KKK Radnički bez rešenja protiv Borca

KKK Radnički bez rešenja protiv Borca

KKK Radnički nije mogao da isparira na gostovanju čačanskom Borcu koji je sasvim zasluženo slavio ubedljiv trijumf 97:64 (21:14, 25:15, 25:18, 26:17) u 10. kolu Košarkaške lige Srbije.

Čačani su ostvarili sedmu pobedu kojom su se trenutno uspeli na sam vrh tabele KLS gde predvode Metalac, Dinamik i Spartak, ekipe koje su odigrale utakmicu manje. Kragujevčani su momentalo usamljeni na samom rubu tabele (0-10), odakle prate rasplet duela Sloge (0-9) protiv Dunava, najdirektnijeg rivala u borbi za opstanak.

KKK Radnički je obezbedio ravnopravnu igru u početnim minutima u Hali Borca. Poveli su poenima pridošlice iz SAD Kolmena, da bi penalom kapitena Milosavljevića stekli vođstvo 8:6 posle četiri minuta. Tog trenutka, međutim, počinje prva serija domaćina 6:0 za preotimanje vođstva koje nije ispušteno u preostalih 36 minuta. Kljajević je spustio zaostatak na -2 (14:12), ali spretniji Čačani kažnjavaju sve propuste gostiju i sa 7:2 završavaju prvu četvrtinu koju osvajaju 21:14.

Poslednji "znaci života" Kragujevčana pružani su u prvim minutima druge deonice. Milosavljević i Kljajević smanjuju na 23:18, da bi usledilo razigravanje domaće ekipe koja dvema serijama (6:0 i 8:0) izbija na +17 - u 16. minutu bilo je 37:20. Lalović i Pavlović nakratko zaustavljaju nalet večeras neuporedivo raspoloženije ekipe, izabranici Raška Bojića se vraćaju na istu razliku u završici prvog poluvremena koje im je pripalo 46:29.

Opet Radnički beleži početne poene u poluvremenu, Milosavljević iz dve akcije poentira za 46:33. To ipak ostaje zabeležno tek kao najmanja razlika u ostatku ove najneefikasnije partije ekipe iz Kragujevca. Novih 8:0 Borcu donosi 58:35, a još jedna takva serija i 71:45, da bi ovaj kvartal zatvorio Kolmen zakucavanjem za 71:47 posle 30 minuta.

Iako su već "proknjižili" bodove da na početku 10. runde KLS budu prvoplasirani, igrači Borca u završnih deset minuta pojačavaju svoju efikasnost, daju 26 poena, a primaju 17, za konačnih 97:64.

U ovih 40 minuta Radnički je poklekao u svim elementima igre koje surovo oslikava statistika: bacanja 72:55%, dva poena 61:50%, trojke 50:15%! (10:3), skokovi 40:32, asistencije 19:8.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Pešaković - indeks 21: 17 poena (nepogrešiv u šutu iz polja), tri skoka, četiri iznuđena prekršaja. Najefikasniji u Borcu bio je Todorović sa 19, a dvocifreni strelci bili su još: Stojadinović - 14 (trojke 4/6), Čarapić - 12 poena (trojke 2/2).

Iako je imao više propusta adaptirajući se na novu sredinu (previše solo akcija, šest izgubljenih lopti), Kolmen je bio MVP u gostujućem sastavu - indeks 20: najbolji strelac večeri - 27 poena, a u Radničkom i najbolji skakač - osam uhvaćenih lopti, i najbolji asistent - tri dodavanja, za 36 minuta u igri.

Iz ekipnog sivila ekipe Bojana Kusmuka izdvojio se još jedino kapiten Milosavljević - indeks 18: 14 poena, četiri skoka. Svi ostali imali su jednocifren ili negativan indeks korisnosti. Preostalu trećinu poena Radničkog dala su četiri igrača: Kljajević i Pavlović - po šest, Beader - pet, Jovanović - tek jedan. Bez poena ostali su: Luković, Popović, Demčešen, kao i najmlađi Tomašević.

Boljem izdanju nije doprinela ni podrška sa tribine odakle su i u Čačku Kragujevčani bodrili svoj klub.

STATISTIKA

Kapiten Milosavljević je za klupski sajt pronalazirao najslabiju partiju svoje ekipe u debitantskoj sezoni u KLS. Najpre, šta je Borcu donelo sedmi trijumf?

Milosavljević: Znali smo da nas očekuje odlična igra Borca jer je to jedna od najboljih ekipa u KLS. Imali su sjajan protok lopte, pravovremene i precizne šutevi za tri poena. Pored ostalog, to je doveli do našeg 10. uzastopnog poraza, a njima donelo pobedu koju su sasvim zaslužili ove večeri i čestitam im na uspehu.

Kapiten ocenjuje odnos prema igri u redovima KKK Radnički večeras.

Milosavljević: Mi smo odigrali jednu od najgorih utakmica ove sezone. Ostavili smo utisak da u jednom trenutku nismo više znali šta radimo. Jedina parola kojom treba da se vodimo dalje je: Gore glavu! Osvežićemo se jer konačno imamo nedelju dana do naredne utakmice. Nedopustivo je da moralno padamo još dublje od trenutnog stanja, imamo pozitivnu atmosferu uprkos nanizanim neuspesima. Moramo da se prodrmamo, svako pojedinačno, a onda i ekipno, i da probamo da pobedimo u tri poslednja kola polusezone.

Kraj je teške serije susreta sa favoritima, Milosavljević na kraju izdvaja šta može da prelomi ka pozitivnom smeru koji vodi u osvajanje prvih bodova.

Milosavljević: Pozitivno je što sledi pauza, nakon zaista udarnih termina u ligi. Imamo vremena da se saberemo, da onda protiv OKK Beograd i ostvarimo prvi trijumf pred našom publikom. Znam da ne izazivamo zadovoljstvo sa ovih 0-10, ali već sada pozivam sve ljubitelje košarke i naše najvernije pristalice da dođu u Jezero u subotu 9. decembra i podrže nas. Treba nam huk sa tribina da nas osokoli za prekid ove neprijatne serije i to konačno osvajanje bodova u KLS.

U narednih devet kola KKK Radnički biće domaćin u šesta navrata, čeka ga serija utakmica uglavnom sa ekipama iz sredine i donjeg dela tabele.

U hali Jezero dočekuje: 9. na tabeli KLS OKK Beograd (9. decembra od 19 časova), 13. Slogu (23. decembra), 6. Tamiš (13. januara), 12. Dunav (27. januara), 5. Vršac (10. februara) i 11. Vojvodinu (21. februara). U međuvremenu gostuje: 10. Zlatiboru (16. decembra), 7. Beovuku (20. januara) i 8. Mladosti (3. februara).

Predstojećih mesec i po dana biće prilika koja već ne sme da se propusti da Kragujevčani opravdaju reči gotovo svih trenera ekipa koje su gostovale u Jezeru - da je Radničkom mesto u KLS, da publika i grad Kragujevac to zaslužuju. Na Kusmakovim momcima je da rečeno sprovedu u delu, nadjačaju sebe i ostvare klupsku ambiciju - opstanak u KLS.

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html