’’Nemam da platim i neću da platim’’ - pobednik Zlatne kulise 2017

’’Nemam da platim i neću da platim’’ - pobednik Zlatne kulise 2017

Prvu nagradu za najbolju predstavu u celini, stručni žiri festivala "Zlatna kulisa 2017" dodelio je Dramskom studiju mladih Gradskog pozorišta Bečej za predstavu "Nemam da platim i neću da platim". Drugu nagradu je osvojilo pozorište "Stevan Sremac" Doma kulture iz Crvenke za predstavu "Malograđanska svadba", a treća je pripala Banjalučkom studentskom pozorištu za predstavu "Prljavi veš".

Nagradu za najbolju režiju dobio je reditelj Igor Pavlović za predstavu "Nemam da platim i neću da platim" Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. "Zbog toga što na vešt i promišljen način tekst Darija Foa, napisan pre pola veka, povezuje sa današnjicom, i zbog toga jer u prvi plan stavlja radost glumačke igre domišljatost, energiju i svojim izrežiranim postupcima ne guši glumca", obrazložio je žiri odluku. 

Specijalnu nagradu za originalni tekst predstave "Buvljak" Gradskog pozorišta iz Smederveske Palanke dobio je Pavle Jozić, kako je navedeno u obrazloženju, "zbog toga što kroz lik Vesne i njenu potresnu životnu ispovest predstavlja društveni haos Srbije s kraja 20. i početkom 21. veka i oslikava poraz našeg društva".

Specijalnu nagradu za scensku vizuelnost (kostim, scenografija, svetlo) dobila je predstava "Malograđanska svadba" Pozorišta „Stevan Sremac“, iz Crvenke "zbog pažljivo osmišljenog kostima, funkcionalne scenografije i promišljenog dizajna svetla, koji čine prdstavu efektnom i imaju funkciju još jednog ravnopravnog člana ansambla".

Specijalnu nagradu za scenski pokret u predstavi "Malograđanska svadba" dobilo je pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke "zbog precizno osmišljenog i izvedenog scenskog pokreta ansambla koji označava jasnu sliku kontrolisane mase koja se svojom nemoći lako ujedinjuje u čopor besnih poslušnih podanika, nazovi, uredjenog malograđanskog sistema".

Specijalnu glumačku nagradu za lik žene u predstavi "Malogradjanska svadba" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke dobila je Gordana Mešter "za dosledno i precizno vodjenje lika".

Specijalnu glumačku nagradu za lik Puka u predstavi "Kao u snu letnje noći" Omladinskog studio pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice dobio je Nikola Stanković "za virtuozno i energično dočaran lik".

Tri ravnopravne nagrade za najbolje uloge

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobija Uroš Kočović za predstavu "Buba u uhu" Teatra 5 iz Beograda. "Tipski određen lik obojio je svojom glumačkom igrom zadajući sebi kompleksan zadatak, pritom vodeći sve karakteristike lika dosledno, sa jakom glumačkom ekspresijom lucidno i duhovito", obrazložio je žiri. 

Nagradu za najbolju mušku ulogu stručni žiri dodeljuje i Slobodanu Bobaru za ulogu Popa u predstavi "Prljavi veš (pozorišna pornografija)" Banjalučkog studentskog pozorišta. "Izražajnom i doslednom scenskom prisutnošću, partnerskom nesebičnošću i svedenom glumačkom igrom dokazao je kako je svaki član ansambla važna karika predstave", stoji u obrazloženju.

Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je i Gordana Adamov za ulogu Antonije u predstavi "Nemam da platim i neću da platim" Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. "Eksplozijom pokretačke energije, raskošnim talentom, i svojom igrom držala je ceo ansambl i bila snažan motor predstave", napisao je žiri.

Odluke žirija učesnika

Nagradu za najbolju predstavu dobilo je pozorište "Stevan Sremac" Doma kulture iz Crvenke za predstavu "Malograđanska svadba".

Nagradu za žensku glumačku bravuru "Mileva Žikić" dobila je Gordana Adamov za ulogu Antonije u predstavi "Nemam da platim i neću da platim" Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.
 
Nagradu za mušku glumačku bravuru "Dragomir Bojanić Gidra" dobio je Nikola Stanković za ulogu Puka u predstavi "Kao u snu letnje noći" Omladinskog studio pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice.

Stručni žiri festivala Zlatna kulisa 2017. činili su: Nevena Ristić, glumica, Nina Nedeljković, član Akademskog pozorišta SKC-a, i Petar Lukić. 

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html