Dvadeseti trijumf KKK Radnički

Dvadeseti trijumf KKK Radnički

Kragujevački košarkaški klub Radnički je i drugi put porazio ekipu Kopaonika, ovoga puta na gostujućem terenu u Brusu - 65:90 (17:26, 13:20, 17:14 16:31), u utakmici 20. kola Druge lige-Zapad 2.

Sa skorom 20-0 Kragujevčani ostaju najdominantnija ekipa prvenstva, dok je Kopaonik na osmom mestu sa učinkom 8-12. Šumadinci su ostali i najefikasniji sastav sa 1.864 poena, ali i najčvršća odbrana - primljeno je 1.217 poena, najmanje u ligi.

Odnos snaga nalik onom iz Jezera u decembru uspostavljen je od početka ove utakmice. KKK Radnički je kao bolja ekipa došao do prednosti od 16 poena - 46:30 (17:26, 13:20) posle prvih 20 minuta.

U drugom delu meča domaćin je najpre osvojio treći kvartal (17:14), umanjivši zaostatak za tri poena, ali završnica potpuno pripada gostima koji su odigrali najbolji period (31:16) i sa 25 poena razlike došli do 20. trijumfa.

Najkorisniji igrač u redovima pobednika bio je Stefan Arnaut sa 24 poena, a u korak ga je pratio organizator igre Đorđe Milosavljević sa 20 poena. Poverenje trenera Milojevića sasvim je opravdao mladi centar Dimitrije Nikolić koji je uz zadatke u unutrašnoj igri uspeo da ubeleži 12 poena. Dvostruki strelci ove večeri bili su Marko Šamanović i Aleksa Vasilić - po 10 poena, a pogađali su i: Janko Simić i Boris Ristanović - po četiri poena, Milan Raković - tri, Nemanja Nikolić - dva, Branislav Jovanović - jedan poen.

Sumirajući utiske, trener Nenad Milojević je naglasio da je i ovo kolo donelo potvrdu kvaliteta mladog igračkog kadra kojim raspolaže KKK Radnički.

Milojević: Dvadesetu pobedu u nizu smo ostvarili kao evidentno kvalitetniji protivnik. Naši rivali su u Kragujevcu igrali u promenjenom sastavu, sada su bili kompletni. To nas, ipak, nije omelo, vladali smo terenom i usuđujem se da kažem - rutinski smo pobedili. Uz ubeležen trijumf, zadovoljan sam što smo ponovo imali mlade igrače na terenu koji su izneli svoje obaveze i zasluženo pobedili. Nastupili su kao pravi sportisti, iako je pitanje titule rešeno, entuzijazam za pobedama ne pada, volja je ostala na najvišem nivou. Uveren sam da ćemo tako da pristupamo do kraja sezone. U našim redovima nije bilo jednog od najbitnijih igrača Kneževića, povređeno mu je koleno, nadam se da će se oporaviti za sledeću utakmicu. Uz njega, i kapiten Glišović nije nastupio. Možemo to da dopustimo sebi jer u svojim redovima imamo mladost kojoj može da se poveri bilo koji zadatak.

Najistaknutiji pojedinac Kragujevčana Stefan Arnaut pre pohvale saigrača naglašava korektan pristup domaćina, i na terenu i van njega.

Arnaut: Istakao bih da smo naišli na odličan prijem domaćina koji je dobro organizovao utakmicu. Ozbiljno su pristupili, stalo im je bilo da poraze nepobedivu ekipu u sezoni. Dali su sve od sebe i čestitam im na fer igri. Solidno smo otvorili utakmicu, stekli desetak poena prednosti, da bismo tokom druge i treće četvrtine popustili. Ipak, u četvrtoj četvrtini smo "dodali gas", domaćin to nije mogao da prati, pa smo izbili na 25 poena prednosti. Mlađi igrači su dobili veću šansu, delimično su je i iskoristili. Zbog odsustva Kneževića i kapitena Glišovića na centarskoj poziciji bili smo nešto slabiji od uobičajenih izdanja, ali smo bili dovoljno razigrani da ishod nije doveden u pitanje.

Do kraja sezone ostala su još dva kola, sva pažnja preusmerena je sada na završnicu takmičenja - najteže gostovanje u drugom delu sezone, a onda i proslavu titule pred domaćom publikom.

Milojević: Prioritetan cilj smo ostvarili - obezbedili smo viši rang, a na putu smo da i postignemo internu cilj igrača i stručnog štaba - sezonu bez poraza. Ostaju još dve prepreke, to ćemo da odradimo punom snagom, a verujem i uz podršku sa tribina na oba meča, da i na taj način obeležimo kraj prve sezone.

Arnaut: Sledi derbi u Paraćinu, oni su treći na tabeli, biće to dobra utakmica. Tu poslednju utakmicu sezone na gostujućem terenu igramo u petak od 18:30, verujem uz podršku naših navijača. Ostaje onda poslednje kolo protiv Basketa iz Vrnjačke Banje, pozivam još sada navijače da dođu i ispune Jezero. Podsećam, igraćemo za titulu bez ijednog poraza, ali i za našeg kolegu sportistu, plivača Aleksandra Prijovića za čije ćemo izlečenje da prikupljamo priloge.

Poslednja utakmica u Jezeru zakazana je za nedelju 10. april od 17 časova. Ulaz će biti slobodan. 

GALERIJA BRUS ONLAJN 

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević 


KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html