Kadeti KKK Radnički poraženi pred početak plej-ofa

Kadeti KKK Radnički poraženi pred početak plej-ofa

U poslednjem, 14. kolu regularnog dela Kadetske lige Srbije KKK Radnički je poražen u Zemunu od ekipe Mladosti 80:66 (22:18, 5:19, 21:11, 32:18).

Kragujevčani su, uprkos porazu, zadržali treće mesto na tabeli sa skorom 7-7, uz obezbeđen plasman u plej-of najboljih kadeta Srbije.

Odmeravanje snaga gotovo da je potrajalo tokom čitave prve četvrtine koja je pripala Zemuncima sa četiri poena razlike - 22:18. U narednom kvartala kao da je postojala samo jedna ekipa, ona koju je vodio Srđan Ivanović. Njegovi puleni primili su tek pet poena, a ubeležili 19, pa su osvojili prvo poluvreme 37:27. Međutim, domaćin nije položio oružje, pa nameće svoju igru u drugom delu susreta. Narednih deset minuta najpre koristi da meč uvede u potpuni egal - 48:48, osvajanje trećeg perioda 21:11. Taj zamajac se protegao i na odlučujuću deonicu, tako da je usledila paklena borba sa jednako raspoloženim Kragujevčanima. Zemunci vode do 37. minuta, kada nakratko KKK Radnički preuzima vođstvo - 64:63. Tada Šumadinci prave sijaset grešaka, Zemunci ih gotovo sve pretvaraju u poene, čime su u poslednja dva minuta slomili otpor i došli do šeste pobede.

MVP utakmice bio je Ristanović, u ovom kolu je ostvario indeks 27 - 24 poena i osam skokova za 34 minuta na parketu. Dvocifreni strelac bio je još jedino N. Nikolić (dres 7) sa deset poena, što je bilo nedovoljno za novi trijumf. Izuzetan učinak u vazdušnim duelima imao je Popović sa čak 17 uhvaćenih lopti, uz devet poena, koliko je postigao i Zorbas. Radojević je ubeležio šest, a Spasojević, N. Nikolić (dres 10), Urošević i Tomašević - po dva poena.

Među Zemuncima je bilo više raspoloženih košgetera. Prednjačio je Vujinović sa 21 poenom, a deset i više poena imali su još: Novaković - 16, Bakula - 13 (uz deset skokova), Vujanović - 12, Kerkez - deset.

IZJAVE AKTERA

  • Srđan Ivanović, trener KKK Radnički
  • Boris Ristanović, MVP utakmice

Analiza meča

Ivanović: Posle lošeg otvaranja utakmice zaigrali smo angažovanije i na poluvreme otišli sa lepom prednošću. U drugom poluvremenu domaćini kreću veoma hrabro - na sve ili ništa. Stižu našu prednost i ulazimo u egal utakmicu. Poslednjih pet minuta pravimo nekoliko grešaka koje domaćini koriste i privode utakmicu kraju u svoju korist.

Ristanović: Od samog početka meča imali smo dosta problema sa agresivnom odbranom protivnika. U prvom poluvremenu smo se ipak snašli i završili ga sa osetnijom prednošću. U drugom delu ekipa Mladosti je zaigrala još agresivnije, počinje da pogađa šuteve i na kraju zasluženo pobeđuje.

Rezime regularnog dela sezone

Ivanović: Kroz prvi deo takmičenja smo pokazali da u budućnosti od ovog tima može postati nekoliko ozbiljnih igrača. Dečaci su pokazali karakter kada je to bilo najpotrebnije i nagovestili svoje mogućnosti. Polako postajemo tim i sazrevamo. Ne bih istakao pojedince baš zato što svako od njih ima svoj doprinos ovom rezultatu, neko veći neko manji.

Ristanović: U grupnoj fazi takmičenja imali smo dosta uspona i padova. Bilo je utakmica gde uopšte nismo uspevali da pronađemo svoju igru, dok je bilo i onih gde smo pokazali da možemo ravnopravno da se borimo sa svim kadetskim ekipama u Srbiji. Sve u svemu, uspeli smo da prođemo dalje što nam je bio primarni cilj i što smo, po meni, zaslužili.

Očekivanja od plej-fa

Ivanović: Očekujem da ovaj tim i dalje sazreva, a da kroz tim sazrevaju i pojedinci. Utakmice koje nam slede su sa veoma ozbiljnim protivnicima iz odlično organizovanih klubova. Sigurno je da ćemo da ih iskoristimo da napredujemo. Uostalom, kroz prvi deo takmičenja smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima, pa neka sada ostali timovi iz plej-ofa razmišljaju o nama. Mi smo spremni za sve izazove.

Ristanović: Mislim da ekipa ima kvalitet da bude visoko plasirana u plejofu, ali ako to želimo moraćemo da podignemo igru na znatno viši nivo. Svaka utakmica sada je veoma jaka, a sa velikom željom i zalaganjem na terenu svakako imamo šanse da se suprotstavimo svakome.

STATISTIKA 

kkk-slo pnm

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html