sredstava informisanja da o ovoj molbi obaveste javnost, a adresirane i sa njima povezane saradnike u zemlji i inostranstvu da o istoj molbi obaveste sve ekološke i naučno-stručne organizacije u Srbiji i partnerske institucije u Evropi.

Prilozi:


Nasuprot najveđoj srpskoj kletvi "Seme ti se zatrlo dabogda!", verujem da ćemo do kraja 2015. godine zajedničkom saradnjom sa Gradom Čačkom i predstavnicima 122 opštine i grada u Srbiji osnovati SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA "ZA SRBIJU BEZ GMO", i da će predstavnici novoosnovanog Saveza zastupati Srbiju na prvoj narednoj EUROPEAN CONFERENCE OF GMO-FREE REGIONS, i srdačno Vas pozdravljam sa porukama "Ostavimo Srbiju našoj deci bez GMO" i "Sačuvajmo sva srpska autohtona i selekcijom stvorena SEMENA ŽIVOTA za naša pokolenja".

Prof. dr Miladin M. Ševarlić

PPNS/M. M. ŠEVARLIĆ

  • Predlog prodaje PKB - gubljenje nacionalnog suvereniteta
  • Niko nije video uništavanje GM useva u Srbiji
  • Srbija ima štetu umesto koristi iz trgovinskog rata Rusije i EU

DETALJNIJE

 
PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari