Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

12.10.2017

Mali likovni salon: Izložba Ivana Nedeljkovića

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.htmlIzložbа umetničkih objekata od stakla Ivana Nedeljkovića, primenjenog umetnika iz Kragujevca, biće otvorena u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u četvrtak 12. oktobra u 19 časova.

Po obrazovanju psiholog, zaposlen u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Ivan Nedeljković godinama u staklu i od stakla izvodi svoje maštarije. U početku su to bili predmeti primenjene umetnosti i vitraži, da bi se poslednjih godina u opusu ovog umetnika pojavili umetnički objekti i instalacije, koje će publika Malog likovnog salona Narodnog muzeja videti ovom prilikom.

Staklo preovlađuje i nosilac je umetničkih objekata Ivana Nedeljkovića, ali se ono javlja u kombinaciji sa metalom, drvetom i drugim materijalima, koji doprinose likovnosti, a istovremeno su u funkciji celovitosti instalacija.

Nedeljković je više puta izlagao u muzejskim prostorima. Izložba u Malom likovnom salonu biće treća samostalna postavka ovog umetnika. 

Izložba će trajati do 30. oktobra.

NARODNI MUZEJ SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar