Ševarlić: Sve opštine protiv GMO u Čačku, Negovanović: Može, ako ministarka odobri

Ševarlić: Sve opštine protiv GMO u Čačku, Negovanović: Može, ako ministarka odobri

Čačak – Pošto je Čačak prva lokalna samouprava čija je skupština donela deklaraciju o zabrani uvoza, uzgoja i plasmana proizvoda od genetski modifikovanih organizama predložio sam inicijativu da bude domaćin sledećeg susreta predstavnika 122 opštine i grada radi konstituisanja Saveza opština i gradova protiv GMO u Srbiji, rekao je prof. dr Miladin Ševarlić.

„To bi bila druga faza u aktivnostima protiv genetskih modifikovanih organizama i protiv uvlačenja naše zemlje u taj koncept proizvodnje, prerade i plasmana tih proizvoda. Naredni korak bi bio da predstavnici tog Saveza posle konstituisanja budu uključeni u Evropsku konferenciju regiona bez GMO“, kaže Ševarlić.
On je naglasio da bi na taj način naša zemlja bila uključena u anti-GMO pokret koji je rasprostranjen na čitavom starom kontinentu, jer ne uključuje samo organizacije iz EU, već i iz Švajcarske, Norveške i drugih zemalja koje nisu njene članice.

Ševarlić ističe da bi bilo dobro da grad na Moravi organizuje ovakav susret predstavnika 122 opštine i gradova koji su usvojili deklaraciju protiv GMO.

„U Čačku su mi u lokalnoj samoupravi rekli da će obaviti konsultacije i da će me obavestiti sledeće nedelje, ali ja već imam ponude iz drugih sredina da oni budu domaćini, ali ja sam smatrao da prvo ponudu treba dati onima koji su prvi usvojili deklaraciju, a drugo jer sam čačanin pa i po osnovu lokalnog patriotizma“, rekao je Ševarlić.

Prema rečima predsednika čačanske Skupštine opštine, Veljka Negovanovića predlog prof dr Ševarlića je još u fazi inicijative koju ćemo će grad Čačak rado podržati, ali da prvo mora dobiti saglasnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Izvor: Glas zapadne Srbije

PPNS/M. M. ŠEVARLIĆ

  • Predlog prodaje PKB - gubljenje nacionalnog suvereniteta
  • Niko nije video uništavanje GM useva u Srbiji
  • Srbija ima štetu umesto koristi iz trgovinskog rata Rusije i EU
DETALJNIJE

 
PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari