Istorijski nastup bildera na Prvim evropskim igrama

Istorijski nastup bildera na Prvim evropskim igrama

Prve Evropske igre koje traju do 28. juna u Azerbejdžanu imaće istorijski značaj za bodibilding Srbije, ali i Kragujevca. Našu državu predstavljaće dvoje takmičara, od kojih je Bojan Mitrović iz kragujevačkog kluba "Olimpija", i osnivač ovog kluba Goran Ilić, kao trener i delegat srpske ekipe.

Ilić, koji ima i dužnosti internacionalnog sudije u Bakuu, za portal PPNS najpre predstavalja srpsku delegaciju u ovom sportu i procenjuje njene šanse u takmičenju.

Ilić: Kvote su takve da svaka zemlja ima najviše tri takmičara i jednog delegata, što nam u startu daje veću ravnopravnost u odnosu na sva međunarodna takmičenja do sada. Kategorije na Igrama u Bakuu su i buduće olimpijske - klasik bodi bilding i fitnes. Bojan Mitrović iz kragujevačke "Olimpije" nastupa u kategoriji 171cm, dok Jelena Lukić iz Sombora nastupa u fitnesu. Ja sam u ulozi delegata i trenera srpske ekipe, a biću i internacionalni sudija koji će suditi na celom takmičenje. Ovo je istorijski momenat za bodi bilding jer smo dobili priliku da kao pridruženi član olimpijskih sportova budemo u programu prvih Evropskih igara u Bakuu. Naša imena biće zabeležena kao prvih sportista sa naših prostora koji reprezentuju bodibilding na putu ka prijemu u porodicu olimpijskih sportova.

Uz fizičku snagu koja definiše ovaj sport, i ona unutrašnja je na zavidnom nivou, zaključuje se na osnovu ambicija koje Ilić predstavlja uoči odlaska u Azerbejdžan.

Ilić: Moja očekivanja pred odlazak nisu skromna. Mislim da možemo da napravimo veoma dobar rezultat, čak i da se domognemo neke od medalja, što bi za nas bio fantastičan rezultat. Svoj optimizam zasnivam na činjenici da je ovo prvi put da na ovakvom takmičenju svi učesnici moraju da donesu dokaz o predhodno urađenom antidoping testu i da, naravno, budu "negativni", što nam daje ogromnu šansu da se znanjem u tempiranju forme nametnemo za najviši plasman. Svi osvajači medalja se dodatno testiraju nakon takmičenja, tako da je isključena svaka mogućnost manipulacije. Naši takmičari su dobro pripremljeni, a svojim iskustvom ću im dosta pomoći u najvažnijem delu tempiranja forme pred izlazak na binu.

Evropski, balkanski i državni šampion, svetski vicešampion, licencirani i diplomirani trener sporta sa 30 godina iskustva, zaključuje razgovor detaljima koji Prve evropske igre izdvajaju u ovogodišnjem kalendaru takmičenja.

Ilić: Ovo takmičenje je za bodi bilding najvažnije u godini, čak važnije od Evropskog i Svetskog prvenstva jer je najbitnije za ocenu našeg sporta od strane Olimpijskog komiteta. Očekujemo najbolju moguću ocenu koja bi nas približila ostalim olimpijskim sportovima.

Takmičenje u bodibilding na programu je Prvih evropskih igara od 19. do 22. juna.



OLIMPIJA SAJTFB STRANA  
 

APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html