Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

03.10.2017

Narodni muzej: Čitanje linije

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Izložba grafika "Čitanje linije" biće otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u četvrtak 5. oktobar u 13 časova.

Izložbom je predstavljen reprezentativni izbor radova iz umetničke zbirke Doma Vojske Srbije. Kolekcija grafika iz zbirke obuhvata oko 200 radova i formirana je pretežno od otkupa sa samostalnih ili grupnih izložbi, kao i od poklona umetnika koji su svojevremeno izlagali u galeriji.

Izložbom "Čitanje linije" predstavljen je razvoj grafičke umetnosti pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka na tlu Jugoslavije, uz stavljanje akcenta na nekoliko autora koji se smatraju reprezentima grafičke umetnosti novijeg doba, poput: Branka Šotre, Đorđa Andrejevića Kuna, Mersada Berbera, Lazara Vujaklije, Emira Dragulja, Safeta Zeca, Aleksandra Lukovića, Branka Miljuša, Franca Miheliča i mnogih drugih.

Bogatstvo fundusa zbirke u kome je više od 1.500 predmeta likovne i primenjene umetnosti, stvorilo je mogućnost da se pored izložbe "Čitanje linije" formiraju i izložbe: "Ogledalo vremena", "Ispovesti jugoslovenske moderne" i "Izbor iz umetničke zbirke Doma Vojske Srbije".

Postavka će biti predočena Kragujevčanima nakon gostovanja u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, Galeriji "Čedomir Krstić" u Pirotu i Narodnom muzeju u Čačku.

Na otvaranju izložbe ispred Medija Centra "Odbrana" obratiće se potpukovnik Biljana Pašić, načelnik Odeljenja za zajedničke poslove. O izložbi će govoriti Jelena Knežević, viši kustos i načelnik Galerije Doma Vojske Srbije, koja će i otvoriti izložbu.

Izložba će biti otvorena do 23. oktobra. 

MEDIJA CENTAR ODBRANA SAJT, FB STRANA
NARODNI MUZEJ SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar