Studentski kulturni centar: Programi, oktobar 2016.

Studentski kulturni centar: Programi, oktobar 2016.

Ponedeljak 3. oktobar, 22:00
Kontakt Galerija
Džez veče

Nova sezona džez muzike pocinje 3.10.2016 i odvijaće se ,kao i predhodna ,svakog drugog ponedeljka... Na otvaranju će kao i do sad biti veći broj muzičara koji će predstaviti kako autorske kompozicije tako i standarde, dok se sve ne pretvori u jedan veliki Jam Session.

Utorak 4. oktobar, 20:00
Galerija SKC
Izložba Zarobljeni u slobodi, autora Ljubiše Simovića

Izložbu će otvoriti Bojana Minović. Publika će izložbu moći da pogleda do 20. oktobra 2016.

HIPOKEIMENONA

Sioranovski prizori Ljubiše Simovića, s nebesima koja iščezavaju u jesenjem sumraku, kao prejake metafore, ovlaploćuju ono što su imenovali.
Kao i Haksli, koji u eseju o Brojgelu beleži da je ’’ovaj svet strašno mesto’’, on jezu ovog saznanja dopunjuje njegovom konačnom nepopravljivišću, uz jasno osvešćeni revolt: otrov je u nama od samog početka, tragično naša jedina privilegija - tuđincima u vremenu i prostoru. Osuđen na sebe, svet povećava neravnotežu, a bol kao jedini dokaz života u simulakrimu traži predah, poništavajući sadašnjost i tegobu međusobnog ukrštanja.
Simović, čovek zamašnog vizuelno-estetskog iskustva, estetizuje beznađe, a kao narator stvarnih događaja silazi mnogo dublje od pojedinačnih uzročnika. On kao da je u dosluhu sa čudesnom snagom destrukcije, koja senči sve čega se njegov aparat dotakne. Taj supstrat Hamvaševog ’’kvara’’ koji leži ispod svega, to zlo koje se uselilo u sve, opasnije od Arnetovske banalnosti, čine osnovu njegove elegije poraza.
Oštre ivice fokusiranog sveta koje mu ranjavaju vid otkrivaju još ponešto:
Pokretna mnoštva nepoznatih brojeva.
Senke plamena u kojima gori tvorevina.
Čežnju za praznim prostorom kristala.
Zov ponora.
Iskušenja krajnjih zaključaka.
Čoveka u njegovom delu možemo u osnovi pretpostaviti kao biće u potrazi za smislom, ali okruženo beskonačnim vremenom bez sadržaja, i nagnuto na smrtnu stranu. Nekakvu nadu, ono jedino još može naći u teologiji.
Ili možda u ironičo-tragičnom zapisu pesnika, njegovog prezimenjaka, koji se nada da će razum pobediti,a što je od njega vrlo nerazumno.
Hipokeimenona - ono što leži ispod nečega, supstrat
Radoš Rakuš

Ljubiša Simović, rođen 1961. godine. Završio je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radi kao muzejski savetnik u Narodnom muzeju u Kraljevu. Autor je brojnih projekata i izložbi u svojstvu istoričara umetnosti i selektora. Autorski projekti - izbor: Oktobarski salon u Beogradu, Memorijal Nadežda Petrović u Čačku, Kritičari su izabrali, Kulturni centar u Beogradu, Ogledalo Balkana, festival novih medija, Narodni muzej u Kraljevu, Ideja (ne)realizacija, Požega, Kraljevo, Beograd, Prepoznavanja, Kruševac, Niš, Sofija, Skoplje, Podgorica, Kraljevo... Izlagao na jednoj samostalnoj i više grupnih izložbi fotografija.

 

Petak 7. oktobar, 22:00
Kontakt Galerija
Koncert NaissBlue

NaissBlue neguje izvorni džez zvuk sa primesama post-bopa uz povremene izlete u avant-gard džez. Sve je to začinjeno modernim aranžmanima, a kompletan materijal je autorskog porekla i delo je dvojca Marijan Cvetanović (truba) i Bojan Bojković (klavir), koji su i osnivači i idejni tvorci projekta. Na izradi prvog albuma svoj pečat su pružili i Dimitrije Simović (bas) i Ivan Cvetković (bubanj), a kao gost na par kompozicija pojavljuje se i gitarista benda Goribor Željko Ljubić. Drugi album Second Cut snimljen je uživo u julu, a izdavači su mlade niške izdavačke kuće Forum Srtisticum i Constantinus. Za ovaj album zaslužni su frontmen Marijan Cvetanović na trubi, Bojan Bojković za klavirom, basista Luan Osmani i bubnjar Ivan Cvetković.

Utorak 11. oktobar, 20:00
Kontakt galerija
Izložba Contain - Vesna Ilić Darijević

Izložbu će otvoriti Miodrag Danilović, istoričar umetnosti. Izložba će biti otvorena do 27. oktobra 2016.

Slika plime i plima slika: Contain Vesne Ilić Darijević
Pozdravljam te, stari okeane!
Lotreamon

Tridesetih godina prošlog veka Valter Benjamin zapazio je da u budućnosti neće biti nepismeni oni koji ne znaju da čitaju i pišu, nego oni koji ne razumeju slike. Decenijama kasnije svedoci smo činjenice da vizuelna kultura, poput vezivnog tkiva, prožima gotovo sve segmente našeg života. Potencijal vizuelnog medija, ne samo u mogućnosti dokumentacije, već, još snažnije, u mogućnosti reprezentacije ličnog i kolektivnog, dotakao je tačku svog apogeja. U kontekstu takvih dešavanja bavljenje umetnošću veoma je teško sagledavati kao jedistven i neponovljiv proces koji za cilj ima proizvodnju jedinstvenog i neponovljivog dela. Namesto jedinstvenog procesa danas sve više imamo skicu, koncept, plan, dok se proizvodnja može reprodukovati u neograničenom broju primeraka, dimenzija i u najrazličitijim formatima prezentacije. Takav način proizvodnje umetnosti u potpunosti menja način na koji je doživljavamo. Estetska kontemplacija stavljena je u funkciju onog dominantnijeg i čini se značajnijeg procesa, procesa kognicije, formiranja znanja i proizvodnje značenja.

U seriji radova pod nazivom Contain Vesne Ilić Darijević navedeni postupci podvrgnuti su svojevrsnoj refleksiji. Prvobitni crtež ustalasane morske površine koja se peni u plimnom valu umetnica je reprodukovala u različitim kolorističkim harmonijama i formatima tehnikom digitalne štampe. Odabrani motiv ne poseduje nikakve deskriptivne atribute. Umesto prikaza konkretnog mesta u pitanju je uznemirujuća slika mora koje nadire. Tu sliku umetnica vorholovski multiplicira stvarajući različite vidove istog, varirajući formate i odabirajući različite kolorističke registre. Krećući se od motiva ka njegovim varijacijama stvara se jedan gotovo muzički kvalitet kroz različite odjeke i sazvučja, kvalitet čije analogije možemo pronaći u Tarnerovom i Moneovom marinističkom slikarstvu, Debisijevim Nokturnima, teoriji Kandinskog i Rotkovim vibrantnim panelima. Ceo proces produkcije i prezentacije ove serije označen je engleskim terminom Contain, koji se odnosi na sadržaj i sadržavanje.

Suočeni smo sa pitanjem: šta ovom serijom radova umetnica tematizuje i šta njen container u svojoj kaleidoskopskoj zbirci slika i sličica pohranjuje? Pored svog osnovnog značenja termincontain odnosi se i na uzdržavanje, obuzdavanje, zadržavanje, kontrolu i potčinjavanje. Na jednoj strani imamo motiv ustalasanog mora, moćnog vodenog bloka koji ka nama nezadrživo hrli, poput napada panike i straha, sliku plime kao metaforični iskaz svakodnevne poplave slika u kojoj je teško ukotviti se i često nemoguće pronaći čvrsto tle; na drugoj strani slika plime se preobražava u plimu slika, u kojima su nalet i bura ukroćeni kroz sugestivnu vizuelnu igru menjanjem formata i intervencijama u kolorističkim odnosima; na jednoj strani prvobitni impuls, nastao u afektu i začuđenosti; na drugoj, pokušaj da se oslobođena energija zauzda i zajazi. Reproduktivnim zahvatima u inicijalni motiv postižu se preinačenja i preobrazbe, prvobitni container prazni se od svog inicijalnog značenja i ispunjava sasvim drugačijim sadržajima, kao muzička tema koja menja svoj karakter pošto biva odsvirana na različitim instrumentima. Taj postupak je u ovoj seriji ogoljen, menjanje karaktera prvobitne slike preklapa se sa njenim umnožavanjem, migriranjem u različite formate, distorzijom i trošenjem.

U seriji pod nazivom Contain Vesna Ilić Darijević pokazuje punu svest o mogućnostima intervencije i zahvatima koji trajno menjaju naš doživljaj slike i vizuelnog. Svetlucavi sjaj ekranskih slika, amblemi generisani kompjuterskom grafikom i nestalni status likovnog znaka, čiji se karakter neprestano menja mahnitim repredukovanjem, nameću potrebu za reakcijom i konfrontacijom, iščitavanjem i učitavanjem, pražnjenjem i punjenjem. Mogućnost učešća u generisanju vizuelne kulture danas je pravo gotovo svakog čoveka, ali ne i jednaka mogućnost svih da u opštoj plimi slika deluju sa strategijom koja promišlja njene mehanizme i kontroliše njen tok. Dragocenost radova pred nama je u tome što, i kao jedinice i kao serija, otkrivaju način rada tih mehanizama i nasuprot pasivnom kontejniranju nude obrazac aktivnog delovanja u sveukupnoj utakmici stvaranja predodžbi, opirući se izvornom i prvobitnom koji nisu ništa drugo do sinonimi za dominirajuće.

Miodrag Danilović

BIOGRAFIJA

Vesna Ilić Darijević je rođena 1970. u Čačku. Grafiku studirala na Likovnoj Akademiji u Novom Sadu u klasi profesora Zorana Todovića. Diplomirala je 1997. Završila je postdiplomske studije (smer Crtež) na FLU u Beogradu u klasi profesora Darije Kačić, amaster studije, (studijski program Slikarstvo) u klasi profesora Gorana Despotovskog u Novom Sadu 2015. Član je ULUS-a od 2000. Profesor je na Viskokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku.

Izabrane samostalne izložbe:

  • 2015. Šok galerija Novi Sad, Srbija
  • 2015. Contain, Dom kulture Čačak
  • 2012. Zagrebidublje - GalerijaULUSBeograd, (autor: MaricaRadojčić)
  • 2004. Priče iz marljivosti Galerija Kulturnog centra, Beograd
  • 2004. Kadriranje - Galerija SULUJ, Beograd, (autor: Tanja Obrović)
  • Izabrane grupne izložbe:
  • 2016. REstruktura - od centra ka centru, galerija Remont, Beograd
  • 2015. Novembarski salon vizuelnih umetnosti, Gradska galerija Kraljevo
  • 2012. III međunarodna izložba Umetnost u minijaturi Majdanpek
  • 2012. Žene slikari - 10. Međunarodna izložba – Majdanpek
  • 2010. Međunarodno trijenale proširenih umetničkih medija - Umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić, Beograd
  • 2008. Grafika 107*107 - Galerija 107, Zemun
  • 1998. Krakou, Poljska
  • Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu 1999, 2001, 2003, 2006, 2008, 2010.
  • 1996. Majski salon 
  • 1997, 1998. Kangaua (Japan)

Nagrade:

  • 8. Bijenale jugoslovenske studentske grafike 1996.
  • Godišnja nagrada Likovnog udruženja Risim 2001, 2002, 2003.
  • Objavljeni radovi:
  • 8. Bijenale jugoslovenske studentske grafike 1996.
  • Časopis „Remont“ – „Zgrušavanje“ 2004.

Četvrtak 13. oktobar, 21:00
Kontakt galerija
Koncert - Katarina Pejak & Friends

Katarina Pejak je kantautorka, pevačica i pijanistkinja koja trenutno živi i radi u Nešvilu (Tenesi, SAD). Njena muzika počiva na tradicijama američke muzike (bluz, kantri, soul, džez), koje ona filtrira kroz svoje balkansko poreklo i klasično muzičko obrazovanje.

Katarina je deset godina učila klasični klavir u muzičkoj školi „Mokranjac“ pre nego što će započeti studije na Berkli koleddžu u Bostonu, na odseku „songwriting “ (pisanje pesama). Diplomirala je na Berkliju 2014. godine, a iste godine je i primila nagradu katedre za songwriting („songwriting achievement award“).

Katarinina dosadašnja dostignuća ukljčuju sviranje sa svetski poznatim bluz muzičarima kao što su Roni Erl (Ronnie Earl) i Ana Popović, rad sa mladim polaznicima letnjeg programa na Berkliju (mentor na „Songwriting week“ – nedelji posvećenoj pisanju pesama), kao i brojne nastupe u Americi i na našem podneblju.

Sa Katarinom nastupaju: Bratislav Radovanović (Fish in Oil), Branislav Radojković (Naked, Fish in Oil) i Slaven Ljujić (Vinx, Larry Watson)

Cena karte: 300 dinara.

 

Petak 14. oktobar, 19:00
Kutija šibica
Predstavljanje knjige „Einai“- Branka Selaković

Kroz svoju poeziju, Branka Selaković Milošević suptilnom pesničkom osećajnošću i imaginacijom dočarava stanja svesti minulog sveta, bavi se dramama ljudi koji su u uslovima stradanja i poniženja uspevali da opstanu i da svoje strasti, ideje i snove usmere ka novom svetlu.

Knjiga „Einai“ dolazi nam kao objava jedne poezije koja ima ambiciju da probudi i proširi vidike savremenog sveta, da u čovekovom biću otkrije novu mogućnost postojanja, da objavi kompleksniju slobodu, da pokaže da je pesma izraz čovekovog neprebola ili nepomirljivosti sa ustaljenim načinom života. Svaka Brankina pesma je pokušaj pomeranja misli i emocija ka nepoznatom i mogućem. Za ovu pesnikinju pesma je izraz stalnog preobražaja u čoveku, ona je neprestano traganje koje podstiče kreativne promene za daljom i dubljom humanizacijom sveta.

Zoran Bognar, iz recenzije

BIOGRAFIJA

Branka Selaković Milošević je književnica i novinarka Prvog programa Radio Beograda. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Objavila je tri romana: „Narcisi bojeni crno” (2006), „Kapija” (2009) i „Ljuta sam” (2011). Pesme i kratke priče Branke Selaković Milošević prevođene su na engleski, španski, nemački, indonežanski i norveški jezik.

Članica je Udruženja književnika Srbije.Ovogodišnja pobednica na konkursu izdavačke kuće "Dereta" za roman.

Ponedeljak 17. oktobar, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Jazz Monday

Spremili smo finu selekciju kompozicija, kompozitora zaslužnih za formiranje jednog od podžanrova džeza, dodavši mu epitet modern. Pošto se pojam modernog menjao vremenom, sakupili smo kompozicije iz različitih perioda, autora kao što su: Pat Mathiny, Keith Jarret, Fredie Hubbard i drugi...

Domaćoj ritam sekciji koju čine Aca Pejčić na klaviru, Nemanja Ristović na basu, i Saša Ranković na bubnjevima i činelama, pridružiće se novosadski saksofonista Vojislav Savkov na tenor i sopran saksofonu

Petak 21. oktobar, 20:00
Galerija SKC
Izložba: Mail art

I ove godine će SKC Kragujevac obeležiti najznačajniji datum u istoriji našeg grada predstavljanjem radova koji se nalaze u kolekciji „Stalne galerije antiratne digitalne umetnostiˮ. Interaktivna izložba, tačnije projekcija radova, biće upriličena u Galeriji SKC, a posetioci će moći da vide nove radove koji su obogatili našu zbirku, koja se neprestano uvećava. Između dve izložbe dodati su radovi umetnika iz Venecuele, Italije, Irana, Sirije i Kragujevca.

Subota 22. oktobar, 20:30
Svečana sala PMF
Premijera predstave "Era ožalošćenih" Akademskog pozorišta SKC

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac otvara novu sezonu premijerom predstave Era ožalošćenih.

Era ožalošćenih zasnovana je na motivima anotologijskog teksta Branislava Nušića „Ožalošćena porodica”, ali predstavlja njegovo novo čitanje i značajan otklon od dobro poznatih Nušićevih likova.

U spoju dekonstruktivne dogme i brehtovskog teatra, ansambl Akademskog pozorišta želi da otvori mnoga pitanja koja se tiču čitavog čovečanstva – od nastanka čoveka do daleke budućnosti.

U glumačkoj podeli su Stefan Pavlović, Nina Nedeljković, Kostadin Stojadinov/Nikola Garović, Jana Mijailović, Pavle Tasić, Jana Desnica, Petar Petrović i Isidora Arsić.

Era ožalošćenih zamišljena je kao destruktivna muzička komedija i značajan segment predstave čini originalna muzika čiji su autori Lazar Jagličić i Filip Trajanovski.

Reditelj predstave i autor songova je Miroslav Petrović.

Ponedeljak 24. oktobar, 20:00
Kontakt Galerija
Dani Studentskih kulturnih centara Srbije – Studentski kulturni centar Niš i Studentski kulturni centar Kragujevac

U periodu od 24. do 27. oktobra Studentski kulturni centar Kragujevac biće organizator susreta Studentskih kulturnih centara Srbije. Tom prilikom svojim programima predstaviće se SKC Niš, SKC Novi Sad, SKC Beograd i Dom kulture Studentski grad.

U ponedeljak 24. oktobra od 20 časova Susrete će svojim koncertom otvoriti pevačka grupa Studenac sa gostima iz Studentskog kulturnog centra Niš, Etno pevačkom grupom Niške devojke.

Ženski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu osnovan je decembra 2004. kao izdanak Akademskog mešovitog hora SKC. Specifičnost ovog hora stvara jedinstvena kombinacija ženskih glasova i interpretativnih moći članica, koje na poseban način, svojstven jednorodnim horovima, izvode dela pisana za ove sastave.

Programska orjentacija Ženskog hora kreće se od dela starih majstora do obrada popularne zabavne i pop muzike.

Posebno važan segment čini rad na očuvanju srpske i balkanske tradicije. Iz ovog aspekta muzičkog rada nastala je i pevačka grupa Niške devojke, koja svoju programsku orijentaciju i repertoar zasniva na muzičkim delima srpske tradicionalne etno muzike. Neizostavan deo pevačkog opusa je i duhovna muzika, pre svega sa prostora Rusije, Bugarske i Srbije.

 

Utorak 25. oktobar, 20:00 i 21:00
Kutija šibica
Dani Studentskih kulturnih centara Srbije – Studentski kulturni centar Novi Sad

Tri drugara - novosadska pank lektira za drugo polugodište, geneza jednog od nosećih stubova novosadske pank scene devedesetih.

Dve decenije nakon izlaska poslednjeg broja fanzina Tri drugara, kompletirani su svi brojevi koje SKCNS na gotovo četiri stotine stranica objavljuje u jednom izdanju. Iz ugla autora do tančina je obrađena novosadska, domaća te svetska pank i hardkor scena sa sredine 90ih.

Gost – jedan od autora i urednik izdanja Igor Todorović Zgro

Promociju će pratiti izložba radova Zorana Gašija.

Za 21 čas zakazan je koncert novosadskog pank-koledž rok benda Šoplifters. Njihov debi album objavljen je sad već daleke 2006. godine za SKCNS. Iza sebe ovaj bend ima nekoliko albuma i EP izdanja, a najsvežiji je CD Believe, album od 14 pesama, izdat od strane japanske izdavačke kuće Waterslide Records.

Sreda 26. oktobar, 18:00 i 19:00
Kontakt Galerija
Dani Studentskih kulturnih centara Srbije – Studentski kulturni centar Beograd

U 18 časova počinje predstavljanje radionice fotografije SKC koju vodi Srđan Veljović.

Radionica fotografije Studentskog kulturnog centra je zamišljena kao otvorena platforma gde se, polazeći od interesovanja i želja polaznika krenulo ka definisanju svrsishodnih načina upotrebe fotografije kao načina izražavanja. Od marta 2015. tokom tri ciklusa su realizovane izložbe fotografija koje su uvek prateći zajedničku temu, nastajale u velikoj meri kao zajednički čin. Na prezentaciji Radionice u SKC-u Kragujevac će biti predstavljen metod rada, kao i njeni rezultati. Radionicu vodi Srđan Veljović

U 19 časova kreće Filmforum - projekcija najboljih filmova Festivala srpskog filma fantastike.

Deseti Festival srpskog filma fantastike održan je od 24. do 27. novembra 2015. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu i Muzeju jugoslovenske kinoteke. Tom prilikom napravljen je i izbor najznačajnih kratkih filmova domaćih autora koji su prikazani u toku deset godina trajanja festivala i uglavnom dobili neke od glavnih nagrada. Taj izbor pruža dobar uvid u domaću produkciju filmova u žanrovima fantastike i horora i u nešto širem vremenskom rasponu, od skoro dvadeset godina, budući da su na prvim izdanjima tog festivala prikazivani ne samo novi filmovi, već svi oni koji se profilom i kvalitetom uklapaju u njegov okvir.

Izbor najboljih ostvarenja sa deset izdanja ovog festivala čine sledeći filmovi: Marko Marinković: „Noćni čuvariˮ (2014, 12’), Stevan Aleksić: „Una No.2ˮ (2014, 23’), Andrej Boka: „Priča o stanovnicima zidaˮ (2013, 17’), Miroslav Lakobrija: „Poslednja kapˮ (2011, 12’), Marko Backović: „Devojački bunar ili Znam šta ste radili u pesku sutra uvečeˮ ( 2008, 13’), Jelena Tvrdišić: „Slatki miris naftalinaˮ (2005, 18’), Relja Trajković: „Über soldatˮ (2005, 12’), Mina đukić: „Dosije: Pacovˮ, (2005,15’), Relja Trajković: "Star Wars Fan" (2004, 1’), Marko Milović: „The Dunuitch Horror – Endgameˮ (2004, 4’ ) Dejan Zečević: „Nekrofilmˮ (1992, 10’), Srđan Stojanović: „Oh, neˮ (1987, 9’)

Četvrtak 27. oktobar, 19:00
Kontakt Galerija
Dani Studentskih kulturnih centara Srbije – Dom kulture Studentski grad, Beograd

Trineasto izdanje Evropskog festivala animiranog filma "Balkanima"održano je od 4. do 8. oktobra u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu. Najznačajniji domaći festival animacije i ove godine prikazao je atraktivne, vizuelno bogate i tehnički intrigantne kratke animirane filmove. Preko 30 stranih i domaćih gostiju, zajedno sa mnogobrojnom publikom, uživalo je u pet festivalskih dana, a domaća scena animiranog filma imala je zapaženu ulogu u ovogodišnjem izdanju – izložbom "12 sličica u sekundi" o animiranim filmovima Alekse Gajića, koji je ujedno bio i član međunarodnog žirija za glavni takmičarski program, dve premijere autorki Mirele Srebrić i Marije Milanović-Lazarevski, prezentaciju projekta "Radiovizija" kao i nagradom za najbolji film jugoistočne Evrope otišla je u ruke domaćem umetniku i animatoru Milošu Tomiću.
Kragujevačka publika će prva imati priliku da pogleda reprizu nagrađenih filmova, u obe takmičarske konkurencije, autorskoj i studentskoj. U programu dužine 70 minuta biće prikazani filmovi iz Poljske (Grand Prix "Mesto"), Velike Britanije, Hrvatske, Švajcarske, Izraela...

Subota 29. oktobar, 20:30
Sala PMF
Predstava "Era ožalošćenih"

Nakon premijere održane 22. oktobra, predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac "Era ožlošćenih" biće izvedena u repriznom terminu u subotu 29. oktobra sa početkom u 20:30, na matičnoj sceni, u Svečanoj sali PMF.

Glumci Akademskog pozorišta SKC još jednom će na sceni pokrenuti lavinu pitanja o porodičnim i međuljudskim odnosima i, vodeći nas kroz različite društveno-vremenske kontekste, dovesti do optimističnog odgovora na pitanja postavljena na sceni.

Glumačku postavu čine: Stefan Pavlović, Nina Nedeljković, Kostadin Stojadinov/Nikola Garović, Jana Mijailović, Pavle Tasić, Jana Desnica, Petar Petrović i Isidora Arsić. Reditelj predstave i autor songova je Miroslav Petrović.

"Era ožalošćenih# zamišljena je kao destruktivna muzička komedija i značajan segment predstave čini originalna muzika čiji su autori Lazar Jagličić i Filip Trajanovski.

Ponedeljak 31. oktobar, 22:00
Kontakt galerija
Koncert: Jazz Monday

Nastavljamo sa ciklusom džez ponedeljka. I ovog ponedeljka učestvovaće neki već dobro poznati muzičari koji su zadnjih pet godina nastupali u ovom prostoru, ali i gostujući džez muzičari: Branko Stiković (gitara), Miloš Petrović (bas), Aca Pejčić (klavir).

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html