Kadeti KKK Radnički porazima započeli Super ligu

Kadeti KKK Radnički porazima započeli Super ligu

Kadeti KKK Radnički pretrpeli su poraz u drugom kolu kadetske Super lige kao gosti novosadske ekipe Sport’s World 81:71 (23:14, 19:17, 14:16, 25:24).

Domaći su u prvom periodu odmakli devet poena, što se ispostavilo kao nedostižna razlika u preostalih 30 minuta. Kragujevčani su se vratili u meč, posle "minusa" od 18 poena u 16. minutu (37:19) zaigrali su ravnopravno, da bi trojkama N. Nikolića i Popovića prišli na jedan posed lopte (68:65) u 37. minutu. Šumadinci su vrebali šansu za preokret, ali promašaji domaće ekipe nisu kažnjeni izjednačenjem i vođstvom, tako da su se Novosađani pribrali i na kraju odmakli na konačnih deset poena razlike - 81:71.

Najkorisniji igrač pobedničkog sastavu bio je Stojanović sa 25 poena i po pet skokova i asistencija - indeks 27, a rame uz rame bio je Živković sa 24 poena.

MVP utakmice bio je Ristanović - indeks 30, dabl-dabl učinak: 16 poena i 14 skokova. Dvocifren učinak imali su još samo N. Nikolić (dres 7) i Popović (devet skokova) sa po 13 poena. 

Dvocifren učinak strelci imali su još samo N. Nikolić (dres 7) i Popović (devet skokova) sa po 13 poena. Poentirali su i: Radojević - sedam, Zorbas i N. Nikolić (dres 10) - po šest, Spasojević - pet, F. Milosavljević - tri poena (šest asistencija), Urošević - dva.

IZJAVE AKTERA

Srđan Ivanović, trener KKK Radnički

- Ponovo loše otvaranje utakmice sa nekoliko izgubljenih lopti koje nisu bile izazvane nekim prevelikim pritiskom u odbrani domaće ekipe. Domaćini su imali sjajno šutersko veče, pogotovo u prvom poluvremenu. Na svaku našu dobru reakciju i vraćanje u rezultatski priključak uspevali su da pogode na isteku napada. U poslednjoj četvrtini smo uspeli da minus svedemo na samo tri poena, ali bez dovoljno snage za rezultatski preokret. U svakom slučaju, puno bolja partija nego protiv Partizana. Utakmice Super lige su sjajna prilika da se vidi ko može da se bavi ozbiljnom košarkom, a ko samo do određenog nivoa. Napredak je kroz ovakve utakmice zagarantovan.

Boris Ristanović, MVP utakmice

- Odigrali smo lošu prvu četvrtinu koja se ispostavila kao ključna. Protivnik je stekao dvocifrenu prednost koju do samog kraja nismo uspeli da stignemo. U četvrtoj četvrtini smo bili blizu preokreta, ali jednostavno Sport’s World je bio bolji i ja im čestitam na pobedi.

STATISTIKA 

kkk radnicki-partizan

U premijernoj utakmici Super lige - kadetskog prvenstva Srbije, KKK Radnički je na domaćem terenu poražen od ekipe Partizana 64:85 (13:21, 20:22, 12:18, 19:24).

Jedna samo na momente zanimljiva utakmica u kojoj je gostujuća ekipa od početka držala konce u svojim rukama i ni jednom nije dozvolila ekipi Radničkog da ugrozi pobedu. Radnički je odigrao mlako, bez energije i želje da ostvari pobedu na otvaranju Super lige, dok je Partizan sjajnim ritmom svih 40 minuta zasluženo došao do ubedljive pobede.

Iako je gostujuća ekipa imala skoro duplo više izgubljenih lopti, domaćin to nije umeo da iskoristi i katastrofalnim pokušajima kontranapada i ishitrenim šutevima, već u prvom poluvremenu prepustio gostima kontrolu utakmice. Sa druge strane, Partizan je dosta grešio, ali je imao i 27 asistencija i sa takvom timskom igrom u potpunosti je nadomestio loš parametar izgubljenih lopti.

Pet igrača gostiju je imalo dvocifreni indeks, ali je najbolji među njima bio Popović koji je meč završio sa 17 poena, šest skokova, po tri asistencije i blokade.

Kod domaćina, kao i do sada, najbolju partiju je pružio Ristanović sa 17 poena i 10 skokova.

IZJAVE AKTERA

Srđan Ivanović, trener KKK Radnički

- Danas nismo bili na nivou Super lige. Nismo bili agresivni u odbrani, nismo dobro trčali kontranapade i kao da smo igrali u gostima, pogodili smo dva otvorena šuta, dok je ekipa Partizana imala šuterski trening. Čestitam ekipi gostiju na zasluženoj pobedi.

Boris Ristanović, MVP KKK Radnički

- Jedan težak poraz za nas na startu plej-ofa. Loše smo otvorili utakmicu. Uspeli smo da priđemo protivniku na startu drugog poluvremena, ali to je bilo sve od nas. Ubedljivo smo poraženi i nadam se da ćemo bolje odigrati u narednim mečevima.

Marko Anđelković, trener KK Partizan

- Odličan početak Super lige za nas. Zadovoljan sam prvenstveno odnosom i zalagnjem svojih igrača što je i rezultiralo ovako ubedljivom pobedom iako nismo očekivali takvu utakmicu. Čestitam Radničkom na fer i korektnoj igri i želim im sve najbolje u nastavku takmičenja. Mi se okrećemo narednom kolu i meču sa Zemunom u kojoj se nadamo da ćemo odigrati još bolje i pokušati da pobedimo.

Aleksa Popović, MVP KK Partizan

- Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Odlično smo započeli Super ligu. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri.

KKK RADNIČKI-PARTIZAN 64:85 (13:21, 20:22, 12:18, 19:24)

KKK RADNIČKI: Milosavljević 1, Spasojević, Nikolić 19, Đorđević, Zorbas 5, Nikolić 2, Popović 5, Ristanović 17, Urošević, Radojević 15, Saičić, Ćurčić

PARTIZAN: Popović Lj. 2, Bukvić 1, Latinović 11, Adžić 10, Jovanović, Popović 17, Tadić 7, Gazivoda, Novaković 5, Milinković 14, Čubrilo 12, Komazec 6

STATISTIKA

U trećem kolu domaćeg prvenstva kadeta KKK Radnički dočekuje Vizuru, a utakmica je zakazana u sali hotela Šumarice za narednu subotu 12. mart od 13 časova.

Dejan Milošević, Vladimir Radovanović
Foto: Marko Lazarević

kkk-nap

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html