Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

10.07.2018

Frka 2018 - prijava do 20. jula

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/galerija/?Gid=373 http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html

I ovaj avgust u Kragujevcu biće u znaku Letnje filmske radionice FRKA.

Treću godinu zaredom, FRKA će okupiti ljude različitih uzrasta i profila zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo, pružiti im teorijska i praktična znanja i omogućiti im da se oprobaju u ekranizovanju svojih ideja i priča.

Osnovni cilj radionice je da nakon tri nedelje njeni polaznici nauče o istoriji i teoriji filma, ali i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.

Prve dve nedelje program radionice je podeljen između teoretskih predavanja i praktičnih vežbi svakog polaznika, a poslednja nedelja predviđena je za praktičnu realizaciju filmova, njihovu montažu i postprodukciju.

Filmovi mogu biti bilo kog žanra, a svaki film će na kraju biti javno prikazan i otvoren za diskusiju, analizu i kritiku.

Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci i stvaraoci: Gordan Matić - scenarista i reditelj, Dunja Petrović - dramaturgija i scenario, Dušan Ivanović - kamera, Vladimir Vasiljević - produkcija i organizacija…

FRKA 03 održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1. do 21. avgusta 2018. godine.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 20. jula 2018. godine na sajtu www.frka.info.

Pokrovitelji FRKE su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija.

Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kultunog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke filmovi su posao i prilika za karijeru.

Ispričajte svoje priče da ih drugi vide!

FRKA SAJT, FB STRANA 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar