Despotović i Naumčev sa reprezentacijom (U18) na EP u Mađarskoj (VIDEO)

Despotović i Naumčev sa reprezentacijom (U18) na EP u Mađarskoj (VIDEO)

Ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe učestvuje na Evropsko prvenstvo koje se od 23. do 31. jula održava u Šopronu (Mađarska). Izabranice selektora Miloša Pavlovića igraju u grupi C sa selekcijama Španije, Belgije i Litvanije. Srpske juniorke imale su na raspolaganju šest nedelja da se što bolje spreme za iskušenja koja ih očekuju u Mađarskoj:

- Smatram da je pripremni period prošao veoma uspešno i da imamo razloga za optimizam. Ono što je najvažnije nijedna devojka nije imala problema sa poverdama, a iako nisu došle najspremnije na okupljanje, nivo forme i fizičke spreme uspeli smo da dovedemo na zavidan nivo. O tome svedoče pobede u dvomečima sa selekcijama Slovenije i BIH, kao i dobar utisak koji smo ostavili na tuniru na Lionu gde smo savladali Poljsku i Mađarsku, a jedini poraz doživeli od snažne selekcije Francuske – ističe selektor Pavlović.

Po novom sistemu takmičenja, posle grupne faze, svih 16 selekcija ide u 1/8 finala kada počinju eliminacione borbe.

– Nikako se ne može reći da prve tri utakmice na turniru nisu važne, iako svakako nisu od presudnog značaja. Pobede pre svega utiču na samopouzdanje i raspoloženje ekipe. Nama je važno da zauzmemo jednu od prve dve pozicije u grupi, jer bi tako izbegli u osmini finala Francusku i Mađarsku. Francuskinje su čak pojačane u odnosu na turnir u Lionu sa četiri najbolje igračice sa Svetskog U17 prvenstva, dok nikad nije lako igrati protiv domaćina u punoj dvorani na bilo kom šampionatu.

Cilj juniorske reprezentacije Srbij je plasman među osam najboljih na šampionatu, a to nameravaju da učine na sledeći način:

– Ovu generaciju pre svega krasi čvrsta odbrana. Teško postižemo poene, ali ih još teže i primamo. Gotovo redovno kad postignemo više od 65-70 poena ostvarimo povoljan rezultat. Iz jake odbrane i timske igre, pokušaćemo da ostvarimo puno kontranapada i na taj način dođemo do što lakših poena. Zacrtani cilj je da se plasiramo u četvrtfinale, a posle toga je sve moguće – zaključio je Miloš Pavlović, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

Srbiju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj predstavlja sledećih 12 košarkašica: Milica Bojović (Crvena zvezda), Vladana Vujisić (Student), Nevena Vučković (Radivoj Korać), Đurđina Đokić (Crvena zvezda), Mina Đorđević (Crvena zvezda), Marija Ilić (Vojvodina), Tijana Jelić (Radivoj Korać), Ivana Katanić (Crvena zvezda), Nevena Naumčev (Crvena zvezda), Marija Stojanović (Partizan), Marija Stojiljković (Radivoj Korać) i Teodora Turudić (Radivoj Korać).

U Stručnom štabu pored selektora Miloša Pavlovića, nalaze se njegovi asistenti Vesna Despotović, Nenad Marković i Biljana Stanković, kao i fizioterapeut Mirko Aleksić.

* * *

Šopron, EP U18: Srbija – Španija 65:76

Reprezentacija Srbije startovala je porazom na Evropskom prvenstrvu koje se održava u Šopronu (Mađarska). Izabranici selektora Miloša Pavlovića izgubile su u okviru prvog kola grupe C od šampiona Evrope selekcije Španije, ali su pružile sjajan otpor i bile na pragu velikog iznenađenja. Srpske juniorke je skupo koštala druga četvrtina posle koje su imale čak 18 poena defcitita, ali su ipak uspele da u 37. minutu dođu do izjednačenja (64:64). U samom finišu kao da su se uplašile iznenadne pobede što je prtivnik umeo da iskoristi i dođe do slavlja: Srbija – Španija 65:76 (16:19, 9:24, 24:20, 16:13)

U duel sa braniocem titule srpske juniiorke ušle su veoma hrabro. Većim delom prve četvrtine bile su ravnopravan ako ne i bolji rival. Predvođene Teodorom Turudić srpske košarkašice su zahvaljujući Mini Đorđević imale kontrolu skoka, služio ih je šut, a Marija Stojiljković i Teodora Turudić pogodile su po trojku u veoma kratkom intervalu. Međutim, u nastavku utakmice Špankinje su su preuzele inicijativu, nametnule željeni ritam i počele da povećavaju prednost. Naš mladi tim je u drugoj četvrtini imao velikih problema protiv agresivne odbrane rivala koji posle prvih 20 minuta susreta vodio sa 25:43.

Serijom 6:0 Srbija je otvorila drugo poluvreme i najavila borbu do samog kraja (31:43). Zonska odbrana počela je da daje željene rezultate. Razigrala se Ivana Katanić, tako je naš sastav izgledao kao na početku susreta. Na trudu i htenju izabranicama selektora Pavlovića nema se šta prigovoriti. Tokom treće deonice uspele su ponovo da budu ravnpravne sa selekcijom Španije, ali su tek minimalno smanjile zaostatak na isteku 30. minuta – 49:63. Nije to pokolebalo srpske košarkašice koje su u 33. minutu posle odlične akcije Ivane Katanić prišle na 56:64. Situacija je bila još bolja kad je Đurđina Đokić pogodila trojku za 59:64. Nedugo zatim Katanić je realizovala kontru, a Turudić bila precizna posle čega je došlo do izjednačenja – 64:64 (37. minut). Na taj način krunisana je serija 15:1. Strah od pobede kao da je okovao ruke našim devojkama koje su propustile brojne prilike. Do kraja susreta nisu poentirale iz igre, Španija je napravila seriju 12:1 došla do pobede mnogo teže nego što je bilo ko očekivao.

SRBIJA: Katanić 16, Naumčev 3, Đokić 3, Stojanović 4, Stojiljković 7, Turudić 16, Jelić 2, Ilić, Vučković 4, Vujisić, Đorđević 6, Bojović 4.

ŠPANIJA: Alonso 7, Erunčetamurgulj 8, M. Gonzales, P. Gonzales 8, Munariz 6, Hernandez 7, Ginzo 12, Kaseras 11, Vandrel 5, Sole, Iparagire 12, Dialo.

U okviru drugog kola grupe C reprezentacija Srbije se u nedelju od 19:45 časova sastaje sa selekcijom Litvanije.

KSS SAJT, FB STRANA


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html