KKK Radnički - apsolutno nepobediv na gostovanjima

KKK Radnički - apsolutno nepobediv na gostovanjima

Uprkos zdravstveni problemima većim nego ikada tokom sezone, košarkaši KKK Radnički vraćaju se i sa poslednjeg gostovanja bez poraza - u 21. kolu Druge lige-Zapad 2 savladali su Paraćin 92:88 (26:21, 22:23, 24:18, 20:26).

Dvadesetprvom pobedom u šampionskom nizu, Kragujevčani su "overili" status suverena Zapada 2, na tabeli prednjače sa skorom 21-0 i najboljom koš-razlikom 1.956:1.305.

Svi izabranici trenera Milojevića koji su ove večeri imali snage da izađu na teren zaslužuju epitet junaka jedne od najteže izvojevanih pobeda, ali jaču motivaciju nego ikada imao je roviti plejmejker Đorđe Milosavljević. Organizator igre Šumadinaca ostvario je indeks korisnosti 51! Milosavljević je ubeležio "tripl-dabl": 32 poena, po 10 asistencija i skokova, ali i 10 iznuđenih prekršaja. Jednakog "zdravstvenog biltena" Nemanja Knežević takođe nije podlegao povredi, dobacio je do indeksa 28 i "dabl-dabl" učinka: 20 poena, 10 skokova. Sledeći u nizu neoporavljenih a sa neverovatnim učinkom bio je Stefan Arnaut - postigao je 19 poena, za još jedan "dabl-dabl" Kragujevčana dodao je 10 skokova, a imao je i četiri asistencije. Više od svojih mogućnosti pružio je i mladi centar Dimitrije Nikolić sa sedam poena i 10 skokova, dok je njegov iskusni kolega, kapiten Nikola Glišović, jačajući svojim prisustvom samopouzdanje saigračama, proknjižio šest poena. Po dva poena evidentirali su: Janko Simić (pet asistencija), Luka Tomašević (pet skokova), Aleksa Vasilić i Lazar Radojević.

Iako ga raduje što i sa poslednjeg gostovanja njegovi puleni donose "plen", trener Nenad Milojević u analizi meča najpre ističe ljudski kvalitet koji su nanovo pokazali igrači kojima je poveren grb KKK Radnički.

Milojević: Čestitam momcima na 21. pobedi u nizu koja donosi mnogo više od dva boda. Momci su bili fenomenalni, pravi sportisti. Pre utakmice smo bili skoro desetkovani - petorica igrača su nam bila van stroja zbog bolesti i povreda. Jedan od najvećih boraca koje imamo Šamanović nije ni otputovao, pod visokom je temperaturom, povređeni Knežević nije trenira pred ovo kolo, Milosavljević je igrao pod temperaturom, Arnaut je stisnuo zube i igrao uprkos povredi... Bez obzira na zdravstveno stanje, uspeli smo da se saberemo i pobedimo jakog protivnika, dostojnog samog vrha tabele. Lepo smo i dočekani, uzvraćeno nam je gostoprimstvom, a igrali smo pred skoro punom halom. Sve vreme je bilo jasno da žele pobedom da završe sezonu pred domaćim navijačima. Odigrali smo koliko smo mogli ovim raspoloživim snagama, ali je i to bilo dovoljno da ostanemo apsolutno neporaženi na gostovanjima ove sezone.

Odigravši meč sezone, prvi plejmejker Milosavljević je ovom partijom podsetio da je pre Druge lige nastupao i na regionalnim i superligaškim parketima.

Milosavljević: Naša ekipa je još jednom pobedila, ali na početku moram da istaknem pojedince - junake pobede. Iako smo imali dosta povređenih i bolesnih igrača, želim da pohvalim, pre svih, Stefana Arnauta i Nemanju Kneževića. Igrali su povređenih zglobova, uspeli su da stegnu zube i ne samo da istrče na teren, već i da odigraju vrhunsku utakmicu. Što se toka meča tiče, otvorili smo prvo poluvreme nedovoljno zainteresovani, "bez imalo krvi" u odbrani, ali smo održali prednost. U drugo poluvreme smo ušli mnogo jače, otvorili smo dosta kontri i odvojili se rezultatski. I pored burne podrške domaćih navijača. Uspeli smo da održimo koncentraciju do isteka 40. minuta i ostvarimo 21. trijumf. U ime kluba, pozdravljam navijače koji su došli da nas podrže na poslednjem gostovanju. Pozivam sve ljubitelje košarke da se okupimo 10. aprila u Jezeru i da u poslednjem kolu svi zajedno proslavimo titulu.

U svom završnom raportu sa gostujućeg terena, šef struke Kragujevčana dodaje:

Milojević: Otvorili smo utakmicu kako smo planirali rezultatski, prvh deset minuta smo obezbedili tih pet poena prednosti. Nastavili smo da održavamo prednost, a blago je umanjena do kraja poluvremena, za poen. U trećoj četvrtini smo došli i do dvocifrene prednosti, da bi zatim sportska sreća više bila na strani rivala. Ubeležili su par poena "iz očaja", što im je dalo dodatnu snagu, ali mi nismo klonuli. Do kraja meča su nas pratili u korak, došli smo do penal-završnice, gde smo se bolje snašli. Stalno su bili uz nas rezultatski, nošeni podrškom publike koja ih je konstantno bodrila. Sa druge strane, i mi smo imali svoju podršku - na čemu se zahvaljujem našim Kragujevčanima, tako da smo sve vreme igrali u lepom košarkaškom ambijentu. Ponavljam pohvale igračima - uprkos rovitom zdravlju, već dugoj sezoni, svemu što nam ne ide na ruku..., momci su uspeli da sačuvaju status nepobedivih. Voleo bih da nam svi igrači budu "na nogama" narednog vikenda, da zajedno istrče na teren Jezera pred, nadam se, punim tribinama. Zaslužuju salve aplauza! Viteški, šampionski su se borili za boje i grb KKK Radnički i izborili ovu šampionsku titulu. Velika mi je čast da sam ih vodio ove sezone.

kkk radnicki-basket

Pred "selidbu" u viši rang, Kragujevački košarkaški klub Radnički igra poslednju utakmicu u Drugoj ligi-Zapad 2 protiv Basketa iz Vrnjačke Banje u hali Jezero u nedelju 10. aprila od 17 časova. Taj slavljenički susret sa rivalom i publikom posvetiće, pored ostalog, i mladom kolegi sportisti, plivaču Aleksandru Prijoviću (detaljnije).

I nakon završetka takmičarskog dela sezone, košarkaši "ostaju" na parketu. Na lovorikama će biti dan i po, a već u utorak 12. aprila od 20 časova i 30 minuta u hali Jezero odigraće prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Čačka, učesnika Košarkaške lige Srbije koji je obezbedio nastup u Super ligi Srbije.

Za maj je u planu još jedna humanitarna utakmica - u sadejstvu sa kragujevačkim gimnazijalcima, a detalji će biti naknadno objavljeni.

Foto: Slavica Pecelj-Mićić 
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html