KKK Radnički: Dramom do ’plena’ u Požarevcu

KKK Radnički: Dramom do ’plena’ u Požarevcu

U dramatičnom derbiju drugog kola Druge lige-Zapad 2, nakon produžetka, KKK Radnički je kao gost savladao Požarevac 101:98 (20:22, 22:21, 19:23, 20:15, 20:17).

Kragujevčani su drugim trijumfom sačuvali lidersku poziciju na tabeli, kao najefikasniji sastav lige (216:132) predvode ekipe koje imaju skor 2-0.

Od uvodnih minuta, Kragujevčanima je bilo jasno da spram sebe imaju sasvim drugačijeg rivala od onog lako savladanog u prvom kolu. Epitet derbija drugog kola krasio je ovaj susret sve vreme. Posle početnog odmeravanja snaga, Radnički je prvom serijom Kneževića i Milosavljevića 6:0 preoteo vođstvo u petom minutu (12:7), ali Požarevac uzvraća isto merom, pa se do kraja prve deonice ekipe i dalje smenjuju u vođstvu. Odvojio se domaćin na 22:17, ali gosti trojkom uz zvuk sirene zatvaraju prvu četvrtinu - 22:20.

Identično se razvijao naredni kvartal. Početnim vezanim poenima Požarevac izbija na 27:20, međutim, parira kapiten Radničkog Glišović koji raznovrsnim poenima održava egal odnos snaga na terenu. Jačom odbranom i poenima Ristića i Šamanovića, Kragujevčani dolaze do prednosti 38:35, održavaju vođstvo do same završnice, ali ovoga puta domaćin uz zvuk sirene beleži poene za 43:42 nakon 20 minuta. Rezultat ovog perioda bio je 21:22.

Drugi deo meča otvoren je potpunom kontrolom Milojevićevog sastava. Požarevac gotovo četiri minuta ne beleži poene, a raspoloženi trio Radničkog: Knežević, Milosavljević, Šamanović, pravi najveću seriju 9:0 za 51:43. Usledio je ozbiljniji pad koncentracije gostiju, što domaći igrači koriste da, najpre, izjednače - 53:53, a potom se serijom 9:0 u 28. minutu vrate u vođstvo - 65:59. Treća četvrtina pripada Požarevcu 23:19, za 66:61 na isteku 30. minuta.

Žilava domaća ekipa ostala je u vođstvu do 35. minuta, kada pribrani Arnaut i Knežević slobodnim bacanjima donose ponovno vođstvo svojoj ekipi - 77:75. Usledio je završni triler minut. Na 55 sekundi pre kraja, domaći vode 80:78, ali pouzdani Glišović realizovanim penalima preokreće na 81:80. Tri i po sekunde pre kraja Požarevac ipak dolazi do izjednačenja, preotima loptu, ima šut za pobedu, ali ostaje bez pogotka. Ostaje 81:81, pa je usledio produžetak posle četvrte četvrtine koju su osvojili Kragujevčani - 20:15.

Prvi produžetak u sezoni otvorila je "mekana" ruka kapitena Radničkog. Glišović trojkom utišava domaću publiku, potom Radnički izbija na pet poena prednosti (86:81, 89:84, atraktivnim zakucavanje Kneževića i 97:92), pa uspeva da sačuva prednost do isteka 45. minuta, uprkos konstantnim pokušajima domaćina da ubeleži pobedu. Produžetak je osvojen 20:17, za konačnih 101:98.

Poentere u ovom trijumfu predvodio je Knežević sa 29 poena, njemu uz rame bio je Milosavljević - 26. Dvocifreni strelci bili su Glišović - 19, Šamanović - 16, a pogađali su još Arnaut - devet, Vasilić - dva poena. 

Jedna od poluga za uspeh u sastavu trenera Milojevića bio je prekaljeni kapiten Nikola Glišović. Jak otpor Požarevljana nije ga iznenadio.

Glišović: Očekivao sam da neće biti lako u Požarevcu. Gledao sam ovu ekipu, imaju dosta iskusnih igrača, znao sam da nas čeka teška utakmicu. Imali smo mnogo loš šut za tri poena, slabo smo i izvodili slobodna bacanja, čime smo otežali situaciju na terenu. Morali smo ranije da rešimo utakmicu ali, uz malo sportske sreće, to smo uradili u produžetku.

Uz manjkavosti koje nosi neiskustvo, Glišović ističe poletnost koja krasi saigrače.

Glišović: Naši momci su kvalitetni, to je nesporno. Napravili smo dobar sastav za ovaj rang. Nemaju mnogo iskustva u seniorskim takmičenjima, ali se nadam da će uz nas iskusnije da narastu i da će da zauzmu svoje mesto u budućnosti u ovoj ekipi.

Ispred svoje ekipe, Glišović je istakao zahvalnost domaćinu za fer partiju.

Glišović: Požarevac je izuzetno dobar, korektan rival. Uz to, naglasio bih i jako dobro suđenje. Sve pohvale, i za jedne i druge.

Sumirajući učinak u Požarevcu, šef struke KKK Radnički Nenad Milojević naglašava da je naročito zadovoljan što je njegova ekipa posle lakšeg trijumfa u prvom kolu pokazala stabilnost da i protiv znatno jačeg rivala dođe do bodova.

Milojević: Najavio sam Požarevac kao jaku ekipu, odlično su selektirani, imaju dobrog trenera. Videlo se po organizaciji utakmice da hoće da nas pobede, da se pokažu kao pravi kandidati za ulazak u viši rang. Možda smo dobrom igrom u prvoj utakmici počeli da navikavamo navijače i sebe da će svaka utakmica da bude kao prva. Ovo je bio od onih mečeva za koje mi treneri volimo da kažemo da je testiranje od kakvog je materijala građen svaki igrač. Sad znamo kako se ko ponaša na pritisak, a u ovom meču ga je baš bilo. Pohvaljujem momke za dobru partiju. Nije ispoštovano baš sve što smo dogovorili, ali uspeli su momci da istrpe sva dešavanja na terenu i van njega. Zalaganjem i dobrom igrom u najvećem delu meča, došli smo do pobede.

Trener Kragujevčana očekuje da će čitavu sezonu okarakterisati kaljenje mladih snaga, ali to je zacrtani put kluba u stvaranju budućnosti kragujevačke košarke.

Milojević: Pouka iz ove pobede je da ne smemo da se opuštamo, ne možemo nikoga da pobedimo lako, već samo maksimalnim pristupom. Neke detalje odradićemo na treningu. Moramo da prevaziđemo padove u igri koje sami stvaramo, nije to bio efekat igre rivala. Znali smo odakle nam preti opasnost, Požarevljani su odigrali dobro, pošao ih je šut, ali nije mogao da ih služi sve vrema. Gubili smo večeras, pa smo ih stizali, imali smo prednost od osam poena razlike, pa smo to ispustili. Mi u stručnom štabu obratićemo pažnju na takve stvari. Moglo je da bude bolje, ali ipak je dramom napravljen slađi uspeh. Veliki je ovo rezultat za nas u ovom rangu takmičenja.

Bez obzira na brojniju domaću publiku, gromoglasniju podršku uživali su Kragujevčani. Dodatnu snagu za 45 minuta nadmetanja igrači su našli u navijanju 50-ak pristalica iz redova popularnih "Kabastih" i "Huka sa zapada".

Milojević: U uspehu su nam mnogo pomogli navijači kojima se zahvaljujem što su nas podržali u Požarevcu. Nadam se da će na svakoj sledećoj utakmici da bude bar po još jedan gledalac više. Gradićemo taj kult Radničkog - da uz sebe stalno ima verne navijače.

U trećem kolu Radnički je domaćin varvarinskom Temniću, a susret je planiran za 31. oktobar.

KALENDAR TAKMIČENJA

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST



PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html