Favoriti za polufinale: SAD, Španija, Australija, Srbija

Favoriti za polufinale: SAD, Španija, Australija, Srbija

Za olimpijska odličja u Riju 2016 konkuriše osam košarkaških reprezentacija koje se nadmeću u današnjim četvrtfinalnim utakmicama: SAD, Argentina, Francuska, Španija, Australija, Litvanija, Srbija i Hrvatska. Srpska javnost ispratiće sva četiri meča u prenosima RTS, a analizu prve faze turnira i procene šansi učesnika četvrtfinala OI za portal PPNS iznosi Nikola Lončar, predsednik KKK Radnički i komentartor španske TV Kanal plus.

Najpre, osvrt na našu grupu i partije Srbije.

SRBIJA-VENECUELA 86:62

Lončar: Prva utakmica je uvek najvažnija na svakom takmičenju, bez obzira na protivnika. Odigrali smo dobro i imali smo odličan pristup utakmici, uprkos tome što je rival realno dosta slabiji od nas.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar Rio 2016 Srbija Venecuela

SRBIJA-AUSTRALIJA 80:95

Lončar: Australijanci su bili bolji u svim segmentima igre. Nismo uspeli nijednog trenutka tokom utakmice da uspostavimo našu igru. Primili smo 95 poena, što je mnogo. Oni su izvukli maksimum iz svih svojih važnih igrača. Dobro je što je utakmica odigrana u grupnoj fazi takmičenja.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar Rio 2016 Srbija Australija

SRBIJA-FRANCUSKA 75:76

Lončar: Dobro se poznajemo, ali ovoga puta nismo uspeli da ih pobedimo. Utakmica je bila loša. Nijedna ekipa nije igrala onako kako može. Na kraju su odlučili detalji i kvalitet Parkera koji je pogodio za pobedu Francuza.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar Rio 2016 Srbija Francuska

SRBIJA-SAD 91:94

Lončar: Loš početak naših! Sve je ukazivalo da ćemo olako da izgubimo. Međutim, naš takmičarski karakter i želja da se prikažemo u najboljem svetlu promenili su tok utakmice. Amerikanci su se opustili, a mi smo to iskoristili i odigrali fenomenalno. Nismo imali sreće na kraju. Nadam se da ćemo sresti u finalu :)

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar Rio 2016 Srbija SAD

SRBIJA-KINA 94:60

Lončar: Kao i protiv Venecuele, odličan pristup i dobra igra. Bilo je minuta za sve igrače koji nisu puno igrali.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar Rio 2016 Srbija Kina

Sveukupan utisak o Srbiji u prvoj fazi, najjače karakteristike naše igre?

Lončar: Dižemo formu iz dana u dan, što je dobro. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo pali u najvažnijem momentu, u polufinalu. Ekipa je spremna 100% za četvrtfinale.

Procena šansi parova četvrtfila

Prvo ukrštanje

SAD-ARGENTINA (RTS1, 23:30)

Lončar: Ameri su favoriti! Pobediće Argentinu.

FRANCUSKA-ŠPANIJA (RTS2, 19:50)

Lončar: Španci su kao i mi podigli formu i dolaze u četrtfinale kao favoriti protiv Francuske. Biće zanimljiva utakmica i odlučiće detalji.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar OI Rio 2016 Cetvrtfinale

Drugo ukrštanje

AUSTRALIJA-LITVANIJA (RTS2, 23:30)

Lončar: Litvanci ulaze sa dva poraza u poslednje dve utakmice, što nije dobro za njih. Australijanci ne odustaju od svog stila, a to je jaka odbrana i kontranapad. Australija je favorit.

SRBIJA-HRVATSKA (RTS1, 03:05)

Lončar: Mi smo favoriti, bez obzira što dolazimo kao četvrti iz naše grupe, a oni prvi iz njihove. Imamo više kvalitetnih igrača koji mogu da reše utakmicu. Bolja smo ekipa i ne zavisimo od 2-3 igrača kao oni (Bogdanović, Šarić). Očekujem ubedljivu pobedu.

PRVI PRVI NA SKALI Nikola Loncar OI Rio 2016 Srbija

Foto: Rio 2016 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html