Članovi KKK Radnički se družili sa učenicima škole ’Vukašin Marković’ (VIDEO)

Članovi KKK Radnički se družili sa učenicima škole ’Vukašin Marković’ (VIDEO)

Članovi Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički, predvođeni predsednikom kluba Nikolom Lončarom, boravili su u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković", u cilju promovisanja škole i učenika kao ravnopravnih članova društva. Škola "Vukašin Marković" se bavi obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju, koja su još uvek marginalizovana grupa, iako se inkluzija uveliko sprovodi.

KKK Radnički je sa zadovoljstvom pružio prodršku ovoj ustanovi, pa je organizovana revijalna utakmica, inkluzivnog tipa. Ekipe su bile sastavljene od igrača juniorske i kadetske selekcije kluba i učenika ove škole. Sastave su vodili šef struke KKK Radnički Nenad Milojević i njegov pomoćnik, trener juniora Darko Brajković, uz asistiranje plejmejkera Đorđa Milosavljevića. Susret je bio pod nadzorom kapitena Nikole Glišovića koji je ovoga dana bio u ulozi strogog, ali pravičnog sudije.

Druženje je nastavljeno i van košarkaškog terena, a obostrano je istaknuto da je današnji susret zapravo početak višeslojne saradnje. Inicijator okupljanja, direktor škole dr Tanja Simić nije krila zadovoljstvo što je tek jedan poziv već dobio znatno šire razmere.

- Danas nam je bila čast da ugostimo KKK Radnički, a dogovorili smo da utakmicu igraju mešoviti sastavi, da naši učenici uz košarkaše uče ovu igru i da razvijaju sportski duh, uz humanost i toleranciju koja im je posvećena. Time i pažnju šire javnosti usmeravamo ka posebnoj kategoriji dece koja borave tu negde u komšiluku.

Predsednik KKK Radnički Nikola Lončar je poručio da se poziv današnjeg domaćina savršeno uklopio u već postojeći odnos kluba prema zajednici u kojoj funkcioniše.

- Od prvog dana kada smo pokrenuli košarkašku priču u našem klubu, znali smo da moramo da budemo prisutni u gradu, da se pojavljujemo gde smo najpotrebniji. Isto tako je nama bila potrebna pomoć na početku sezone. Bili smo novi, mlad tim, neiskusni u svemu što smo morali da radimo. U klubu imamo internu akciju koju smo nazvali "Više od igre", svakog meseca smo osmišljavali humanitarne akcije ili posete institucijama kulture u našem gradu - jer ovde pripadamo. U našem su klubu Kragujevčani, od igrača, preko trenera, do ljudi koji vode klub - zato smo i van terena posvećeni gradu. Danas smo došli na poziv, doneli smo kao poklone knjige i lopte, a vrlo brzo učestvovaćemo u novom otvaranju sportskog terena ove škole. Učenici su izrazili želju da šutiraju trojke, ali nemaju liniju za tri poena. Kao klub ćemo da pomognemo da se malo "umije" ovaj teren, da "izvučeno" te linije, ali i da obnovimo konstrukcije koševa. Stvorićemo uslove da u novoj školskoj godini mogu da šutiraju trojke i da malo bolje igraju košarku.

Na kraju druženja dogovoreno je da sledećom prilikom KKK Radnički bude domaćin, a kolektiv i učenici škole "Vukašin Marković" doći će da isprate utakmicu novog prvoligaša. 

loncar-vukasi

PRILOG KANAL 9

PRILOG TV KRAGUJEVAC

Za naredni mesec, inače, u KKK Radnički je isplanirana sledeća humanitarna aktivnost. U saradnji sa učenicima obe gimnazije u Kragujevcu, u subotu 14. maja od 20 časova u hali Jezero biće odigrana utakmica sa koje će prihod biti namenjen ozdravljenju profesora Tomislava Tomaševića. Uskoro detaljnija najava... 

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević

GALERIJA KKK

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html