Kadeti KKK Radnički pobedom završili sezonu

Kadeti KKK Radnički pobedom završili sezonu

kkk radnicki-gimnazijalci, prva najava

I drugi put u Super ligi KKK Radnički je nadigrao ekipu čačanske Mladosti, ovoga puta na domaćem terenu - 79:54 (27:16, 15:22, 20:10, 17:6), u poslednjoj utakmici ove sezone.

Kao pod rezultatskim imperativom i u prepunoj hali, Kragujevčani su pred svega 50-ak gledalaca odigrali završni meč punim kapacitetom. Izabranici Srđana Ivanovića uspeli su da osvoje prvu četvrtinu i obezbede prednost od 11 poena (27:16), ali su Čačani umanjili zaostatak za sedam poena u drugom periodu (15:22), pa je posle 20 minuta rezultat bio 42:38. Ipak, predah u svlačionici iskorišćen je da domaćin ponovo nametne svoju igru, ali ovoga puta, uz dobru realizaciju, pojačanom odbranom gostujuća ekipa svedena je na svega 16 poena do kraja susreta. Uz još 37 ubeleženih poena, Kragujevčani su slavili završni trijumf ove sezone od 25 poena razlike - 79:54.

Igrač koji je obeležio celu sezonu nametnuo se i u poslednjem meču. Najkorisniji igrač utakmice je još jednom bio Boris Ristanović, njegov indeks ovoga puta bio je 32, a završni dabl-dabl doneo je 23 poena i 11 skokova.

U odličnom izdanju predstavio se i Radojević (indeks 26) - drugi dabl-dabl Kragujevčana: 14 poena, takođe 11 skokova. Dvocifreni poenteri bili su i Zorbas - 11 poena (trojke 3/3), N. Nikolić (dres 10) - deset poena, osam asistencija. Pogađali su još: Popović - šest, N. Nikolić - pet, Spasojević i Saičić - po četiri, Tomašević - dva. U sastavu su bili i: Nedeljković, Urošević i Ćurčić.

U čačanskoj ekipi daleko iznad saigrača bio je R. Simović sa 19 poena i 11 skokova (indeks 25).

STATISTIKA

IZJAVE AKTERA

  • Srđan Ivanović, trener KKK Radnički
  • Boris Ristanović, MVP KKK Radnički

Analiza poslednje utakmice

Ivanović: Utakmica je bila tvrda kao da je rezultat donosio plasman na F4. Dogovor je i bio da se borimo kao da je utakmica života i to je donelo ovako visoku pobedu nad odličnom ekipom Mladosti. Sve u svemu, lep završetak jedne odlične sezone.

Ristanović: Od samog početka obe ekipe ušle su veoma jako u utakmicu, iako meč nije imao rezultatski značaj. Odigrali smo dobru odbranu u drugom poluvremenu i postigli dosta lakih poena iz kontranapada. Jako smo želeli da završimo sezonu pobedom i drago mi je što smo u tome uspeli.

Osvrt na sezonu u celini

Ivanović: Ova sezona je u svakom pogledu bila uspešna: napravili smo odličan rezultat plasmanom u Super ligu, igrači su kroz te utakmice, kao i kroz sam trenažni proces, značajno napredovali, a pritom se sačuvali od povreda. Na kraju takmičenja mnogo više ličimo na tim, nego na početku sezone.

Ristanović: U suštini, ne možemo da budemo nezadovoljni sezonom. Ostvarili smo primarni cilj time što smo se plasirali u Top 8. Ostaje žal za završnim turnirom koji nije bio nedostižan. Sve u svemu, jedna dobra sezona.

Najupečatljiviji utisak u prvoj sezoni postojanja KKK Radnički

Ivanović: Teško pitanje... Sezona je puna utisaka, mnogo je više onih lepih. Kroz sezonu je ogroman potencijal dokazao Boris Ristanović, verovatno MVP cele Kadetske lige. Pa neka to i bude najsnažniji utisak, kao plod rada u KKK Radnički.

Ristanović: Prvi tim je osvojio ligu, kadeti su postigli zavidan uspeh u Srbiji, a juniori se spremaju za završnicu svoje lige, sa velikim šansama da osvoje titulu. Uspešno predstavljanje kluba u sve tri kategorije - to su najupečatljiviji trenuci prve godine postojanja ovog kluba.

Ambicija u narednih godinu dana

Ivanović: Naredne godine bi bilo dobro da sačuvamo ovaj tim, uz nekoliko momaka koje imamo u klubu (’98. godište) da probamo da se plasiramo u Jedinstvenu juniorsku ligu. Takav kontinuitet pretočili bismo u narednih nekoliko godina u par vrhunskih košarkaša.

Ristanović: Moj kratkoročni cilj je da zaigram u dresu juniorske reprezentacije Srbije ovog leta. A o narednoj sezoni još je rano da se razmišlja.

Foto: Arhiva KKK Radnički/Marko Lazarević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html