Global seed - sistem bez GMO

Global seed - sistem bez GMO

Poslovni sistem Global seed je kompanija koja je svoju proizvodnju locirala u centralnom delu Vojvodine, regionu koji se odlikuje vrlo visokim potencijalom i resursima za bavljenje organskom poljoprivredom.

Na preko 2000ha plodne vojvođanske ravnice bavi se organskom biljnom i stočarskom proizvodnjom, proizvodnjom organskih smeša za ishranu preživara, obnovljivim izvorima energije i brine o zdravlju i dobrobiti životinja.

SISTEM SA ORGANIC SERTIFIKATOM

Ukoliko proizvođač želi da svoj proizvod deklariše kao organski i da ga plasira na tržište potreban mu je sertifikat o organskom poreklu proizvoda...

Osnovni uslovi za dobijanje sertifikata

 • Obavezna je upotreba zemljišta koje je bilo oslobođeno tretmana od hemijskih đubriva u periodu od nekoliko godina (2 godine i više).
 • Neophodno je izbegavanje velikog broja hemijskih supstanci (npr. đubriva, pesticida, antibiotika, aditiva, rodenticida i fungicida), genetski modifikovanih organizama i sredstava za tretman voda.
 • Detaljna evidencija o proizvodnji i prodaji organskih proizvoda.
 • Strogo fizičko razdvajanje organske proizvodnje od konvencionalne.
 • Stalne inspekcije i nadgledanje proizvodnje u toku proizvodnog procesa.
Portalu PPNS dostavljeni su OCS (Organic Control System) sertifikati o organskoj proizvodnji poslovnog sistema Global Seed za: biljnu proizvodnju, goveda i mleko, sveže pakovano juneće meso, ulje soje i uljane repice, krmni sirak, као CERES sertifikat - važeći do maja/juna 2016. godine

global seed 4

MLEKO I MLEČNI PROIZVODI

Mleko i mlečni proizvodi mogu biti označeni kao "organski" ako je mleko dobijeno od krava koje su hranjene isključivo organskom hranom, imaju dovoljno prostora za boravak i šetnju, imaju dovoljno svetla, izvode se na ispašu, ne tretiraju se sintetičkim hormonima i GM proizvodima, koji su zabranjeni, i ako su provereni od strane kontrolne sertifikacione organizacije koja o tome izdaje sertifikat.

PRVA ORGANSKA FARMA MUZNIH KRAVA U SRBIJI

Mleko koje proizvodi Global Seed je dobijeno od krava koje se hrane isključivo organskom hranom, imaju dovoljno prostora za boravak i šetnju, imaju dovoljno svetla, izvode se na ispašu, ne tretiraju se sintetičkim hormonima, a GMO je zabranjen...

UŽIVO SA FARME

Na farmi možete biti u bilo koje doba dana i noći. Sve što treba da uradite jeste da odete na ovaj link i kliknete na sliku. Na strani koja se otvori otkačite opciju anonymus i kliknite login. Instalirajte dodatak za pregled. Pritisnite dugme play.

global seed 3

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA ORGANIC?

Zato što se zna šta je u hrani.

U organskoj poljoprivredi su zabranjene hidrogenizovane masti i aditivi poput kontroverznih aspartama (veštački zaslađivač), tartazina (veštačka žuta boja) i MSG (monosodium glutamat – pojačivač ukusa).

SAVET

Ako na pijaci kupujete organsko voće ili povrće, tražite od prodavca sertifikat, deklaraciju i otpremnicu kako biste proverili datum i bili sigurni da je to što kupujete organski proizvod.

Takođe, postoji i oznaka za proizvode koji još nisu dobili status organskog proizvoda jer je proizvodnja u periodu konverzije. Takvi proizvodi nisu u potpunosti organski, ali su na putu ka organskom i nose oznaku "Proizvod iz perioda konverzije".

global seed 2

ČUVAJTE ZEMLJU, DA NE UMRE PRE VAS

Jedan od glavnih ciljeva organske poljoprivrede je održavanje i povećanje plodnosti zemljišta.

Genetski modifikovani organizmi i njihovi proizvodi su apsolutno zabranjeni u organskoj proizvodnji!

global seed 1

PUBLIKACIJE

 • Organska poljoprivreda u Srbiji 2013. / 2.2 MB
 • Vodič za organsku proizvodnju kukuruza / 1.8 MB
 • Vodič za organsku proizvodnju soje / 2.3 MB
 • Vodič za organsku proizvodnju suncokreta / 4.2 MB
 • Vodič za orgasnku proizvodnju pšenice / 2.5 MB

GLOBAL SEED SAJT, FB STRANA 

* * *

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

 • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
 • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
 • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari