Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

01.09.2017

Konvivium muzikum 17/18: Pavel Kačnov (Ukrajina), klavir

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Koncertnu sezonu "Konvivium muzikum 17/18" otvara mladi ukrajinski pijanista Pavel Kačnov koji nastupa u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u utorak 5. septembra od 20 časova.

Ovaj umetnik je svoje obrazovanje stekao na Muzičkoj akademiji "Čajkovski" u Kijevu, a trenutno je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu muzike i izvođačkih umetnosti u Beču, u klasi profesora O. Majsenberga. Nosilac je mnogih prvih nagrada na internacionalnim takmičenjima širom sveta. Pored solističkih nastupa, Kačnov često nastupa i kao član kamernih sastava. Od 2014. godine bavi se i pedagoškim radom kao predavač na Konzervatorijumu "Prajner" u Beču.

Ulaz na koncert je slobodan, a na programu će biti dela Šumana, Rahmanjinova i Lista.

Koncert u organizaciji Udruženja građana "Konvivium muzikum" održava se uz pomoć grada Kragujevca.

PROGRAM

  • R. Šuman – Karneval op. 9
  • S. Rahmanjinov – Prelidi op. 23 br. 3, 5 i 7
  • F. List – Dolina Oberman; Petrarkin sonet br. 104; Rapsodija br. 6BIOGRAFIJA

Pavel Kačnov (klavir) rođen je u Kijevu (Ukrajina). Svoje visoko muzičko obrazovanje stekao je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji "Čajkovski" u Kijevu. Od 2009. godine je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu muzike i izvođačkih umetnosti u Beču, u klasi profesora O. Majsenberga.

Nosilac je prvih nagrada sa internacionalnih takmičenja kao što su: "A. Karamanov" i "Syniy ptah" (Ukrajina); 8. Internacionalno takmičenje pijanista "Villa de Capdepera", (Španija); Internacionalno takmičenje Sergej Prokofjev i Internacionalno takmičenje Tanjejv (Rusija).

Od 2006 do 2012. godine održao je veliki broj koncertnih turneja u Nemačkoj, Poljskoj, Španiji, Ukrajini i Švajcarskoj sa Nacionalnom filharmonijom Ukrajine i Simfonijskim orkestrom Balearskih ostrva (Španija). Godine 2009. je debitovao kao dirigent u Velikoj sali Kijevske nacionalne filharmonije.

Tokom 2014. godine osvojio je drugo mesto na klavirskom takmičenju "Delija Stajnberg" u Španiji i treća mesta na "Neue Sterne" pijanističkom takmičenju u Nemačkoj i "Parnasoss" takmičenju u Meksiku. Na "Città di Cantù", internacionalnom takmičenju za klavir i orkestar u Italiji, dve godine za redom osvaja nagrade: 2016. prvo mesto u kategoriji romantični koncert i 2017. drugo mesto u kategoriji klasični koncert. Ove godine osvaja i prvu nagradu i nagradu publike na Internacionalnom konkursu pijanista u Lionu.

Pavel Kačnov često nastupa kao solista i kao član kamernih ansambala, a bavi se i pedagoškim radom kao predavač na Prajner konzervatorijumu u Beču od 2014. godine.

PRILOG RTK

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar